Напад на дім Аллаха у Казані

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

У Казані 16 січня співробітниками поліції була зачинена мечеть «Аль-Іхлас». З 7 ранку до мечеті було стягнуто значні сили МВС. Близько 10 автобусів та інша спецтехніка. Перед мечеттю стояли навантажувач і самоскиди. Близько 100 співробітників поліції оточили прилягаючу до мечеті територію. 10 мусульман було заарештовано буцімто за непокору поліцейським.

Нагадаємо, що влада в особі міністерства земельних і майнових відношень Татарстану знайшли такий собі привід зачинити мечеть на основі того, що у ній був проведений капітальний ремонт, що вважається порушенням домовленості орендування приміщення. Окрім того, у ЗМІ була проведена масштабна кампанія з дискредитації мечеті, її імамів і прихожан. Не дивлячись на те, що раніше і угода орендування була продовжена до 2014 року, і саме «порушення» не помічалося на протязі 7 років, абсолютно очевидно, що мечеть зачиняють за тверду позицію її імамів та прихожан.


Саме мечеть «Аль-Іхлас» відмовляється проводити політику муфтіяту зі спотворення Ісламу на догоджання владі, у зв’язку з чим її намагаються зачинити. Саме ця мечеть і її прихожани координували захист мусульман під час безпрецедентних арештів улітку 2012 року, коли 600 мусульман підпали під обшуки, арешти і катування. У ті дні на мітингах було сказане тверде слово істини в обличчя правителів і їх свавіллю. Саме мечеть Аль-Іхлас в останні 2 роки проводила святкування Ураза і Курбан байрамів, відновлюючи Сунну нашого Пророка Мухаммада ﷺ і ісламські цінності у суспільстві. Не дивлячись на підступи влади і ісламофобів, мечеть «Аль-Іхлас» прагне донести до Умми розуміння її істинних інтересів і проблем.


Варто сказати, що мечеть «Аль-Іхлас» - це насамперед щирий заклик до Ісламу і його безумовному виконанню, а не стіни та мінарет. Саме це є причиною боротьби з мечеттю, як оплотом цього заклику. Однак оплотом і основою ісламського заклику є ясні думки і істинні закони від Всевишнього Аллаха. Поэтому исламский призыв будет продолжаться. Їх неможливо зачинити, заарештувати або взяти в осадження.


Від Тамім ад-Дарій передається, що Пророк Мухаммад ﷺ сказав: ««Релігія є вияв щирості», ми запитали: «У відношенні до кого?» Він сказав: «У відношенні до Аллаха, і до Його книги, і до Його Посланця, і до правителів мусульман, і до усіх мусульман взагалі»». (Муслим,82)


Медіа-офіс ХТ,
Росія

Головне меню