Зґвалтування у Сирії – засоби систематичного приниження жінок.

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Міжнародний комітет по порятунку (IRC) о понеділка 14 січня 2013р. розкрив факт того, що зґвалтування використовуються у якості засобу війни у Сирії і це є головною причиною втечі сирійських родин до сусідніх країн. Комітет характеризує цей волаючий злочин як «вагому та хвилюючу характеристику сирійської громадянської війни».

Опитані кажуть про те, що жінки стикаються з викраденням, зґвалтуваннями, тортурами та вбивствами. Також розповідають, що жінки підпадають під напади на вулицях, а також у власних оселях, де деякі із них наражаються на групові зґвалтування на очах у членів своєї родини.


Катастрофічна ситуація у Сирії  пов’язана з вбивствами, залякуванням, переміщенням та руйнуванням мечетей та осель без будь-якої оглядки на моральні та гуманні цінності перед очами в усіх. Вбивство 8-ми дітей та 5-х жінок у результаті авіанальоту на місто Моамадія на цьому тижні не буде останнім подібним злочином. Ці вбивства відбуваються на тлі систематичних зґвалтувань з боку головорізів Асада стосовно наших сестер у Сирії, які виступили рука об руку зі своїми чоловіками та твердо заявили про відмову від кяфірського баасистського режиму Асада, який наразив їх на лихо протягом 4-х десятиріч, правив ними залізом та світським невір’ям.

Вони заявили привселюдно: «Це усе заради Аллаха, це усе заради Аллаха», таким чином, висунувши вимогу скинення кяфірської баасистської системи Асада та встановлення Ісламського Халіфату. Тому Башар аль-Асад наполегливий у наданні наказів цим головорізам коїти подібні систематичні волаючі злочини з метою тероризування нашого народу у Сирії і для того, щоб відмовити його від рішучості у встановленні правління Аллаха, яким будуть задоволені створіння та Творець.   

  وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَن يُؤْمِنُوا بِاللَّـهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ ﴿٨﴾ 

«Вони мстилися їм тільки за те, що ті увірували в Аллаха, Могутнього, Достохвального» (85:8).


Цим пояснюється те, чому тисячі сирійців бажають втікати до сусідніх країн та жити у таборах, позбавлених елементарних зручностей у принизливих умовах, страждаючи від крайніх труднощів, але віддаючи перевагу це тому, аніж щоб стати здобиччю перед жалюгідними атаками цих тиранів. Подібні нікчемні злочини є черговим засобом війни, що має на меті приниження мусульманських жінок та зменшення рішучості щирих мусульман Сирії у їх боротьбі по приборканню вбивці Асада.  


О, мусульмани!
Вбиті та ті, хто став сиротами, є вашими синами. Ті, хто відчувають гіркий біль від втрати своїх дітей, є вашими батьками, ті, хто став вдовами, втратили своїх дітей та були зґвалтовані, є вашими матерями та сестрами. Аллах ﷻ каже:


إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّـهَ لَعَلَّكُمْ تُرْ‌حَمُونَ ﴿١٠﴾

«Воістину, віруючі – брати» (49:10).


Де ви ті, хто відповідає на заклик Аллаха Всемогутнього? Де ви ті, хто підтримає та захистить їх? Знайте, Аллах спитає з вас, якщо ви кинете їх або відвернетесь від того, щоб підтримати їх. Знайте, що підтримка ваших братів у Сирії не обмежується лише мольбою, навіть якщо і щирою, і не обмежується лише тим, щоб надати  притулок біженцям, захистивши їх життя та релігію, хоча і це є вашим обов’язком. Підтримка нашого народу у Сирії полягає у тому, щоб встати перед обличчям ваших правителів та вимагати у них звіту за зраду щодо ваших братів і навіть участь у змові разом із злочинцем Асадом проти них. Допомога народу Сирії полягає у зверненні до ваших синів в арміях, розташованих у бараках, мобілізації їх рішучості та енергії на те, щоб встати та виступити на підтримку їх братів у Шамі.   

О, армії , о офіцери!
Аль-Мутасім відповів, зібравши грізну армію на підтримку жінки, яку вдарили по обличчю. Хіба ви не розлючені тим, що тисячі матерів втратили своїх дітей? Хіба ви не розлючені тим, що тисячі дівчат стали сиротами? Хіба вас не дратує те, що тисячі жінок стали вдовами? Хіба ваша кров не кипить від люті через те, що ваших сестер ґвалтують, і вони втрачають свій найдорожчий скарб? Якщо це не збуджує у вас героїзм Аль-Мутасіма, то що збудить? Посланець Аллаха ﷺ сказав:


«Ніхто не кине мусульманина, коли посягають на його честь без того, щоб Аллах не кинув його тоді, коли він буде бажати Його допомоги. І ніхто не допоможе мусульманину, коли посягають на його гідність та його честь, без того, щоб Аллах не допоміг йому тоді, коли він буде бажати Його допомоги».


 Хіба ви звикли бути підкореними та залежними від ваших віроломних правителів? Невже ви віддаєте перевагу шатам приниження, яким ви були обдаровані від ваших правителів і не відповісте на заклик вашого Посланця ﷺ, отямившись переповненими відвагою Аль-Мутасіма, і не поквапитесь на захист честі ваших матерів та сестер у Шамі, які плачуть та закликають: «О, Мутасім» О, армії!»


 إِلَّا تَنفِرُ‌وا يُعَذِّبْكُمْ عَذَابًا أَلِيمًا وَيَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَ‌كُمْ وَلَا تَضُرُّ‌وهُ شَيْئًا ۗ وَاللَّـهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ‌ ﴿٣٩﴾

 «Якщо ви не виступите у поход, то Він піддасть вас тяжким муками і замінить вас іншим народом. Ви нічим не зашкодите Йому, бо Аллах здатний на будь-яку річ». (9:39)


Доктор Назрін Наваз
член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

 

Головне меню