Єгипетський режим вважає Іран частиною рішення «сирійської кризи» у той час як він є одним із великих прибічників Башшара

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Посол Омар Амер, прес-секретар президента Єгипту о вівторок 30/04/2013р. заявив, що єгипетська позиція стосовно сирійської революції ясна та її чинники відомі, які беруть свій початок з пропозиції ініціативи квартету на саміті у Мецці. Він додав, що візит президента до Москви скерований, у першу чергу, на реалізацію єгипетської ініціативи для рішення кризи сирійського народу та припинення кровопролиття, відзначивши, що консультації єгипетського та російського президентів, зосереджені на ініціативі  квартету. Він додав, що Іран є частиною цієї ініціативи квартету.

Іранське інформаційне агентство Фаріс від  30/04/2013р. цитує главу Бюро захисту інтересів Ірану у Єгипті Моджтаба Амані, що «єгипетські офіційні особи під час їх візиту до Тегерану нещодавно надали проект, на основі якого відбудеться розширення діалогу, щоб він охопив вісім боків: Іран, Єгипет, Туреччину, представника ООН, представника Організації ісламської співпраці, представника Ліги арабських представників, представника сирійського уряду та представника сирійської опозиції». Він сказав, що «співпраця у рішенні сирійської кризи була у центрі уваги делегатів, які відвідали Іран, і в останній делегації був помічник єгипетського президента по зовнішнім зв’язкам доктор  Эссам аль-Хаддад».

Ми говоримо, воістину, те, що уряд повинен усвідомити – це те, що війна у Шамі – війна між істиною та брехнею, між правдивими віруючими та між злочинцями невіруючими із числа приспішників Америки, які винищують мусульман тільки через те, що вони сказали: «Наш Господь – Аллах!» Це війна для скасування панування Америки та її агентів та піднесення слова Аллаха у Шамі. Всякий, хто простягає руку допомоги тирану Шаму у цій боротьбі – він знаходиться в одному ряду з ворогами цієї благословенної революції. Отож, він в одному ряду з ворогами цієї Умми, на чолі яких Америка, яка допомагає Башшару крізь лаштунки її агентів та прислужників в Ірані, Туреччині та країн Перської затоки. Кожен з них відіграє певну роль у нанесенні удару по цій революції, яка підняла гасло «Народ бажає ісламського Халіфату», «Смерть і нема приниженню» та «Нема у нас нікого, окрім Тебе, Аллах».  

О, ті, які стверджують, що вони допомагають революції Сирії. Хіба допомога сирійській революції можлива, поклавши руки на руки найзапекліших ворогів цієї революції як Ірану?! Хіба допомога цій революції можлива через візит до Росії – ворогу Ісламу та мусульман?!  Потім з усією сміливістю та нахабністю заявити про те, що російська позиція стосовно сирійської революції відповідає єгипетській позиції?!» Оскільки Росія більше за усіх підтримує режим Башшара, то він своєю заявою підтверджує, що Єгипет також!! Хіба допомога сирійській революції можлива через повернення єгипетського посла до Дамаску?! Або ж дозволом іранським кораблям смерті пропливати через Суецький канал, перевозячи зброю та вибухівку, щоб їх використовував кат Шаму у вбивстві мусульман?!Що з вами і як ви судите?!

Воістину, новий єгипетський режим показує людям день за днем, що він представляє тільки ворогів Умми, і що він нічим не відрізняється від скинутого режиму, який усунув Іслам від правління, і який реалізовує плани Америки у регіоні, і який веде війну проти Ісламу та мусульман. О, нові правителі! Хіба люди вас обрали, щоб ви були зброєю у руках ворогів Умми, реалізуючи їх плани?! Або ж вас люди обрали, щоб ви втілювали шаріат! Адже із його шаріату надання допомоги слабким чоловікам, жінкам та дітям, які не мають жодної сили.


وَمَا لَكُمْ لا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَاجْعَل لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيرًا  
    «Чого б вам не битися на шляху Аллаха та заради слабких чоловіків, жінок та дітей, які говорять: «Господь наш! Виведи нас із цього міста, жителі якого є беззаконниками. Признач нам від Себе покровителя та признач нам від Себе помічника?»»  (4:75).

Шаріф Заід
Голова інформаційного відділу Хізб ут-Тахрір вілаяту Египет
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Єгипет
№ 9/13
Понеділок, 26 Джумада ас-Санія 1434 р.х.
06/05/2013

 

Головне меню