ГУАНТАНАМО – ГАНЕБНА ПЛЯМА НА ЛОБІ АМЕРИКАНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ, І ЗАТЯГУВАННЯ ЧАСУ НЕ ЗІТРЕ ЇЇ!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Після більше ніж 11 років з миті створення найзлощаснішої в’язниці у сучасній епосі, адміністрація в’язниці Гуантанамо проводить примусове годування двадцяти ув’язнених із ста в’язнів, які об’явили голодовку. Єменський в’язень Самір Наджі Хасан Мукбіль, у статті, яку потайки виніс його адвокат та оприлюднив на сторінках газети  «New York Times» за 14 квітня, під назвою «Гуантанамо вбиває мене», виразив гучний крик із глибин його ув’язнення, кажучи: «Я не буду приймати їжу, доки не поверну свою гідність». У цій статті він описав жахливий біль, який відчувається від тієї процедури: «вісім офіцерів навалюються на нього – хворого на лікарняному ліжку у в’язниці – і примусово вводять годувальні трубки у шлунок через ніс». Він каже: «Я ніколи не забуду це.. Неможливо описати словами, як це боляче». Він каже: «Мене тримають під арештом у Гуантанамо вже 11 років та три місяці. Я ніколи не був звинувачений у будь-якому злочині. Не було ніякого суду і ніякого слідства. Як зазначають адвокати, що голодовка була на знак протесту проти ганьблення над особистими речами та свитками Корану ув’язнених під час перевірки у в’язниці.

У відповідь на це послання, ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я) розцінила примусове годування «неетичним методом». Експерт по медичним питанням при  «Human Rights Watch» Вінсент Джакопіно зазначив, що : «примусове годування не є лише етичним порушенням (моральною образою). Навпаки, може розглядатися у якості тортур або жорстокого поводження …».

16 квітня правозахисна група оприлюднила дослідження, яке було викладено більше ніж на 560 сторінок. У своєму дослідженні експерти осудили методи допитів, які практикувались в епоху президента Джорджа Буша та продовжують практикуватися і досі. Одночасно з цим радник по боротьбі з тероризмом при «Хьюман Райтс Вотч» Лаура Піттер підтвердила «наявність незаперечних доказів стосовно існування актів тортур» . У висновку  дослідження говориться, що «високопосадові чиновники самого найвищого рангу несуть відповідальність за допущення незаконних та негідних методів допиту». Також у ньому говориться, що «більшість інформації отримано під тортурами та іншими видами жорстокого поводження».

7 січня 2012 року газета «New York Times» оприлюднила витяги із щоденника Марата Курназа, колишнього німецького військовополоненого, де він розповідає: «мою голову занурювали у воду, а руки зв’язали до стелі. Я знаходився у висячому положенні декілька днів, і біль був нестерпний».

Ситуація не обмежилась цими звірячими актами насильства. Навпаки, у 2006 році ув’язнений Салах Алі був повернутий родині мертвим. Тоді влада США стверджувала, що він наклав на себе руки, але швейцарська медична експертиза виявила  зникнення життєво-важливих органів у тілі покійного. Аналогічна доля спіткала і єменського ув’язненого Аднана Фархан аш-Шарабі, який був знайдений мертвим у своїй камері, а 8 вересня 2012 року це розцінили як черговий випадок «самогубства» буз усілякого слідства та медичної експертизи.   

Раніше, 19 грудня 2010 року німецька газета «Süddeutsche Zeitung» (Зю́ддойче ца́йтунг) оприлюднила, що дві американські правозахисні організації звинуватили міністерство оборони США (Пентагон) «у наданні усім ув’язненим Гуантанамо препаратів, які мають серйозні побічні ефекти без усіляких медичних показань, а також у використанні ув’язнених у випробуванні лікарських препаратів, які виготовляються у лабораторіях армії США у співпраці з деякими американськими фармацевтичними кампаніями».  Через чотири роки після обіцянок президента світового зла Барака Обами зачинити в’язницю Гуантанамо, ця в’язниця з найзлощаснішою   репутацією продовжує викривати обличчя західної культури у її справжньому вигляді.

Так, Америка коїть, що заманеться. Проте нехай знає вона, а разом з нею і її приспішники та маріонетки, що держава зла – це мить, а держава Ісламу – до дня Великого Суду. Нехай знають, що її огидні діяння залишать за собою лише чорні сторінки, які не можна буде стерти з пам’яті історії, і які будуть свідчити про жалюгідність її культури. Нехай ці події підсилять рішучість мусульман та спонукають їх до сумлінної роботи разом із щирими синами Умми, а саме з активістами Хізб ут-Тахрір над позбавленням людства від сваволі та беззаконня Америки, щоб звільнити країни від гидоти її культури та повернути чистоту землі за допомогою  справедливості та божественного одкровення Ісламу.


إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ
 «Тим, які наразили на спокусу віруючих чоловіків та жінок і не покаялись, уготовані муки у Пеклі, муки від обпалюючого Вогню» (85:10).

Осман Баххаш
Голова центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Центральний
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
№ 49/1434h
05/05/2013

Головне меню