Відкритий лист від жіночого відділення Хізб ут-Тахрір в Індонезії

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Відкритий лист від жіночого відділення Хізб ут-Тахрір в Індонезії:
Індонезійські жінки-працівники: гідність, яку необхідно захищати

О, правитель мусульман!

Твоїм обов’язком є забезпечення потреб населення, а також його захист від будь-яких видів зради. Адже Посланець Аллаха ﷺ сказав:

«Кожен з вас пастух і кожен відповідальний за свою паству» (Бухарі)

У силу того, що ти відповідальний за народ Індонезії, твоя політична позиція, виявлена під час інцидентів у відношенні індонезійських жінок, які працюють у Малайзії, повинна  ґрунтуватися на ісламському керівництві. Вона полягає у принципі повної відповідальності, який об’єднує  добробут та захист. Засудження та жорсткі коментарі поряд із дипломатичними зусиллями недостатні для скасування принизливих умов, у яких працюють індонезійські жінки-працівники. Для погіршення положення ти дієш повільно, у той час як люди продовжують страждати внаслідок твоєї недбалості. Твої дипломатичні зусилля ніщо інше як порожні слова і струс повітря. Більш того, ця бездіяльність оголила істинну сутність капіталістичного уряду, який відмовляється від своєї відповідальності перед народом!

Насправді, у відношенні індонезійських жінок, які працюють за кордоном, була вчинена величезна кількість принижень, нелюдського насилля і інших дій, які попирають людяність. Хіба цього положення не достатньо, щоб ти змінив свою політику? Це приниження необхідно припинити! Іслам наполягає на захисті жінки, її гідності та честі.
 
 «Основним положенням жінки є бути матір’ю та жінкою. Її честь і гідність повинні бути захищені» (Проект конституції ісламської держави, стаття 108).

О, мусульманський правитель!
 
Захисти себе від гніву Аллаха, а також гніву народу за нехтування 2.5 мільйоном  жінок, які залишили свої родини і виносять тяжкі умови праці у пошуках заробітку.
 
 «Бійтесь приниження! Тому що воно веде до темряви у Наступному житті». (Муслім, Бухарі)

Ми вимагаємо від уряду Індонезії перешкодити відправці індонезійських жінок на заробітки в інші держави за допомогою створення альтернативи у вигляді робочих місць всередині країни. Тільки лише тимчасова заборона на виїзд з країни з метою працевлаштування, зокрема у відношенні жінок, не є рішенням у справі захисту їх гідності. Невідкладним є те, що держава зобов’язана забезпечити достатнім і якісним працевлаштуванням.
 
Якщо держава перешкодить міграції робочих, це не увергне країну у крайню бідність. Тим не менш для цього потрібно почати виконання ісламської економічної політики і боротися з корупцією.
 
О суспільні діячі, активісті і Умма загалом!

В основі, бідування звалилися на працюючих жінок не з причини слабкого та неконтрольованого дипломатичного впливу, навпаки, основна проблема полягає у зазіханні на їх честь і гідність у найбільшій мусульманській країні світу.
 
Разом, нам потрібно зійтися на тому, що триваюча масова міграція індонезійських жінок за кордон з метою працевлаштування підірвала імідж Індонезії у світі. Індонезія перетворилася у найбільшого експортера робочої сили, не дивлячись на те, що вона є найбільшим володарем природних ресурсів. На протязі усього часу уряд ігнорує розграбування і зраду, яка лютує над індонезійськими робітниками за кордоном, що іще більше очорняє імідж Індонезії.
 
Отже, усі прошарки нашого мусульманського суспільства повинні використовувати свій вплив, положення у суспільстві і потенціал для покращення іміджу Індонезії, найбільшої мусульманської країни у світі, захищаючи гідність жінок. Жінки – це честь, яка повинна бути захищена навіть ціною життя. Недбальство у справі міграції жінок за кордон з метою працевлаштування – є ніщо інше, як відхилення уряду від постанов Аллаха, що веде до завдання шкоди жінкам.
 
О, мусульманки!

На протязі всієї історії Ісламу це жахливе положення ніколи не мало місця у затінку Халіфату. Навпаки, усі сфери життя були захищені і забезпечені усіма основними потребами з боку Халіфа. Жінки і матері жили зі своїми родинами, виконуючи свій борг та  обов’язок , знаходячись у своєму природному положенні матерів для нового покоління. Вони не були змушені ризикувати своєю гідністю за кордоном, рятуючись від бідності. Це сумнозвісне положення виникло через виконання капіталізму – системи, яка зазнала краху у забезпеченні добробуту для людства.  

О мусульманки, скарб цієї Умми!

Ми закликаємо до вас із найглибшою щирістю. Без сумніву, ці приниження не зникнуть. Прав жінок ви ніколи не набудете. Честь і великодушність ніколи не будуть забезпечені, окрім як у затінку держави Халіфат, яка керує і судить за Законом Аллаха. Халіфат з кожним днем все ближче. Стійте міцно на шляху Істини. Приєднуйтесь до боротьби Хізб ут-Тахрір за відновлення ісламської держави Халіфат – єдиної структури, яка здатна захистити мусульманські країни і гарантувати їх добробут.  Це насправді легко для Аллаха ﷻ.
 
Іффах Аінур Рочмах
Офіційний представник жіночого відділення Хізб ут-Тахрір в Індонезії.
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір в Індонезії
№ 44/PN/11/12
15 Зуль Хиджа 1433 р.х.
05/11/2012

Головне меню