Немає безпеки і спокою, людських цінностей, окрім як за праведного ісламського Халіфату!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Через два роки від революції країну стрясають важкі політичні хвилювання, перетворившись у відкриту кровопролитну боротьбу, що унесла життя більш ніж 52 людей у Порт-Саїді, Каїрі та інших містах, сотні поранених. За повідомленнями з органів безпеки у середу було вбито іще дві людини в Каїрі, таким чином кількість загиблих сягає 54 осіб. (Reuters 30/1).

Ці та інші події демонструють, що серед людей зростає відчуття кризи, з якою зіштовхнулася країна.  У першу чергу це стосується питань безпеки та спокою, які вважаються основами і життєво необхідними умовами існування людей. Більше всього привернула увагу поява нової групи осіб, яких люди бачили вперше – це юнаки у масках, з одягом чорного кольору, та які називають себе «Блек блок». Вони закидали камінням низку офісів і штаб-квартир, підпалили їх, закидавши коктейлям Молотова. Також, виходячи із заяв міністра оборони Абдул Фаттаха аль-Сісі на офіційному сайті озброєних сил від 29.01.2013р, можна помітити чітке попередження. Зокрема, він сказав: «Політична боротьба у країні штовхає нас у прірву краху». Це вельми серйозний сигнал, що пролунав з вуст найбільшого інституту країни, який грає важливу роль у збереження безпеки, що змушує непокоїтися за долю країни. Він також додав,«політичні, економічні, соціальні виклики і проблеми, а також складності у питаннях безпеки, з якими сьогодні стикнувся Єгипет, представляють собою реальну загрозу для безпеки та  цілісності єгипетської держави».

Очевидно для усіх, і це не потребує доказів, що держава у Єгипті не у змозі гарантувати безпеку і спокій своїм громадянам. Так само як і збереження самого життя громадян не є для цієї держави першочерговим питанням. Кров громадян не хвилює цю державу, вона зайнята підрахунком вбитих та поранених, при цьому не вдаючись до будь-яких серйозних кроків для запобігання кровопролиттю. А Пророк ﷺ сказав: «Присягаюся Тим, у чиїй длані знаходиться моя душа, вбивство віруючого більш гріховне перед Аллахом, ніж зникнення цього світу» (Сунан ан-Насаї). На тлі усього цього галасу президент звертається до Німеччини, щоб упевнити Європу у мирних процесах «демократизації», (Reuters / 30 січня). Немовби положення справ його не стосується, у той час як удень та вночі по всій країні проливається невинна кров, і немає того, хто б відповів, більш того – хто б почув, щоб простягнути руку допомоги!

Шановні жителі Єгипту!

Іслам зобов’язав державу займатися справами людей, вона відповідальна за своїх громадян, підопічних, адже Пророк Аллаха ﷺ сказав: «Імам, який поставлений над людьми, подібний до пастуха, який несе відповідальність за своє стадо» (Бухарі, Муслім). Отже держава повинна справедливо і безпристрасно забезпечити  кожного громадянина основними потребами, а саме: їжею, одягом, житлом, не роблячи розбіжностей між мусульманином та не мусульманином. Кожен має право на заступництво і опіку.

Також на плечі держави лягає обов’язок задоволення основних потреб суспільства в цілому, а саме: безпека, охорона здоров’я, освіта. Тут питання безпеки стоїть на першому місці, адже Пророк ﷺ сказав: «Той, хто провів ніч зі спокоєм на серці, у повному здоров’ї, знайшовши харчування на увесь день, перед ним ніби відкрився увесь світ» (Ан-Насаї сказав хадіс сахіх). Таким чином, питання гарантування безпеки є найважливішим і входить в обов’язок правителя в Ісламі і нехай Аллах змилується над людиною, що сказала наступні слова: «Якщо на тебе покладуть відповідальність, то виконуй її. Адже благородний – це той, хто виконує те, за що він відповідальний».

У свою чергу Посланець Аллаха ﷺ показував найкращий приклад збереження правителем безпеки своїх громадян, у Сахіх аль-Бухарі приводиться: «Однієї ночі мешканців Медіни охопила паніка, вони вийшли на звук. Але Пророкﷺ випередивши їх, поспішив і вийшов до них на зустріч, пояснюючи те, що відбувається. Він знаходився у сідлі коня Абу Тальхи, оперезаний мечем, він говорив: «Не бійтеся, не переживайте»». Що вказує на стурбованість правителя питанням безпеки громадян. Однак після того, як була зруйнована Ісламська держава – Халіфат, Умма перестала перебувати у безпеці та спокої. Мусульмани стали подібні до сиріт на опікуванні злодіїв. Наскільки ж мало коштувати сьогодні стало життя у наших країнах! У затінку систем і режимів, що стали продуктом людської законотворчості, ми не маємо жодної вартості. Ми живемо за законами, що не прив’язані ані до жодних джерел, немає жодного для нас блага у демократії, що руйнується, яка не виходить з нашого світогляду, не зберігає нашу гідність і життя!

Шановні жителі Єгипту!

Секрет сили цієї Умми, джерело її величі і слави полягає у релігії, в ісламському погляді на життя і ступеня прихильності до ісламської ідеології. Неможливо повернути безпеку, стабільність і злагоду серед людей, доки ми не повернемося до нашої релігії. Адже Всевишній Аллах говорить:


الَّذِينَ آمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولَئِكَ لَهُمُ الأمْنُ وَهُمْ مُهْتَدُونَ

«Ті, які увірували і не вбрали свою віру у несправедливість, перебувають у безпеці, і вони йдуть прямим шляхом» (6:82).

Якщо люди будуть сприймати Шаріат Аллаха, виконувати утримувані у ньому закони, встановлять на його основі державність – Халіфат, тоді вони набудуть повноцінну безпеку, чи стосується це майна, честі чи життя.

Ми у Хізб ут-Тахрір запрошуємо вас разом узятися за справу встановлення другого праведного Халіфату, заснованого на методі пророкування. Знайте ж, що Аллах дарує мусульманам безпеку, навіть коли вони  вважають, що знаходяться у страху до того часу, доки вони будуть слідувати з веліннями Аллаха і Його Посланця. Всевишній Аллах говорить:


هُوَ الَّذِي أَنْزَلَ السَّكِينَةَ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لِيَزْدَادُوا إِيمَانًا مَعَ إِيمَانِهِمْ وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا


«Він – Той, Хто  вмістив спокій у серця віруючих, щоб їх віра збільшилася. Аллаху належить воїнство небес і землі. Аллах – Знаючий, Мудрий» (48:4).

 


Хізб ут-Тахрір Єгипет                                
21 Рабі аль-Авваль 1434р.х. 02.02.2013р.

Головне меню