Турне Обами не містить у собі ані дружелюбності, ані людяності, а є проявом капіталістичних інтересів.

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 وَإِذَا تَوَلَّىٰ سَعَىٰ فِي الْأَرْ‌ضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْ‌ثَ وَالنَّسْلَ ۗ وَاللَّـهُ لَا يُحِبُّ الْفَسَادَ ﴿٢٠٥﴾


 «Коли він уходить, то починає розповсюджувати нечестя на землі, руйнувати посіви і знищувати потомство. Але ж Аллах не любить нечестя». (2:205).

 

Турне президента Америки Обами по низці африканських країн, яке досягло своєї кульмінації в Танзанії, стало предметом великої дискусії, в особливості у середі аналітиків. Дехто дійшов до того, що став стверджувати, що турне є виявом втішення, успіху і благ гуманітарної допомоги і розвитку бізнесу для відвіданих країн і усієї Африки взагалі.

Однак, після цього турне Хізб ут-Тахрір у Східній Африці звертає увагу на наступне:

Турне не несе гуманітарну допомогу, дружність і блага для відвіданих країн або Африки, адже ідеологією, що виконується в Африці є капіталізм. Дана ідеологія не є ані людяною, ані дружньою, адже вона розглядає усе крізь призму інтересів.

Америка прагне продовжувати експлуатацію і отримання прибутку з рясних ресурсів і покладів природних копалин, таких як земля, мінерали, нафта та ін. Усьому цьому сприяють шахрайські угоди, хитрий міраж під назвою “вільні ринки ”, економічна взаємодія і підступні програми допомоги, що ставлять метою ввести громадськість в оману. У цей час Америка відкриває ринки цих країн для своїх компаній.

Також метою турне було посилення впливу Америки на тлі потужного суперництва у африканських країнах з такими силами як Британія, що загрожують впливові Америки. Саме тому під час цього турне Обама загострив увагу на своєму плані з виховання молодих африканських лідерів (Ініціатива адміністрації Обмани “Молоді африканські лідери ” - YALI).
Не варто  забувати військові цілі Америки і питання безпеки, які мають на увазі посилення її військового впливу повсюдно за допомогою погрожування бідним країнам і захисту своїх інтересів шляхом війни проти Ісламу під приводом війни з тероризмом.

Без сумнівів, капіталістична ідеологія і країни, що виконують її, неспроможні і знаходяться у повній суперечності з ісламською ідеологією істини і справедливості з його державою Халіфат, яка влаштовує відносини з іншими без наміру грабувати ресурси або чинити дискримінацію. Навпаки, його роль-встановлення справедливості і визволення людей від підкорення людині, до підкорення Аллаху, творцю світів.


Масуд Мсаллем

Заступник офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Східній Африці.

Головне меню