Хізб ут-Тахрір у Ємені висловлює співчуття з нагоди смерті Абд аль-Къодіра аль-Байдовій

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَن تَمُوتَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ كِتَابًا مُّؤَجَّلًا
 «Жодна душа не помирає, окрім як із дозволу Аллаха, у приписаний термін» (3:145).

Хізб ут-Тахрір у Ємені  висловлює співчуття з нагоди смерті Абд аль-Къодіра аль-Байдовій

Смерть Абд аль-Къодіра Абдулла Ахмада аль-Байдовій у середу увечері сьомого Сафара 1434р., що відповідає 19.12.2012 у місті Таїзі, приголомшила Хізб ут-Тахрір у Ємені. Він пішов до свого Господа після того, як у нього стався сильний біль у грудях у п’ятницю 14.12.2012 і його відвезли до лікарні, звідки він пішов з цього світу.  Всевишній сказав:

وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَن تَمُوتَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ كِتَابًا مُّؤَجَّلًا
 «Жодна душа не помирає, окрім як з дозволу Аллаха, у приписаний термін» (3:145).

  Абд аль-Къодір Абдулла Ахмад аль-Байдовій помер на 51-му році життя, залишивши після себе п’ятьох дітей. Він був із першого покоління членів Хізб ут-Тахрір у Ємені, які відповіли справі Всевишнього Аллаха у словах:

وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ ۚ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
 «Нехай серед вас буде група людей, які будуть закликати до добра, веліти схвалюване і забороняти негоже. Саме вони досягнуть успіху» (3:104).

Він старався, щоб втілити наказ Аллаха і зняти з себе відповідальність перед Ним. Покійний був першим із ув’язнених Ємену, чий заклик сприятливо йшов до відновлення ісламського способу життя шляхом встановлення Халіфату і об’єднання мусульманських країн під стягом Укаб, щоб нести Іслам в усьому світі шляхом заклику і джихаду. Він завжди мужньо говорив правду і діяв згідно з нею. Не було такого, щоб він знав істину і приховував її від своїх близьких. Тому його близькі опинилися першими з тих, кого він закликав, а потім ті, у кому він бачив надійність.
 
Член Хізб ут-Тахрір, люди навколо нього знали його як того, хто слідував за істиною і обмежувався ісламськими думками і законами Шаріату, а також людину гарної моралі і доброї натури. Нехай Аллах упокоїть його у своїй широкій милості і оселить його у просторах Раю, і наділить його родину терпінням та втішанням! Всевишній сказав:

لَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
 «Які, коли їх спіткає нещастя, кажуть: «Воістину, ми належимо Аллаху і до Нього повернемося»» (2:156).

Хізб ут-Тахрір у Ємені висловлює співчуття з нагоди смерті Абд аль-Къодіра аль-Байдовій його родині та усій Ісламській Уммі. Він слідував шляхом Пророка Мухаммада ﷺ, який він ﷺ показав у встановленні Ісламської держави у Сонцесяйній Медині і проклав цей шлях для усіх мусульман після нього для встановлення Ісламської Держави Халіфат.

 
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 141
Четвер, 06 Сафар 1434 р.х.
20/12/2012

Головне меню