Хізб ут-Тахрір провів міжнародний семінар по проблемі плачевного положення мусульман Рохінья у Мьянмі.

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір спільно з Хізб ут-Тахрір у Малайзії провів сьогодні, 7 липня 2013р., в Куала Лампурі (Малайзія) важливий семінар під назвою “Минув рік...Хто врятує мусульманських жінок і дітей Рохінья?”. Під час семінару розглядалася проблема етнічної бійні, яка призвела до жахливого положення для мільйонів чоловіків, жінок і дітей Аракана у Мьянмі.

Буддистські монахи даного регіону за допомоги бірманських сил безпеки на протязі тривалого часу полюють на  цих невинних та безпомічних мусульман і знищують їх. Довга історія нелюдського і жорстокого ставлення призвела до того, що їх стали називати “найбільш переслідуваними людьми на землі”. Семінар є частиною міжнародної кампанії, ініційованої жінками з Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір. На цей семінар ми запросили впливових жінок з усієї Південно-східної Азії, а доповідачі з різних країн висвітлили наступні пункти:

1. Плачевне положення жінок і дітей Рохінья як частина спланованої і систематичної політики етнічних вбивств, яка вдалася до найжахливішої тактики вбивств громадян позбавлених захисту і будь-якого статусу. Мусульманські жінки і діти Аракану знаходяться під гнітом особливої тактики, де наявні задокументовані свідчення того, що було спалено разом зі своїми жителями в будинках цілі селища, а також того, що зґвалтування використовуються як засіб війни і переслідування.

2. На лице провал демократії і міжнародного закону у справі захисту крові і прав меншостей, тому що націоналізм розкладає концепцію громадянства. Бірманський режим вжив низку “демократичних реформ”, які лиш привели до ескалації насилля у відношенні мусульман Аракану.  Міжнародні демократичні інститути та ЗМІ послідовно закривали очі на дії бірманського уряду, адже економічні і політичні інтереси беруть гору над справедливістю і моральними зобов'язаннями.

3. Рішення, висунуті західними державами і міжнародною спільнотою лише збільшили страждання меншостей, адже в ситуації коли вони намагалися іммігрувати з метою порятунку своїх життів, зазвичай насильно повертались до рук своїх катів або розміщувалися у таборах, у яких до них ставилися як до тварин і в них вони зазвичай чекають декілька років, перш ніж ООН надасть  їм статус біженця. Багаті процвітаючі країни мусульман не змогли ані надати мусульманам Рохінья притулок, ані захистити їх, мобілізувавши армії. Мусульмани світу бажають відчитати мусульманських правителів за те, що вони не повели себе належним чином у відношенні до цієї проблеми.

4. Було розкрито те, що лише Халіфат зможе захистити та врятувати жінок і дітей Рохінья й забезпечити їх гідним життям. Це буде досягнуто за допомогою того, що Халіфат відкине націоналізм, об'єднає ісламський світ і впровадить піднесений погляд на громадянство, який забезпечує однаковими правами усіх своїх громадян, включаючи зімміїв і тих, кого вони називають “меншостями”. Хізб ут-Тахрір — світова ісламська політична партія, яка очолила висвітлення плачевного положення мусульман Рохінья на багатьох мовах, щоб донести цю проблему до світової спільноти, використовуючи різноманітні способи, так як місцеві і міжнародні конференції і зустрічі, соціальні мережі і регулярні публікації з цієї теми.

У завершенні ми закликаємо усіх мусульман приєднатися до нашої роботи для здійснення у житті реальної політичної альтернативи корумпованим і провальним системам нинішнього політичного клімату, а також закликаємо усіх підтримати повернення Другого Праведного Халіфату під керівництвом видатного вченого Ата ібн Халіль Абу ар-Рашти, аміра Хізб ут-Тахрір. Адже лише Халіфат надасть істинні, повноцінні і щирі рішення для проблеми експлуатації і переслідування усіх меншостей у таких країнах як Сирія, Китай, Палестина, Африка тощо.



Доктор Назрін Наваз

Член Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

Головне меню