Відповідь на статтю, оприлюднену в газеті “Дейлі Мейл ”, “Індія сьогодні ” і “Дайнамлар ” 10 липня 2013р. слідом за заголовком “вибухи в Бодхаге: Моджахеди індуси встановлюють зв'язок зі світовою терористичною групою ”.

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Шановні редактори!

Після привітання

Це пояснювальна заява як відповідь на статтю, оприлюднену в газетах “Дейлі Мейл”, “Індія сьогодні ” і журналі “Дайнамлар”, де у статті є твердження про наявність зв'язку між моджахедами індусами і Хізб ут-Тахрір. У статті міститься низка неточностей і плутанин, які ми хочемо розтлумачити вам.

Хізб ут-Тахрір є світовою ісламською політичною партією, прагне до встановлення Халіфату в ісламському світі через інтелектуальну і політичну роботу подалі від насилля за прикладом Пророка ﷺ. Хізб ут-Тахрір оснований у 1953р. І сьогодні працює у більш ніж 40 мусульманських і немусульманських країнах. Не дивлячись на провокації, контроль, позасудові арешти, катування і навіть вбивства, не було жодного випадку, коли Хізб ут-Тахрір відхилився б від свого методу і застосував би силу.

Стаття характеризує Хізб ут-Тарір як заборонену організацію, а цей опис вводить в оману читача і це неправда! Хізб ут-Тахрір має відомі офіси в Лівані, Тунісі, Ємені, Судані, Єгипті, Індонезії, Іраку і має представників, особистості, адреса і номери яких відомі в Сирії, Йорданії, Туреччині, Лівії і Східній Африці. Також він веде свою діяльність у низці інших країн таких як Австралія, Великобританія, Данія, Нідерланди, США, Швеція тощо. Якщо Хізб ут-Тахрір і зіштовхується із забороною, то це відбувається за політично мотивованими рішеннями, що мають позасудовий характер і призначені у першу чергу для задоволення інтересів певних груп.

Що стосується зв’язку  між Хізб ут-Тахрір і групою моджахедів-індусів, то ми категорично заперечуємо будь-який зв'язок у сьогоденні і у минулому між двома організаціями, усе одно в Індії це або у будь-якій іншій країні.

Ми б хотіли нагадати редакції “Дейлі Мейл ” і “Індія сьогодні ” про їх відповідальність за публікацію чесних, об'єктивних і незалежних доповідей. Ми сподіваємося, що газета надасть великого значення точності і справедливості у наданні доповідей і дбайливо поставиться до вищезгаданих пунктів в уникнення того, щоб вони не вимушували нас вдатися до правових заходів у майбутньому. Ми вимагаємо від вас оприлюднити цю заяву у вашій газеті.

І ми сподіваємося, що ви не будете соромитися ставити питання за вказаною адресою.



Осман Баххаш

Керівник центрального медіа-офісу ХТ

Головне меню