Сирійські жінки та діти в йорданському таборі біженців кинуті урядом Йорданії та борються за виживання у суворих погодних умовах

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

На даний час в Йорданії мають місце вкрай суворі погодні умови з мінусовою температурою та рясними дощами. Це стало причиною того, що мусульмани у сирійському таборі біженців борються за виживання через жахливі умови життя. Сильний дощ, сніг та ураганні вітри зі швидкістю 60 км/год. перетворили усю територію  на болото із багна із затопленими та скрізь продуваємими вітром наметами.

Більшість населення табору складають жінки та діти молодше 18-ти років з кількома тисячами немовлят.  Медичні служби повідомляють, що вони є уразливою групою, яка схильна до загрози недоїдання та гіпертонії на тлі недостатньої кількості ресурсів, які не здатні покрити їх потреби. Багато хто з них страждають на небезпечні захворювання на фоні мінімальної медичної допомоги. Мали місце численні повідомлення про смерть дітей, включаючи негативне повідомлення про смерть 9-річної дитини від переохолодження та гострої діареї. Аль-Джазіра та інші ЗМІ повідомили про жорстокі протести, які здійнялися у таборі Заатарі о четвер 8 січня через нестерпні умови, з якими стикнулися люди.

   
Доктор Назрін Наваз, член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір коментує:

«Вкрай неприйнятний стан сирійських біженців є ганьбою для йорданського уряду та лідерів близько розташованих країн, які є співучасниками цього пригнічення. Світу відомо, що мусульмани Сирії втікають від жахливих переслідувань тиранічного режиму Асада та шукають притулку у сусідніх країнах. Але, замість того, щоб отримати надію та комфорт, вони зустрічають труднощі та страждання та потрапляють до таборів смерті, про які багато хто з них кажуть, що вони більше небезпечні, аніж країна, з якої вони рятувалися втечею. Це схоже на порятунок від розплавленого масла через розпалене вогнище. Лідери регіону показали, що не мають намірів вирішувати проблеми  сирійських мусульман. Жінки Хізб ут-Тахрір вимагають звіту від кожного правителя мусульман за те, що вони не змогли захистити життя сирійських мусульман та не задовольнили основні потреби біженців. Ми вимагаємо звіту від усіх прозахідних урядів Йорданії, Саудівської Аравії,Туреччини та Ірану за те, що вони є співучасниками у створенні умов для гуманітарної катастрофи. У нашому розумінні у них усіх руки забагнені кров’ю. Вони є прикладом наступних слів Аллаха:

 الَّذِينَ يَنقُضُونَ عَهْدَ اللَّـهِ مِن بَعْدِ مِيثَاقِهِ وَيَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ‌ اللَّـهُ بِهِ أَن يُوصَلَ وَيُفْسِدُونَ فِي الْأَرْ‌ضِ ۚ أُولَـٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُ‌ونَ ﴿٢٧﴾  
   


«Які порушують угоду з Аллахом після того, як вони уклали її, розривають те, що Аллах велів підтримувати, і розповсюджують нечестя на землі. Саме вони опиняться у збитку» (2:27)

Халіфат ніколи не буде зводити питання переслідування та вбивства мусульман до питання біженців, навпаки, буде розглядати це як питання, яке потребує військової інтервенції від армії країни для докорінного вирішення проблеми. Приклад  цьому мав місце під час омеядського Халіфату, коли Мухаммада бін Къасима відправили з величезною армією до валія Аль-Хаджджаджу ібн Юсуфу аль-Сакафі для захисту мусульманських жінок та дітей від нападу з боку Сінда. Більше того, чудово задокументовані приклади неперевершеного обходження з біженцями - немусульманами, які рятувались від переслідування неісламських держав. Подібний приклад має місце з євреями, які рятувались втечею від переслідувань християнської Іспанії під час іспанської інквізиції та шукали захисту у Халіфаті, де вони одразу ж були визнані громадянами ісламської держави та стали процвітати у затінку його правління. Насправді, з ними поводились так добре у Халіфаті, що вони ніколи не відчували необхідності повернутися на свою батьківщину. Лише не націоналістична система ісламського Халіфату здатна наділити людство істинними правами, захистити кров нашої Умми та позбавити від страждань наших доньок та дітей Ісламу. Жінки Хізб ут-Тахрір хочуть, щоб наші дорогі брати та сестри із Сирії знали, що ми різко засуджуємо недбалість правителів мусульман у справі захисту наших життів і те, що ми працюємо по усьому світу усім нашим старанням, щоб скасувати їх державу - гнобителя, несучи заклик до установленню щита та захисника для них – держави Халіфату. Ми закликаємо мусульманських жінок приєднатися до нас у цій благородній роботі, щоб знов повернути до життя благословенну систему Аллаха, у затінку якої віруючі знову будуть жити у справедливості, мирі та безпеці».      


 Доктор Назрін Наваз
Член центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

Головне меню