Заяви Джон Керрі стосовно Женеви-2

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Одразу ж після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим в американському посольстві у Брунеї, голова зовнішньополітичного відомства Америки Джон Керрі заявив 02/07/20 про те, що обидва боки виразили прихильність до проведення Женеви-2 після серпня. Мета цієї конференції у тому, що передати владу тимчасовому уряду у Сирії, незважаючи на те «який бік бере гору на полі бою».

Ця заява робиться для того, щоб завершити інтенсивну кампанію челночної дипломатії Керрі у ряді арабських та європейських столиць, і Туреччини, що співпало з посиленням жорсткої кампанії, яку провів режим сирійського тирана Башар аль-Асада проти звільнених районів у провінції Хомсу і у той же час, коли режим зі своїми союзними силами в обличчі ліванської партії Ірану намагається встановити контроль над усіма кварталами міста Хомс.  
 
Стосовно ходу бойових дій, заступником міністра закордонних справ Росії  Михайло Богданов передав слова Хасан Насрулли на зустрічі з ним у Бейруті, що Хізбуллах зрозумів близькість падіння режиму Башара у Дамаску, квапливо втрутилась для того, щоб запобігти падінню сирійського режиму.
     
Раніше, президент Франції Олланд по завершенню свого візиту до Катару заявив на прес-конференції наступне: «Сирійська опозиція повинна повернути контроль над цими районами та цими угрупованнями («ісламськими екстремістськими») для їх усунення».

Незважаючи на рішення Обами, яке наробило багато галасу,  озброїти опозицію у Сирії, американська позиція продовжує схилятися до політичного рішення, у той час як Росія та Іран підсилюють військову машину асадівського режиму усіма необхідними матеріально-технічними потребами та людським ресурсом.  

На тлі цих подій для усіх стало очевидним, що Америка надала тирану Шаму додаткові шанси для зміцнення ним свого положення, що рушиться, і щоб він зміг здійснити військові успіхи, які стануть виправданням в американських агентів (окремої опозиції: ті, хто збираються сьогодні у Стамбулі перед зустріччю з колонізаторськими державами у Раді Безпеки) для прийняття «політичного рішення», які змішалось з кров’ю та рештками десятків тисяч мучеників, зі стражданнями мільйонів біженців у країні та за кордоном. Незважаючи на це, вони кажуть про «політичне рішення», зміст якого полягає в оновленні американського контролю над землями Шаму за допомогою нових облич.  
      
Це примушує щирих мусульман у сирійській революції задаватися питанням: який вихід із тенет міжнародної змови, яка бачиться проти них? І чи повинні вони рахуватися з фактами?

Ми, даючи їм щиру та правдиву пораду, говоримо: воістину, ця революція, яка почалась з закликом «Вона заради Аллаха», повинна міцно триматися за послання Аллаха та шукати допомогу у Нього.

وَمَا النَّصْرُ إِلا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ

«Оскільки перемога приходить тільки від Аллаха» (3:126).

إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

«Якщо Аллах надасть вам підтримку, то ніхто не здолає вас. Якщо ж Він позбавить вас підтримки, то хто ж допоможе вам замість Нього? Нехай же на Аллаха уповають віруючі»  (3:160).

Так, якщо Аллах позбавить нас підтримки, то нам не зможуть допомогти держави хрестоносного колоніалізму та їх місцеві агенти та маріонетки. Але якщо Аллах допоможе нам, то ніхто не здолає нас. Воістину, допомога Аллаха, поза сумнівів, наступить завтра або після завтра, з волі Всевишнього, для Його віруючих рабів .. Так, єдиний фактичний вихід із цієї глобальної мережі змови полягає у встановленні Халіфату, з яким Умма досягне своєї єдності та єдності своїх сил та можливостей. Тоді вона буде бити залізним кулаком по кожному, хто буде намагатися влаштувати змову та скоїти агресію проти Ісламу та його послідовників. Постійна стійкість у покірності Аллаху сама по собі вже є перемогою. Ця міжнародно-регіональна змова проти Ісламу та мусульман є випробуванням у вірі.

 
   
        الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ (١٧٣) فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ وَاتَّبَعُوا رِضْوَانَ اللَّهِ وَاللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَظِيمٍ

«Люди сказали  їм: «Народ зібрався проти вас. Побійтеся ж їх». Проте це лише підсилило їх віру,і вони сказали: «Нам досить Аллаха, і який чудовий цей Попечитель  та Хранитель!» Вони повернулись з милістю від Аллаха та щедротами. Зло не торкнулось їх, і вони послідували за вдоволенням Аллаха.  Воістину, Аллах володіє  великою милістю».  (3:173,174).

О, Аллах, допоможи Своїй вірі, піднеси Своє слово, даруй нам від Себе радість та милість. Ми просимо Тебе про праведний Халіфат по ясному шляху пророцтва, з яким буде славитися Твоя релігія і Твої раби, і будуть принижені ним вороги цієї релігії … Уся хвала належить Тобі заради Твого вдоволення.

 


Осман Баххаш

Керівник центрального медіа-офісу ХТ

Головне меню