‘Рівноправність' та ‘толерантність' Ісламу та мусульман знов під прицілом.

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Стаття у виданні "The Australian" (Погляд шейха на «окерний» шаріат «з першого дня», 10/01/13), яка ґрунтується на сфабрикованій автором Полом Малейєм брехні, наводить наклеп на Хізб ут-Тахрір. Посилаючись на громадську лекцію, яка була проведена Ісмаілом Аль-Вахвахом у Мельбурні біля 2 тижнів тому назад, стаття стверджує про те, що «Шейх Ісмаіл Аль-Вахвах змалював вкрай суворий погляд на життя в Австралії у випадку успішності групи у досягненні своєї мети по встановленню ісламської держави або Халіфату, що керуватиметься ісламськими законами». Далі він заходився описувати те, що буде робити «ісламський режим в Австралії», а після підняв питання про те, чому Хізб ут-Тахрір з такими «екстремістськими» поглядами не заборонений в Австралії. 

Дана стаття є класичним прикладом безвідповідальної «журналістики» у ЗМІ, яка породжує соціальну напруженість у суспільстві стосовно Ісламу та мусульман шляхом підживлення страхів, заснованих на сфабрикованих оповідях. Ісмаіл Аль-Вахвах взагалі не згадав і слова про Австралію під час своєї лекції, цей факт стає очевидним для будь-кого, хто прогляне уривки лекції, на підґрунті якої було зроблено таке ствердження. Лекція, повний запис якої незабаром буде вивішений на нашому сайті, розповідала про встановлення Халіфату в ісламському світі. Стосовно Австралії не було висловлено жодного бачення.

Загальновідомо, що Хізб ут-Тахрір працює над встановленням Халіфату в Ісламському світі. Він не працює над зміненням політичного ландшафту Австралії. Містер Малей чудово обізнаний про позицію Хізб ут-Тахрір у цьому питанні, тому що багаторазово спілкувався з офіційним представником Хізб ут-Тахрір на різні теми у минулому. У цьому питанні він не потурбувався, щоб зв’язатися з представником, перш ніж написати цей твір, судячи з усього, щоб уникнути фактів, перебуваючи у гонитві за сенсацією. Інші, подібно до журналістів із   SBS, виступили з більшою журналістською етикою. Зв’язавшись   з нашим офіційним представником для прояснення реальності.

У  "The Australian"  зрадіють, якщо дізнаються, що їх робота досягла намічених цілей, доказом чому слугують образливі нетерплячі повідомлення, які надходять до нашого інформаційного офісу через цю статтю. Інші ЗМІ та політики також зайняли чергу для атак, додаючи свій внесок у закріпленні процесу ненависті.  

"The Daily Telegraph" , яка  відома утворенням оманливих сумнівів стосовно мусульман, коли вони усього лише намагаються практикувати Іслам, оприлюднила подібну історію цим ранком, повторивши брехню про те, Ісмаіл Аль-Вахвах казав про запровадження Шаріату в Австралії, також не давши собі клопоту зв’язатися з Хізб ут-Тахрір для підтвердження даних стверджень.  

Стосовно ж політиків, то їм також бракує відповідальності та чесності у їх роботі. Депутат парламенту Квінсленда Стів Кіабо схилився до того, що став читати нотації мусульманам про австралійські цінності толерантності та рівноправності, нападаючи на «людей, які свідомо провокують ненависть та людей, які бажають скасувати фундаментальні принципи країни». Ми питаємо у містера Кіабо, про які австралійські цінності він каже? Про ті австралійські цінності, за допомогою яких місцеві туземці систематично знищувались,поруч із скасуванням фундаментальних принципів їх країни? Або про ті австралійські цінності, у яких ЗМІ та політики здійснюють нападки на мусульман за спробу жити у межах своїх ісламських цінностей? Або про ті австралійські цінності, які сьогодні демонструються в Афганістані у вигляді вбивств та нанесенні  каліцтва невинним чоловікам, жінкам та дітям?    

Лекція Ісмаіла Аль-Вахваха вписується у контекст роботи Хізб ут-Тахрір по наданню оприлюднення ісламського погляду  для постколоніального ісламського світу. Погляду, який прямо протилежний експлуататорським реаліям сучасного капіталістичного світу. Саме по цій причині ЗМІ та політики рука об руку постійно намагаються дискредитувати цю мету, провокуючи страх перед Ісламом та мусульманами всередині країни з метою виправдання політичної та військової інтервенції за кордоном.


 
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії
 
Контакти: Усман Бадар, офіційний представник Хізб ут-Тахрір.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. тел.: 0438 000 465.

Головне меню