Наші проблеми вирішаться з втіленням законотворчості Всевишнього Аллаха, а не з наданням автономії регіонам

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

3 травня 2013 року Інформаційні агентства повідомили зі слів представника протестуючих у Самарра шейха Мухаммеда Таха аль-Хамдун, що координаційні комітети страйків на наступному тижні будуть розповсюджувати спеціальні анкети з 4-ма варіантами вибору у провінціях, де масово проходять протести. Нижче приводимо пояснення цих варіантів вибору:

1 –Зміна нинішнього прем’єр-міністра аль-Малікі на іншого узгодженого президента.

2 –Розділення Іраку на три маленьких незалежних країни (згадується, що це поганий варіант, тому що він послаблює Ірак).

3 –Федералізація країни, де кожний регіон буде управляти самим собою згідно федеративної форми правління (виправдовується це тим, що у 41% країн світу застосовується дана система).
 
4  –Або конфронтація та війна (відзначається, що народ не підтримує цей вибір).

О, Мусульмани!

Однією з вимог віри у цю істинну релігію є те, щоб слова, дії та поведінка людей обмежувались законами Всевишнього Аллаха і не перетинали кордонів дозволеного (халял) та забороненого (харам). Тому що вони слугують орієнтирами мусульманина у житті. Існує велика кількість текстів Священного Корану та Безперечної Сунни стосовно цього. Всевишній Аллах говорить:


وَمَا اخْتَلَفْتُمْ فِيهِ مِنْ شَيْءٍ فَحُكْمُهُ إِلَى اللَّهِ
 «Рішення усього, у чому ви розходитесь у думках, залишається за Аллахом». (42:10).

فَلا وَرَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ
 «Але ні – клянусь твоїм Господом! – вони не увірують, доки вони не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними» (04:65).

Це є очевидним для усіх простих мусульман, не кажучи вже про вчених. Вважається, що аль-Хамдун один із них. Більше того, не годиться вченим не знати про це. Дане правило є загальним в усіх питаннях мусульман, будь-то вони ідейного, політичного, соціального, економічного та іншого характеру.  Такою є завершальна релігія Господа світів. Буде суперечливо вбачати закони Ісламу у ритуалах поклоніння, та ігнорувати їх у питаннях державності та політики.
 
О, протестуючі мусульмани!

Ви заявляєте про те, що слідуєте за своїми вченими та інстанціями! Але як ви можете погоджуватися з такими рішеннями ваших проблем, які витікають із конституції невіруючого, який поділив вашу країну та принизив народ!? Хіба ваші страждання та лиха не стали результатом правління огидної демократії та ідей етно-конфесійних меншин та вузької раціональності, якими бажають внести розбрат у вашу єдність, братство та у те, що созидали ваші батьки в Іраку та у решті мусульманських країн!?  Ми давали вам щирі настанови у минулому, сьогодні ми знов до вас звертаємось зі словами: «Ісламська релігія, яка об’єднує вас, закликає вас до єдності та примиренню, а також забороняє вам розбрат та розділення поміж братами на автономні регіони, що здається привабливим (блискучим), а несе у собі морок та розбрат».
 
Невже серед вас нема праведного чоловіка, який здатен осяяти вам шлях істини та утримати вас від безодні, у яку ви йдете!? Невже недосить десятиріч тих небачених вами за усю свою історію лих від рук правителів, незважаючи на те, що вони є вихідцями із вашого народу та відносять себе до «ісламських» партій!?  Більше того, де ваші представники у парламенті, що вони зробили для вас!? Ми бачимо, що вони добре вдалися до акторства з метою збільшення свого передвиборчого рейтингу. Посланець Аллаха ﷺ говорить: «Віруючий не буде покусаний із однієї нори двічі». Довіртесь вашому Господі,Свят він та Великий. Керуйтесь Його релігією. Ваш порятунок та могутність у затінку законів Ісламу і правлінні Халіфату за методом пророцтва, час якого прийшов,  з дозволу Аллаха.


لَقَدْ أَنزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ
 «Ми вже ниспослали вам Писання, у якому міститься нагадування про вас. Невже ви не розумієте? (21:10).

Інформаційний офіс ХТ,
Ірак
№ 34/6
24 Джумада ас-Санія 1434 р.х.
04/05/2013

 

Головне меню