Хізб не вдається до озброєної боротьби для встановлення Халіфату

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

04.04.2013 сайт «lakome.com» оприлюднив уривки з прокламацій Хізб ут-Тахрір у Марокко, виданих того ж дня з нагоди візиту до країни президента Франції. Однак до того, про що говорилося у нашій прокламації, цитується речення, и ми не знаємо у чому його необхідність. Це наступні слова: “Стала зрозумілим заява, видана організацією, яка вірить в озброєну боротьбу для створення держави Халіфату,...”.

Очевидно, що речення, оприлюднене сайтом, було начинкою тавтології у новинах, знаючи позицію Хізб ут-Тахрір у відношенні озброєної і фізичної боротьби. Це відомо кожному з моменту створення партії.
 
Партія з моменту утворення, у літературі і десятках прокламацій заявила про свою ідеологічну позицію у цьому питанні. Також в інтернеті відомі сайти хізбу, з якими можна ознайомитися кожному. Не вдалося лідерам Заходу, які докладно вивчають рухи хізбу десятиліттями, довести причетність хізба до військових дій. Ми не знаємо, звідки черпає “lakome.com” інформацію про те, що ми ведемо в озброєну боротьбу для створення держави Халіфат. Хоча не у перший раз вони наводять подібні посилання.
 
Нагадаємо те, про що ми неодноразово видавали :

1. Хізб ут-Тахрір це політична партія, основою якої є Іслам. Мета партії — відновлення ісламського способу життя і несення ісламського заклику по всьому світу. Метод партії - це несення заклику політичним чином, подібно до заклику Посланця Аллаха ﷺ у Мецці шляхом розумової і політичної боротьби. Ідея, яку несе хізб народу, це ісламська акида, закони що витікають із неї і засновані на ній ідеї.

2. Партія Хізб ут-Тахрір, тим що прийняла ісламську акиду основою мислення і шаріатські закони мірилом своїх справ, біографію Посланця Аллаха дороговказом, прийняла неприпустимість застосування фізичної і озброєної боротьби для встановлення ісламської держави. Вона обмежилася політичними діями, з того часу як утворилася шість десятиліть назад, не вдаючись до фізичної боротьби проти правителів або тих, хто стоїть проти її заклику. Прибічність у цьому шляху ніяк не пов'язані ані з політичною тактикою, ані зі страхом, а лише слідуванню шляху Посланця Аллаха ﷺ, який не використовував озброєні дії на етапі заклику у Мецці.

І у завершення ми говоримо, що помічаємо зухвалість цього сайту у порівнянні з іншими сайтами новин, і сподіваємося, що авторитет сайту приведе до відсутності підступних вчинків і перевірки інформації, перш ніж вона буде оприлюднена.

Медіа-офіс Хізб ут-Тахрір,
Марокко
№ 05/1434
П'ятниця, 24 Джумада аль-Уля 1434 г.х.
05/04/2013

Головне меню