Розтлумачення у відношенні демонстрації у підтримку затриманих ісламістів і розтлумачення ісламських норм з цього приводу

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Коментуючи прокламацію, яку було видано сьогодні під назвою (Комітет з питань затриманих ісламістів), щоб не допустити якусь плутанину, пояснюємо наступне:

Перше: жоден із членів хізб ут-Тахрір або його представник не був присутнім на вищезгаданій зустрічі, і більше цього, нікому з хізбу не повідомили про проведення зборів, окрім як після їх звершення.

Друге: Шейх Мухаммад Ібрагім – один із активних і видних членів партії Хізб ут-Тахрір швидко взявся за справу, що стосується тіл мучеників, а також ув’язнених і полонених у якості уповноваженого від їх родин і близьких, тим паче, що деякі мученики були його рідними, сусідами і прихожанами мечеті, у якій він є імамом. Хізб допоміг йому у цій добрій справі, таким вчинком він може пишатися, кожний віруючий, що має честь і любить свою Умму, а його винагорода у Всемогутнього Аллаха. І коли затримані ісламісти побачили його жертвування і зусилля у цій благородній справі, багато з них свідомо відповіли на його заклик продовжувати їх справу і домогтися того, щоб з них зняли обвинувачення, його уповноважили близько двадцяти родин.

Третє: «Хізб ут-Тахрір – вілаят Лівану», який і так прийняв питання щодо затриманих, пригноблених, на яких накинулася офіційна влада серед білого дня і утримувала у в’язницях роками без суду і слідства, дякує Шейха Мухаммада Ібрагіма за здійсненні зусилля, благословляє і підтримує назначений на п’ятницю страйк, і він знає, якою повинна бути його дисципліна і прихильність до законів Ісламу у його діях.

Четверте: Ми глибоко впевнені і знаємо, що роблять деякі органи, у спробі спіймати Хізб ут-Тахрір і деякі ісламські організації та активістів на основі правила, яке вони вже давно використовують «розділяй і володарюй». Це через те, що цим органам шкодить діяльність хізбу, який допомагає правим людям і особливо його ініціатива у підтримку революції Шаму на протязі майже двох років. Також те, що вони бачили із стійкості хізбу проти тиску сил безпеки і політичних сил, і тому вони вдалися до методу диявола, сіяти ворожнечу між братами. І ми поспішаємо порадувати їх, що Хізб ут-Тахрір свідоміше того, щоб потрапити у їх пастку, і вище того, щоб вести суперечку з братами у релігії, і цим надавши подарунок ворогам.

Всевишній Аллах сказав:

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ
 «Воістину, віруючі – брати. Тому примиряйте братів і бійтеся Аллаха, можливо вибудете помилувані» (49:10).

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Ліван
№ H.T.L. 34/4
Четвер, 20 Сафар 1434 р.х.
03.01.2013

Головне меню