Слабкий саудівський режим арештовує жінок та дітей заради збереження престолу

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

У неділю 10 лютого 2013р. CNN та інші агентства новин повідомили про те, що представники влади Саудії заарештували десятки жінок та 5 дітей після протестів в Ер-Ріяді та Бурайді. Жінки вимагали звільнення свої родичів, які утримуються як політичні в’язні протягом декількох років без надання їм адвокатів або проведення судового розгляду. Вони звинувачують ся у критиці та опозиційності до саудійського режиму. Арешт жінок та дітей є ганебним вчинком, за допомогою якого режим має намір придушити будь-який опозиційний голос проти  авторитарного правління, а також за допомогою якого режим відчайдушно тримається за владу. За думкою Амнесті  Интернешнл у Бурайді 28 жінок та дітей заарештовані у січні під час демонстрації проти політики держави.

Авторитарний режим, чиє правління стало синонімом утискань вкотре показав світові, що він не переобтяжений будь-якими червоними лініями, коли справа доходить до захисту престолу, навіть, якщо це означає арешт жінок та дітей. Як він насмілюється арештовувати невинних благородних доньок цієї Умми, чия гідність описана Пророком ﷺ як найдорожче багатство в усьому світі? Як він насмілюється дозволяти чоловікам арештовувати жінок мусульманок? Ганебний дім Саудів, який брехливо видає себе за хранителя шаріату та гаранту його втілення, насправді, постійно проявляє свою зовнішню ненависть до Ісламу, зокрема, поневолюючи жінок та позбавляючи їх політичних, економічних та соціальних прав, якими їх наділив Іслам. Ця остання подія у черговий раз продемонструвала повну байдужість режиму до того високого статусу, яким Іслам наділив жінку та зобов’язав  чоловіків обходитися з ним згідно до цієї основи. Наскільки абсурдним є те, що держава призначає одних приручених жінок, які сподіваються на чудо у Раду Шура у січні місяці, у спробі провести косметичні реформи, одночасно затримуючи інших жінок за те, що вони реалізовують свої політичні права!  Отож, огидне обличчя цього режиму не може приховати свою потворність за допомогою подібних косметичних змін.

Подібні жалюгідні дії проти мусульманських жінок підсилюють бажання мусульман Саудівської Аравії  та мусульман в усьому світі негайно покласти край цьому репресивному режиму та його правлінню та чекати з нетерпінням істинного ісламського керівництва держави Халіфат, яке буде захищати Іслам та його народ. Халіфат обмежений законами Ісламу, які вимагають, щоб жінки насолоджувались гідним життям та користувались усіма своїми правами. Ця система, завданням якої є захист правильного втілення Ісламу, який, зокрема, має на меті справедливість та захист потреб кожного індивіда країни. Це режим, який зобов’язує  Умму до вимоги політичного звіту від правителів за будь-яке утискання, корупцію та нехтування своїми обов’язками з боку правителів, а, отож, режим забезпечує Умму численними засобами для реалізації  цього, замість того, щоб ставати йому на заваді. Це система, у якій підзвітність, прозорість та головування закону є закріпленими стовпами правління, які  дають можливість викривати вади реальної влади та надають справжню вагу політичному голосу як чоловіків, так і жінок.     

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ
 «Ті ж, які не приймають рішень згідно до того, що ниспослав Аллах, є беззаконниками» (5:45).

Доктор Назрін Наваз

Член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Понеділок, 14 Рабі''уль Ахир 1434
25 Лютого 2013

Головне меню