Хізб ут-Тахрір провів важливу міжнародну жіночу конференцію «Халіфат: захист жінок від бідності і поневолення»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Хізб ут-Тахрір провів важливу міжнародну жіночу конференцію у Джакарті (Індонезія) у суботу 22 грудня 2012р. під назвою «Халіфат: захист жінок від бідності і поневолення». Сьогодні було видано стислий буклет, у якому висвітлені ключові положення з доповідей промовців. Конференція складалася з 9-ти виступів, також присутні озвучили відклики, задали питання і зробили коментарі.

Промовцями були мусульманки з Південно-Східної Азії, індійського субконтиненту, Європи, Туреччини, Африки і арабського світу. У конференції взяли участь близько 1500 делегатів зі всього світу, більша частина є впливовими жінками з числа журналістів, політиків, вчених, письменників, політичних активістів, глав общин, представників організацій, так само як і інші впливові жінки. Конференцію, яку транслювали у прямому ефірі, спостерігала широка аудиторія зі всього світу.


Конференція почалася вступною промовою голови Виконавчого комітету жіночого відділення Хізб ут-Тахрір в Індонезії Умм Фадхіллях, яка розповіла про значущість проведення даного заходу в Індонезії і в масштабі бідності і експлуатації, з якими зіштовхуються жінки у даній країні. Вона сказала: «Індонезія була обрана для проведення даної конференції, тому що вона є мусульманською країною, наділеною Милістю Аллаха, з великою кількістю мусульман, великими землями і багатими природними ресурсами. І обов’язковим є те, щоб благо цієї країни стало милістю для всього світу. В Індонезії, яка наділена багатими природними ресурсами, велика кількість бідних, число яких складає 29.13 мільйонів осіб. Це число перевищує загальне населення Австралії (21.5 мільйону) і Малайзії (28.3 мільйони). 70% бідних – жінки».


З другою промовою під назвою «Капіталізм – істинний ворог бідних» виступила Фіка Комара, член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Східній Африці. Третя промова було озвучена одним з членів жіночого відділення Хізб ут- Тахрір в Індонезії, замість члена Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір на індійському субконтиненті Умм Мусаб, яка не змогла взяти участь у конференції. Її доповідь мала назву «Поневолення жінок у 21 столітті з боку ринкової економіки». Четверта промова під назвою «Наділення правами або експлуатація за допомогою працевлаштування? Вивчення західної моделі успішної жінки» була виголошена Імраною Мухаммад, членом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір. У її доповіді розглядалося те, як капіталістичні держави використовують привід наділення жінок правами за допомогою працевлаштування для експлуатації жінок, вигнавши їх на робочі місця і перетворивши у машину з виробництва грошей для держави.


П’ята промова під назвою «Провал моделі «Поміркованого Ісламу» у справі захисту економічних прав жінок» була виголошена Умм Халід, членом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Туреччині та Азії. Шоста промова під назвою «Спростування «казок» Заходу про причини і рішення проблеми бідності жінок» була проголошена Умм Яхьія Мухаммад, членом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Африці. У своїй промові вона розкрила те, наскільки безпідставні аргументи західних капіталістів у питанні рішення проблеми бідності, а також розповіла про навмисне віддалення від питання необхідності усунення капіталістичної системи на землях мусульман, як головної причини бідності, від якої страждають жінки регіону.

Сьома промова під назвою «Ісламська перспектива на основну роль жінок і жіноче працевлаштування» була проголошена Ум Сохайб Ал-Шамі, членом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір. Вона розповіла про те, як Іслам приписує головну роль жінці у якості матері та жінки, які згідно зі своєю природою не обтяжує себе одночасно відповідальністю годувальника і домогосподарки. Цій ролі Іслам надає високий суспільний статус. Вона також розкрила економічні права жінок, включаючи їх право бути забезпеченими з боку своїх родичів чоловіків або державою, а також про право жінок працювати, але в безпечних умовах далеких від приниження, експлуатації та знущань.


Восьма промова під назвою «Халіфат: єдина система, яка здатна захистити жінку від бідності і поневолення» була виголошена Іффах Аінур Рочмах, офіційним представником жіночого відділення Хізб ут-Тахрір в Індонезії. Вона розповіла про унікальну економічну, політичну та соціальну політику Халіфату в деталях за допомогою всебічного проекту конституції, запропонованого Хізб ут-Тахрір, який захистить жінок від бідності, забезпечить їх економічною безпекою, і захистить їх від експлуатації. Вона сказала про те, що «обов’язком чоловіків є забезпечення основних потреб жінок…Іслам зобов’язав усіх чоловіків працювати для забезпечення своїх потреб і потреб своїх родин. Держава зобов’язана забезпечити людей роботою через проекти розвитку. Коли природні багатства будуть контролюватися державою і не будуть передаватися приватному сектору, буде легко створювати робочі місця. Усе це буде мати місце, якщо втілити ісламську економічну систему. Що стосується задоволення суспільних потреб, таких як освіта, охорона здоров’я і охорона суспільного порядку, то держава забезпечує ці потреби для людей без будь-якої оплати. Для фінансування всього цього Халіфат мобілізує усі державні ресурси, так само як и користь від керування суспільною власністю, такою як нафта, газ, шахти і користь від морів, озер, рік, лісів тощо…».


Остання промова під назвою «Заклик до дій» була проголошена доктором Назрін Наваз, членом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір. Вона розповіла про ступінь важливості, яку надає Іслам питанню захисту гідності, добробуту, прав і забезпеченню фінансової безпеки жінок. Вона також надала особливого значення тому, що світська демократична капіталістична система повністю провалилася у справі керування справами людства і захисту економічних потреб жінок, а також закликала до нового політичного і економічного бачення для жінок ісламського світу у вигляді Халіфату. Вона також розповіла про декілька пунктів економічної політики Халіфату, які будуть виконані у перші 30 днів після його встановлення, щоб закласти основу для викоренення бідності і створення економічного розквіту.

Вона сказала: «Ця система, яка не дозволить, щоб навіть одна людина була голодною всього один день. Ця система породить стійкий ріст, побудує економіку, засновану на багатстві, а не на боргах, викоренить масове безробіття, забезпечить першокласною безкоштовною освітою і медичним обслуговуванням. І у притулку усього цього жінки Халіфату будуть піднесеними, шанованими і наділеними правами. Вони стануть тими, на кого у першу чергу звернена увага держави у плані забезпечення засобами існування, опікою і будуть жити у фінансовій безпеці. Жінки Халіфату будуть працювати за бажанням, а не за примусом, будучи наділеними визначеними робочими правами і гідною зарплатнею. Вони будуть працювати у безпечній атмосфері у затінку соціальної системи Ісламу». Вона завершила свою промову закликом до аудиторії підтримати Хізб ут-Тахрір у невідкладному встановленні Халіфату.


Захід також включав у себе прес-конференцію на додаток до жвавого круглого столу з доповідачами і членами Хізб ут-Тахрір з Малайзії та Австралії. Захід завершився тим, щоб аудиторія висловила величезне бажання жити у затінку Халіфату. Багато впливових жінок, що взяли участь у конференції, прокоментували захід, сказавши що він показав надійні рішення для проблеми бідності і експлуатації, з якими зіштовхуються жінки по всьому світові.


Конференції передувала глобальна кампанія, що тривала декілька тижнів, на протязі яких розкривалися істинні причини і рішення крайньої бідності і поневолення, з якими зіштовхуються жінки по всьому світові. Кампанія продовжиться у наступні тижні і завершиться виданням книги і відео матеріалу за підсумками конференції у березні 2013р.


Репортаж новин про даний захід можна подивитися за наступним посиланням:
http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/english.php/contents_en/entry_22313

 


Доктор Назрін Наваз
Член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

Головне меню