Індія – найбільша демократична країна зазнає поразки у справі захисту своїх жінок

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

О п’ятниці 28 грудня 2012р. 23-річна індійська студентка медичного факультету, яка стала 16 грудня жертвою жорстокого нападу та зґвалтування з боку групи із 6-ти осіб в автобусі у м. Делі, померла від отриманих поранень. Цей випадок призвів до масових протестів по усій Індії, скерованим проти недбалості індійського уряду та поліції та їх м’якої позиції у питанні захисту жінок від сексуального насильства. В Індії, яка є найбільш демократичною країною світу, зґвалтування знаходиться на епідемічному рівні, проявляється щоденно та є злочином, кількість якого зростає більше за усіх. Багато фактів сексуального насильства залишаються не задокументованими, бо велика кількість жінок втратили віру у те, що система може захистити їх гідність. Як наслідок масштабів даної проблеми бездіяльність поліції породила у злочинців атмосферу безкарності. Судова тяжба по даним справам тягнеться у судах по декілька років поряд із вкрай низьким відсотком звинувачувальних вироків. За повідомленнями Аль-Джазіри, в Індії кожні 20 хвилин ґвалтується жінка, а кількість випадків зґвалтування лише за останній рік склало 24 000. ЗМІ також повідомили про те, що 80% жінок у Делі зазнавали сексуального домагання. «The Times of India» вказує на те, що кількість зґвалтувань в Індії збільшилось на приголомшуючих 792% за останні 40 років.

Доктор Назрін Наваз, член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, коментує даний випадок:   

«У той час як західні уряди продовжують експортувати демократію до ісламського світу у якості кращої системи, яка захищає гідність та права жінки, найбільша демократія світу зазнала нищівної поразки у справі захисту жінок. Жахливий рівень сексуальних  злочинів по відношенню до жінок, квола позиція, яку зайняла поліція у справі захисту їх гідності та байдужість індійського уряду у справі забезпечення їх безпеки є результатом рутинного та систематичного знецінювання статусу жінки, прославленої урядом ліберальної культури, яка втілена розважальною індустрією Голівуду. Ця культура Голівуду поруч з індустрією розваг, порнографії та реклами, будучи схваленою світською демократичною системою Індії, виставила жінку як іграшку у руках чоловіка, скерувала погляд суспільства у бік сексу, підбурила індивідів переслідувати свої егоїстичні плотські пристрасті, висунула на перший план позашлюбні стосунки. Усе це породило культуру хаотичних сексуальних зв’язків між чоловіком та жінкою. Це зменшило у свідомості багатьох чоловіків відразу, яка повинна бути стосовно замахувань на гідність жінки.

Тому недивним є те, що Індія знаходиться в одному ряду з іншими ліберальними державами, подібно США та Великобританії, лідерами у питанні насильства стосовно жінок.

Демократична світська ліберальна система, у затінку якої половина населення живе у страху, не є моделлю, яка може бути сприйнята ісламським світом».
      
Тільки Іслам, повністю втілений у системі Халіфат, пропонує здоровий та славний підхід до питання захисту гідності жінок. Іслам заперечує ліберальні свободи і замість них просуває у суспільстві богобоязливість, яка виховує почуття відповідальності у поведінці чоловіків стосовно жінки та їх погляду на неї. Іслам забороняє схилення суспільства до сексуального погляду , так само як і виставляння та експлуатацію тіла жінки, таким чином, що стосунки між полами та статус жінки ніколи не знецінюються. Іслам прославляє всеохоплюючу соціальну систему, яка регулює стосунки поміж чоловіками та жінками, включає до себе скромний дресс-код, розділення статей та забороняє позашлюбні зв’язки. Усі зв’язки скеровуються у бік вдоволення сексуального потягу виключно у шлюбі, що врешті решт захищає жінку та суспільство. Усе це втілюється під прилистком системи Халіфату, яка примушує продуктивну судову систему карати злочини та запроваджує суворі покарання такі як порка за наклеп стосовно жінки і, навіть, смертний вирок за замахування на гідність жінки. Це держава, у якій навіть один нечестивий погляд, слово або дія стосовно жінки розглядається як злочин, з яким неможна миритися. Це породжує безпечне суспільство, у якому жінки можуть спокійно вчитися, працювати, подорожувати та жити. Тому ми закликаємо жінок в ісламському світі прийняти Халіфат як систему, яка містить надійні принципи, політику та закони для захисту їх гідності та добробуту.        

Доктор Назрін Наваз
Член Центрального інформаційого офісу Хізб ут-Тахрір
Воскресіння, 23 Сафар 1434
6 Січня 2013

Головне меню