Заклик ас-Сісі до єгиптян з тим, щоб вони вийшли на вулиці — це спроба отримати будь яке “народне прикриття ” для кривавого завершення протестів

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

У своїй промові у середу 24/07/2013 з нагоди випусків у факультетах морського флоту і повітряної оборони у провінції Каїру, генерал Абдель Фаттах ас-Сісі сказав: «Я прошу усіх чесних і благородних єгиптян вийти у п'ятницю на вулиці і дати мені мандат для того, щоб припинити насилля і можливі прояви тероризму!». Ця промова має серйозні значення, які необхідно розтлумачити:

1. Вона ясно показує, що призначення тимчасового президента, прем'єр-міністра і голови уряду, що відбулися — це не більш ніж формальне забарвлення перевороту, який стався 30.06.2013, де фактичним правителем країни є ас-Сісі, а усі вищезгадані просто маріонетки, якими він рухає як заманеться.

2. Прохання ас-Сісі надати йому мандат для припинення “насилля і можливих проявів тероризму ” - це прохання надати йому повноваження для того, щоб завершити протести у підтримку усунутого президента з допомогою сили і остаточно вирішити питання, навіть якщо шляхом масових вбивств людей. Цей заклик приведе країну у темний тунель і передвіщає неминуче зло.

3. Ізраїльське радіо повідомило у понеділок 22.07.2013, що президент Ізраїлю Шимон Перес знову, зустрівшись з відповідальними особами, висловив свою крайню занепокоєність тим, що він назвав “катастрофічними наслідками ” для Ізраїлю у випадку безуспішності військового перевороту в Єгипті.
Радіо також повідомило, що причиною занепокоєності Переса є його невпевненість в остаточному успіху перевороту проти доктора Мурсі. Перес  висловив застереження відносно того, що у випадку безуспішності перевороту Ізраїль стане першою державою, яка наразиться на покарання. Здається, що ізраїльська занепокоєність послугувала одним із факторів, що підштовхнули путчистів вдатися до наростаючих кроків у прагненні вирішити це питання у свою користь. Це кроки, які можуть увергнути країну у громадянську війну. При цьому їх не хвилює, скільки синів ісламської Умми загине у ній!  Адже їх турботою є збереження безпеки єврейської держави!

4. Зрозуміло, що генерал ас-Сісі і той, то підштовхнув його вдатися до путчистського кроку, знаходиться у неприємному положенні. Він невпевнений, що армійські командування будуть на його боці. З цієї причини він намагається мобілізувати своїх прибічників, для того щоб придушити будь-яке можливе невдоволення всередині армії і за її межами проти його рішень, і реалізувати проголошену ним 03.07.2013 “Дорожню карту майбутнього ” з допомогою сили, навіть якщо це приведе до загибелі людей. Ймовірно, маси не нададуть йому допомоги, і можливо він скористається підрозділами армії і поліції, які носять громадський одяг або навіть тими, хто у формі, як він це робив раніше. Він скористається наявній у його підпорядкуванні інформаційною машиною для того, щоб підштовхнути людей до виходу на вулиці, і у той же час буде прагнути заглушити будь-який телеканал, який буде намагатися показувати чисельність мас іншої сторони.

5. Врешті решт, ми застерігаємо усі сторони від того, щоб вони не виявилися втягнутими у цю злочинну схему, яка увергне Умму в море крові, і принесе користь лише ворогам Умми, які постійно шукають можливості зашкодити їй. Ми закликаємо усі вірних офіцерів армії і її керівництва у Єгипті перейти на бік своєї Умми і її культурного проекту, а не на бік удаваної законності демократії і уявної легітимності народу. Ми закликаємо їх перейти на бік представленої у державі ісламського Халіфату божественної істинної законності, яка заповнить землю процвітанням і справедливістю, після того як вона була заповнена корупцією і несправедливістю.

وَلا تَكُونُوا كَالَّذِينَ تَفَرَّقُوا وَاخْتَلَفُوا مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْبَيِّنَاتُ وَأُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ

«Не будьте схожими на тих, які розділилися і впали у суперечності після того, як до них явилися ясні знамення. Їм приготовані великі муки» (3:105).

 


Шаріф Заід

Офіційний представник інформаційного офісу ХТ Єгипет

Головне меню