Делегація Хізб ут-Тахрір навідалася до емірату Хавазма у районі Діллінг

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Делегація Хізб ут-Тахрір – вілаяту Судан, навідалася до емірату Хавазма у місцевості Діллінг у південному Кордофані. Делегація складалася з наступних осіб: аміром делегації був професор Абдель-Азім Ііса, його супроводжував професор аль-Хаді Хамід та професор Абуль-Касім. Делегація зустрілася з професором Шаібом, мером поселення та з сімома його лідерами, зазначивши, що метою візиту є міркування над проблемами ісламської Умми загалом, і над проблемами регіону зокрема.

У початку зустрічі делегація ознайомила о Хізб ут-Тахрірі, що метою його є відновлення ісламського  способу життя, шляхом створення Праведного Халіфату. Цю мету не буде досягнуто лише як з старанністю на основі Ісламу, прийнявши ісламську ідеологію основою для життя і основою для рішення їх проблеми.

За бесіди щодо проблем безпеки у вілаяті, делегація розтлумачила, що головною проблемою є найвашська угода, яка зруйнувала міста і довела до бідності людей, що рішення цієї проблеми можливе лише з прийняттям Ісламу основою для її вирішення і виконанням усіма її законами в усіх площинах, особливо у тому, що стосується опіки над справами держави, так як це усуває усі види тиранії та порочності, і розповсюджує безпеку і справедливість.

Також розглядалися ролі племен у наданні підтримки Ісламу на початку заклику, як це було з Авсом та Хазраджем, їх присязі на вірність Посланцю ﷺ, що залишило за собою великий слід у розповсюдженні Ісламу, шляхом чого він досяг у сьогоднішній час. Під затінком відсутності Ісламської держави у наш час, від племен очікується велика роль. Ця роль полягає у наданні допомоги на встановлення Ісламської держави, Праведного Халіфату.

Мер Шаіб після гостинного вітання і подяки за візит делегації сказав: «Ми разом із хізбом у його прагненні до об’єднання Ісламської Умми», він заявив про готовність підтримати, тобто працювати над затвердженням релігії Аллаха. Він висунув вимогу, щоб зустрічі та візити тривали і надалі.

Ібрахім Осман (Абу Халіл)
Офіційний представник ХТ, Судан
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Судан
№ H.T.S. 48
Вівторок, 20 Мухарам 1434 р.х.
04/12/2012