Демагогія Путіна про повагу релігійних почуттів не здатна приховати антиісламську політику

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Демагогія Путіна про повагу релігійних почуттів не здатна приховати антиісламську політику та переслідування мусульман з боку російського фундаменталістського світського уряду.

понеділка 22.10.2012р. газета «The Moscow Times» оприлюднила статтю про заборону хіджабу та коментарі з цього питання Путіна, дані о четвер 18 жовтня 2012р.  Згідно з наведеним Рейтерс та іншими друкованими виданнями, президент Росії Володимир Путін прокоментував нещодавню заборону на носіння хіджабу у ставропольському регіоні країни, заявивши: «Ми завжди повинні ставитися вкрай шановано до релігійних почуттів людей. Це повинно проявлятися у діях держави в усьому, в усіх нюансах». Тим не менш, він додав: «Ми є світською державою, і ми повинні узгоджуватися з цією основою». Він також запропонував, щоб європейські держави, які виконують політику шкільної уніформи, що забороняє носіння релігійного одягу, повинні розглядатися як модель для російських шкіл, у відношенні того, як вони реагують на носіння школярками хіджабу. Його коментарі були сприйняті російськими та іншими ЗМІ як відкрита підтримка заборони хіджабу у школах країни. Путін у цьому питання наслідує позицію інших екстремістських світських держав, таких як Франція, Бельгія, Німеччина, Канада, Туреччина та Узбекистан, які також запровадили у своїх суспільствах заборону на хіджаб та нікаб (вуаль).

Представник Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, доктор Назрін Наваз наступним чином прокоментувала слова Путіна:
 
«Явне лицемірство та кричуща брехня у заклику Путіна до російської держави виказувати повагу до релігійних вірувань своїх громадян є приголомшливими на тлі того, що ця держава має довгий список із епізодів переслідування мусульманської меншості авторитарною репресивною політикою, що також підтверджується Російським інститутом прав людини. На протязі останніх декількох років мусульманки, які перебувають у родинних зв’язках з чоловіками-носіями ісламського заклику, наражаються на виснаження, взяття під варту, ображення, а представники спецслужб погрожують їм ножами, з метою змусити їх чоловіків відмовитися від ісламського обов’язку. Діти деяких були поміщені до дитячих будинків як частина російської державної «антиекстремістської» читай «антиісламської» політики. Тепер же, не задовольнившись переслідуванням невинних мусульманок, Путін явно має на меті виключати з російських шкіл набожних дівчат лише за носіння одягу згідно з вимогами своїх релігійних переконань. І усе це у спробі протистояти прихильності та відданості Ісламу російських мусульманок та примусово згодувати їм порочні світські цінності».
 
«Кажучи про повагу до релігійних вірувань, він одночасно підтримує перетворення дівчат-мусульманок у другосортних членів суспільства, у плані позбавлення їх права на освіту з причини дотримання ісламських обов’язків. Він з гордощами каже про світські основи своєї держави, у той час як ця ідеологія раз за разом демонструє свою нетерпимість до релігійних меншостей, а також, не дивлячись на її провал та неадекватність у забезпеченні рівними правами усіх, що яскраво видно на прикладі заборони хіджабу, нікабу та будування мінаретів у світських державах. Мусульманки чітко усвідомили, що «повага» у світських державах є привілеєм лише тих, хто погодився зі світськими принципами, у той час як під затінком світської системи звичним для відданих своїм релігійним віруванням стає маргіналізація, стигматизація та дискримінація. Ця ідеологія дуже давно програла інтелектуальні дебати у питанні утворення справедливості та гармонічних суспільств».   
 
«Далі, як Путін наважується казати про повагу релігійних почуттів мусульманських жінок, у той час як уряд виконує внутрішню та зовнішню політику, яка тероризує невинних жінок Чечні та підтримує масові вбивства м’ясником Асадом дочок Умми у Сирії, чиєю єдиною вимогою є право на гідне життя під затінком ісламської системи?».
 
«Більше того, що принесла світська система, яку він прославляє, жінкам Росії? Сьогодні російські жінки зіштовхнулися з епідемією експлуатації, сексуального рабства, насилля та дискримінацією при оплаті праці. Світські ліберальні цінності, які просуває російський уряд, створили соціальну ідентичність для жінок, згідно з якою вони приречені на те, щоб розглядатися не інакше як засіб сексуального задоволення, а також на те, щоб бути викинутими як будь-який використаний предмет ужитку. Таким чином, секуляристи, які люблять звинувачувати Іслам у пригнобленні жінок, повинні, у першу чергу, звернути увагу на свої цінності та визнати, що не Іслам, а світська фундаменталістська система та примушення мусульманської жінки до фанатичних ліберальних ідеалів позбавляє мусульманських дівчат освіти та основних прав.
 
«Від імені жінок із Хізб ут-Тахрір ми закликаємо наших любих набожних сестер-мусульманок у Росії міцно триматися за свою ісламську віру та священний одяг, який ілюструє піднесену та цнотливу цінність скромності та гідності. Не бійтеся і не дозвольте змусити себе ослухатися свого Творця з причини заборони хіджабу або іншої антиісламської політики, яка є нічим іншим як відчайдушною та слабкою тактикою, взятою на озброєння державою, яка усвідомлює свою нездатність похитнути вашу усвідомлену впевненість в Ісламі та нездатність витравити із ваших сердець вашу чисту любов до своєї релігії. Так відмовтеся від порочних світських цінностей і будьте віддані своїй ісламській вірі та її вимогам, з усвідомленням того, що ви – ті, хто заслужив вдоволення Творця Всесвіту – Аллаха ﷻ. А також старанно працюйте над встановленням Халіфату, під затінком якого ви зможете носити ісламський одяг з гордістю, а також зможете виконувати свої релігійні обов’язки в атмосфері безпеки та істинної пошани».

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِيَصُدُّوا عَن سَبِيلِ اللَّهِ ۚ فَسَيُنفِقُونَهَا ثُمَّ تَكُونُ عَلَيْهِمْ حَسْرَةً ثُمَّ يُغْلَبُونَ ۗ وَالَّذِينَ كَفَرُوا إِلَىٰ جَهَنَّمَ يُحْشَرُونَ
 «Воістину, невіруючі витрачають своє майно для того, щоб збити інших зі шляху Аллаха. Вони будуть витрачати його, а потім будуть жалкувати про це, а вслід за Тим вони будуть переможені. Невіруючі будуть зібрані у Гієнні» (8:36).


Доктор Назрін Наваз
Представник Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір.
Центральний
інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Четвер, 16 Зульхиджа 1433
1 Листопада 2012

Головне меню