Місцева газета Arman-i-Millie не повинна обдурюватися ворогами і планами спецслужб

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Газета Arman-i-Millie у номері за 29 квітня 2013р. оприлюднила доповідь про Хізб ут-Тахрір під заголовком «Терористи з числа молоді близькі до початку війни у Туркменістані та Узбекистані». У статті сказано: «Згідно з даними адміністрації, сотні молодих людей, а то й більше, з Туркменістану та Узбекистану, зібралися у таборі Хізб - аль-Іслямі у Північному Вазірістані, в очікуванні проходження спеціального диверсійного навчання і отримання навичок міської геріл'ї. Утримання цієї молоді здійснюється за рахунок узбекських відділень Хізб ут-Тахрір і Хізб аль-Іслямі. Стверджується, що вони вдадуться до військових дій за першої ж можливості”.

Хізб ут-Тахрір в Афганістані категорично заперечує інформацію, викладену в оприлюдненій доповіді, і заявляє наступне:

1. Armani-Millie оприлюднила дану доповідь без приведення будь-яких посилань або цитат із надійних джерел. Беручи до уваги журналістські стандарти та етику, доповідь є ясною брехнею і голослівним звинуваченням.

2. Доповідь завершується реченням “Стверджується, що...”. Даний прийом є найулюбленішим прийомом уряду та його спецслужб для будування змов проти носіїв заклику.

3. Газета звинуватила Хізб ут-Тахрір у розв'язуванні війни. Однак, людина, що спостерігає за більш ніж півстолітньою боротьбою Хізб ут-Тахрір в усьому Ісламському світі, бачить, що Хізб почав свою діяльність у якості політичної партії згідно з методом Пророка ﷺ для відновлення ісламського способу життя за допомогою відновлення держави Халіфат. Цей метод однозначно має на увазі використання лише ідеологічних і політичних способів, і НЕ містить у собі будь-яких силових дій для встановлення Халіфату.

4. Газета не має уявлення про різницю між Хізб ут-Тахрір та іншими ісламськими групами і рухами. У той час, як джихадістські рухи ведуть війну і боротьбу проти західних  хрестоносців по всьому світу для підвищення слова Аллаха і Його релігії над іншими релігіями (ідеологіями), Хізб ут-Тахрір є політично-ідеологічною організацією, яка бореться за відродження ісламської ідеології як визначеного способу і системи життя за методом Пророка ﷺ. Хізб ут-Тахрір точно йде за тим, що робили Пророк ﷺ і його сподвижники у мекканському періоді. Хізб не ігнорує ісламські закони і настанови, звернені до індивіда, так само як  до партії  і громадської діяльності. Отже, Хізб ут-Тахрір характеризується прихильністю до визначеної стратегії у дбанні про справи Умми, яка буде виконана за допомогою встановлення другого Праведного Халіфату, з волі Аллаха.
    
5. Отже, редакція Armani-Millie  не повинна впадати у пастку ворогів, навпаки, вона повинна скерувати усю свою інформаційну діяльність і публікації для формування громадської думки на користь Ісламу, виконання свого обов’язку  перед Аллахом ﷻ і викриття колонізаторських планів хрестоносців. Аллах ﷻ однозначно говорить:


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ
“О ті, які увірували! Якщо нечестивець принесе вам звістку, то довідайтеся, щоб не вразити за незнанням невинних людей, а не то ви будете жалкувати про те, що зробили ” (49:6).

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістан
Неділя, 2 Раджаб 1434
12 травня 2013

Головне меню