Прес-реліз

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُ‌وا بِمَا جَاءَكُم مِّنَ الْحَقِّ يُخْرِ‌جُونَ الرَّ‌سُولَ وَإِيَّاكُمْ ۙ أَن تُؤْمِنُوا بِاللَّـهِ رَ‌بِّكُمْ إِن كُنتُمْ خَرَ‌جْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاءَ مَرْ‌ضَاتِي ۚ تُسِرُّ‌ونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنتُمْ ۚ وَمَن يَفْعَلْهُ مِنكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِيلِ

«О ті, які увірували! Не беріть ворога Мого та ворога вашого своїм покровителем та помічником» (60:1).

9 травня 2013р. під час звернення в Університеті Кабулу, Хамід Карзай заявив, що переговори по укладанню Пакту безпеки з США ідуть повним ходом. Він сказав: «Америка бажає залишити 9 військових баз в Афганістані після 2014р.». Згідно до його думки, ці військові бази будуть розташовані у Кабулі, Баграмі, Мазар-і- Шаріфі, Джалалабаді, Гардезі, Кандагарі, Гельменді, Шен-Данді та Гераті. Він додав, що Афганістан також висуває вимоги та умови, які включають гарантування безпеки Афганістану, навчання та підсилення афганських сил безпеки, розвиток інфраструктури та економічних ресурсів Афганістану. Також Карзай сказав: «Я практично готовий дати згоду США на розташування своїх військових баз з умовою прийняття висунутих нами вимог». Окрім цього, він сказав, що взаємодія Афганістану з США та силами НАТО буде в інтересах Афганістану.  


Хізб ут-Тахрір вілаят Афганістан найсуворішими словами засуджує увесь цей переговорний процес та закликає Умму усвідомити наступні положення, засновані на ісламській точці зору:   


Іще нещодавно США, використовуючи правителів-маріонеток, змогли утворити напруженість поміж Афганістаном та Пакистаном на кордоні двох країн поблизу району Гошти (провінція Нангархар), для того, щоб впевнити народ Афганістану у тому, що прийняття вимог США залишити бази у країні є в його інтересах. Ця напруженість є спільною спробою США та правителів по обидві боки кордону прокласти шлях для підписання стратегічного пакту. Усім нам відомо, що уряд Афганістану узгоджував та підписав спільну угоду з США, силами НАТО та Пакистану, яка дозволяє Пакистану встановити контроль над низкою КПП вздовж  кордону двох країн. Тим не менш, коли пакистанська армія стала діяти у межах даної угоди, афганський уряд віддав наказ своїй армії атакувати армію Пакистану, що призвело до конфлікту поміж мусульманами по обидві боки від кордонної межі Дюрану, яка дісталась у спадок від голови колоніалізму – Британської імперії.     


Взяття кяфірів-хрестоносців у союзники та прагнення до військового сприяння з їх боку категорично заборонено згідно до Ісламу. Що стосується Карзая, який був обраний за допомогою сфальсифікованих виборів, то він поводить себе так, нібито народ Афганістану згоден надати США 9 військових баз у своїй країні. Тим не менш, реальність є такою, що афганська нація муджахідів не стане просити у кого-небудь, окрім як у Аллаха ﷻ. Тому, як може дружба з США та НАТО бути благом для мусульман Афганістану, у той час як вони не принесли нічого для Афганістану та його народу, окрім страждань, кривджень, ненависті, зубожіння, розпусти та корупції? З іншого боку, Карзай та йому подібні вірять, що раболіпство та підкорення вимогам своїх хазяїв приведе до того, щоб вони їх поважали і назавжди залишити їх при владі. Але адже Аллах ﷻ ясно сказав, що подібні очікування та надії оманливі.     

 

بَشِّرِ‌ الْمُنَافِقِينَ بِأَنَّ لَهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا ﴿١٣٨الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِ‌ينَ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِ الْمُؤْمِنِينَ ۚ أَيَبْتَغُونَ عِندَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّـهِ جَمِيعًا


«Обрадуй звісткою про тяжкі страждання лицемірів, які беруть своїми помічниками та друзями невіруючих замість віруючих. Невже вони хочуть набути могутності з ними, якщо могутність цілком притаманна Аллаху?» (4:138-139).


У минулому ми знаємо, що афганська нація моджахедів виступила проти вторгнення СРСР для отримання вдоволення Аллаха ﷻ. 2 мільйони мусульман принесли у жертву свої життя заради Аллаха ﷻ та Його релігії, у результаті чого ворогам було нанесено принизливої поразки. Що стало з цими людьми, які не піднімають свій голос проти  змов невірних стосовно мусульман? Так, у цій країні є люди з кріпкою вірою та стійкою рішучістю, які не дозволять Карзаю та йому подібним продати землю шахідів кяфірам-колоніалістам.


Мусульмани Афганістану повинні зрозуміти реальність Умми в усьому світі, адже Ісламська Умма швидко йде до ісламської усвідомленості. Незабаром Халіфат, який дасть Уммі істинне вшанування та втілить Іслам, буде установлений для об’єднання усіх ісламських земель під прилистком єдиної держави.


О, мусульмани Афганістану!
Не дозвольте цим віроломним правителям продати невірним кров та жертви мільйонів мусульман, у числі яких були і сахаби (р.а.).       


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістан.

Головне меню