Армія виступає проти сумнозвісної демократії

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

У четвер увечері 03.07.2013 міністр оборони і військової промисловості генерал Абд аль-Фаттах Саїд ас-Сісі заявив про так звану “Дорожню карту” майбутнього Єгипту. У ній говориться про тимчасове припинення дії конституції, усунення демократично вибраного президента, проведення дострокових парламентських виборів. До обрання нового президента тимчасово виконуючим обов'язки президента призначений голова конституційного суду, який на перехідному етапі наділений військовими  правом видання конституційних указів.

Ас-Сісі зазначив про формування технічного перехідного уряду і спеціального комітету по перегляду конституції, а також закликав Верховний конституційний суд затвердити проект закону про парламентські вибори.

Таким чином, армія виступила проти сумнозвісної демократії, яка, як вони стверджували, привела Мурсі у якості “законного президента ” країни. Цей переворот відбувся під приводом незгоди Головним командуванням зі “зловживанням національними і релігійними інститутами держави ”, не кажучи вже про “залякування і погрози на адресу цивільних мас ”. Де ж вони відносно тої демократії, якою хизуються, після того як закрили релігійні канали, заарештували і переслідують сотні відомих осіб ісламського руху?!

Стало цілком очевидно, що саме армія мала на протязі минулого періоду час фактичну силу в країні. Президент зі своїм рухом були лиш маріонеткою, якою як хотіла, рухала  військова структура, а за нею голова невір'я — Америка. Стало також очевидним, що Іслам не може прийти до влади через цю демократію з її виборчими урнами за її світської системи. Вони немовби не винесли уроків з того, що у свій час сталося з “Фронтом порятунку ” в Алжирі. Може тепер поборники цього шляху, нарешті, винесуть урок і зрозуміють цю істину.

Америка, заклятий ворог Умми, скористувавшись поборниками так званого “поміркованого Ісламу ” для того щоб спотворити образ Ісламу в очах громадськості, показавши їх провал у справі керування країною, хоча вони не виконували у життя Іслам і у них не було фактичної влади в країні. Вона скористувалась ними, а потім викинула, залишивши за ними стан неприязні до “правління ісламістів ” у певного прошарку людей.

Мусульмани повинні знати про те, що існує тільки один шлях для встановлення ісламського правління. Цей шлях, яким йшов Посланець Аллаха (мир йому і благословення), не погоджуючись із частковим прийняттям влади або співучастю у системі, що є порочною і суперечить Ісламу. Необхідно виказувати терпіння, доки не буде повної і абсолютної допомоги, старанно працюючи в Уммі для того, щоб утворити необхідну громадську думку, яка повинна виходити з громадського усвідомлення обов'язковості повного виконання законів Аллаха у державі Халіфат. Це досягається шляхом ідейної боротьби, де сила ісламських думок повинна перемагати думки невір'я, як це робив Посланець Аллаха (мир йому і благословення), не виказуючи поступливості і не пристосовуючись до цих думок. Також повинна вестись політична боротьба, розкриття планів і змов проти Ісламу і мусульман, як це робив Посланець Аллаха (мир йому і благословення), не лестячи і не приноровлюючись до тиранів і агентів невірного Заходу у наших країнах з числа політиків, журналістів і так званих “мислителів ”.  Дякуючи цим діям, сформується громадська думка на користь Халіфату і шаріату, і тоді щирі люди в армії схиляться на їх бік. Як стало зрозумілим з рішення, озвученого ас-Сісі, армія насправді володіє силою, але, на жаль, вона надала допомогу тому, хто не гідний цього! Вона відмовилася від тих, хто лестив їй, не подавши їй істинний, проект, що виходить з акиди ісламської Умми.

Ми в Хізб ут-Тахрір у черговий раз звертаємо заклик до кожного, хто бажає бачити Іслам в істинній державі Ісламу, державі Халіфат, з тим, щоб вони приєдналися до нас і разом з нами працювали для його встановлення, дотримуючись у цьому методу Посланця (мир йому і благословення). Це єдиний шлях, який врятує жителів Єгипту, жителів інших мусульманських країн і навіть увесь світ, від пригноблень, гніту, бід, взаємної ненависті і ворожнечі, що відбуваються в ньому, щоб люди — мусульмани і не мусульмани — змогли жити у затінку благої держави Халіфат, яка дійсно на протязі більш ніж тринадцяти років було у цьому світі місцем випромінення свого яскравого світла і блиску. Всевишній Аллах сказав:

وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الأرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ

“Ми  побажали  надати милість тим, хто був принижений на землі, зробити їх  ватажками і наступниками ” (28:5)

 


Шаріф Заід
Офіційний представник інформаційного офісу ХТ
Єгипет

Головне меню