Протести у Рамаллі і Тулькарм проголошені Хізб ут-Тахрір Палестини проти свавілля органів безпеки

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Хізб ут-Тахрір вілаят Палестина організував у вівторок 21.1.2013р два протести проти катувань і побоїв, на які наразився один із шабабів, студент університету «Махран Азмі» з боку органів безпеки у Тулькармі і один протест проти свавілля органів безпеки у відношенні університетів і людей загалом.


Хізб ут-Тахрір проголосив про виступ перед законодавчою радою у Рамаллі і перед головною будівлею провінції у Тулькармі. І це після того, як служби безпеки у Тулькармі викрали члена Хізб ут-Тахрір Махрана Азмі на вулиці 13.1.2013р і затримали його на чотири дні, де він наразився на катування і побиття, після чого залишилися сліди побоїв на більшій частині його тіла. На п’ятий день вони передали його органам безпеки, які випустили його увечері того ж дня.


Причина викрадення, катування, побиття, період затримання і метод, згідно з яким було здійснено усе це, чітко доводить брехню служб безпеки у Тулькармі і їх співробітників.  Пояснювальну, яку вони направили у ЗМІ, додало інші злочини брехні, омани та фальсифікацій до колишніх злочинів і виправдання було гірше самого гріха.


Заява, яка була розповсюджена свідомим об’єднанням – студентською молоддю Хізб ут-Тахрір у технічному університеті Палестини, було видано 1.12.2012р і вона містила політичну думку відносно членства Палестини в ООН і в ній не було підбурювання і наклепу на Аббаса. Більш того, навіть не було його ім’я, якщо тільки уряд не вважає політичний звіт, засудження його злочинів і викриття хворобливої спрямованості нападками на особу президента. Ми донесемо згадану заяву через наш сайт інформаційного відділу до ЗМІ, сподіваючись на те, що вони поширять його, як поширили заяву служб безпеки для доведення істини.


За яким правом викрадається юнак з вулиці через заяву? Хіба це не втручання в університети, студентів і їх об’єднання заради інтересів політичної орієнтації, що вчиняється владою. Потім відсутність свідомого згуртування у межах зібрання студентів чи позбавляє їх права висловлювати свою думку і вести політичний звіт і заклик до Ісламу!? Або ж політична діяльність пов’язана зі згодою влади? Воістину, це дуже дивно.


Як виправдовують органи безпеки порушення закону влади, який забороняє проводити арешт за політичне міркування і без ордеру на арешт від прокуратури? І навіть викрадається шабаб посеред вулиці жорстоким чином і підпадає під побиття і знущання під час доставляння його у штаб-квартиру органів, а потім утримується чотири дні, де підпадає під катування та побиття. Хіба свідома людина стане робити таке або ж це свавілля у відношенні студентів університету і усіх людей загалом? Як погано те, що вони роблять.


Хізб ут-Тахрір неодноразово заявляв, що залякування органів безпеки та їх співробітників не зупинять Хізб ут-Тахрір. Навпаки, збільшать його наполегливість і прагнення нести заклик, доки не здійсниться обіцянка Аллаха і Його Посланця ﷺ через встановлення Халіфату, який розповсюдить справедливість і врятує людство від нещастя тиранічних режимів. І це не важко для Аллаха.


وَالَّذِينَ يُؤْذُونَ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ بِغَيْرِ مَا اكْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا
 

«А ті, які несправедливо поносять віруючих чоловіків і віруючих жінок, звалюють на себе тягар наклепу і явного гріха» (33:58).

Головне меню