«Місяць Рамадан, у якому був ниспосланий Коран»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Всевишній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (١٨٣)

«О ті, які увірували! Вам приписаний піст, подібно до того, як він був приписаний вашим попередникам, можливо ви злякаєтеся» (2:183).

Настав місяць Рамадан, місяць добра і блага, місяць, який Аллах відрізнив від інших місяців, наповнив його милістю і збільшив у ньому нагороду. Початок його — милість, середина — прощення, кінець — позбавлення від вогню. Аллах наділив його особливістю, нагороджуючи у ньому, кого побажає, без ліку, як про це сказав Посланець Аллаха ﷺ у кудсій хадісі: «Усі справи сина Адама для нього самого, окрім посту, адже піст для Мене і Я нагороджую за нього».

Місяць Рамадан — відзначений місяць в історії Ісламу: у ньому було ниспослано Коран, у ньому були перемоги і велике відкриття (відкриття Мекки). Це місяць радості і старанності, місяць поклоніння, терпіння і джихаду. У ньому мусульмани змагалися у благому, адже нагорода і відплата у ньому збільшуються. У ньому халіф і валії зберігали безпеку країни і народу, й несли Іслам миру дауатом і джихадом. Це був благословенний місяць, місяць величі мусульман, місяць приниження для кяфірів.

Так приходив Рамадан, і так воно повинно бути.

Однак сьогодні Рамадан приходить, але ось минуло вже 92 роки з часу його розвалу, у той час як мусульмани впадають у гріх по завершенню трьох днів існування країн без халіфа, окрім як якщо узялися за роботу по його встановленню з усією серйозністю і щирістю.

 Приходить день Рамадану, а країни мусульман постають окупованими: Палестина, Афганістан, Чечня, Кашмір, Кіпр.  Розграбовані їх багатства, вкрадено їх революції, спаплюжено їх святині, не рахуючись з мусульманами, не дивлячись на їх багаточисельність, обширність земель і сили їх доктрини. І скоріше причина цьому — відсутність того, хто зберігав би цілісність мусульман, захищав їх гідність і дбав про їх справи, той, яким б'ються і за яким захищаються.

Мусульманські  правителі продали країну і народ, й підготували для невірних окупацію мусульманських земель, рабськи пішовши за повозкою невірних, а особливо Америки, зрадивши Аллаха, Його Посланця і віруючих. Вони залишили Рамадан за своїми спинами, зняли з нього дух і перетворили його в ритуал, починають його згідно зі своїми сперечаннями про початок посту і завершують  згідно зі своїми сперечаннями про початок шаввалю. Відкривають його порожніми розмовами, що супроводжуються аплодисментами лицемірів, потім опівнічники і глядачі розходяться. Я уподібнюю цих правителів шляху того, хто проголошує про закриття головних дверей для розваг, розбещеності, ресторанів і барів на протязі ночей Рамадану, а потім стрілкою вказує на задні двері, щоб увійти у ці заборони.

Їх радіо на час Рамадану — це місяць для “рамаданівських вечірок”! Розважальних клубів, аморальних фільмів, низьких серіалів — і разом з усім цим ці радіо насмілюються стверджувати, що вони оживляють ночі Рамадану!

О, мусульмани!

Рамадан обов'язково, з волі Аллаха, повернеться щоб освітити ночі мусульманина, у затінку Халіфа мусульман, адже благо у цій Уммі не перестане перебувати до Судного дню! Ця Умма на протязі усієї своєї історії приводила мужів, володарів сили і богобоязливості, які повертали їй її велич і високе положення, і дні атак хрестоносців і татар, а потім їх повне вигнання, кращі на те докази.

Сьогодні ж Умма пишається, що в ній є молоді парубки, які повірили у свого Господа і Він вшанував їх праведним шляхом. Вони уклали рішучий договір злити свої ночі з днями у важкій праці з щирістю до Аллаха і правдивістю у відношенні до Пророка ﷺ, повернути цій Уммі славу встановленням Праведного Халіфату, не боячись заради Аллаха докору хулителя, доки не виконають те, у чому уклали рішучий договір, або загинуть на цьому шляху.

Хізб ут-Тахрір і мусульмани разом з ним усвідомлюють, що велич до цієї Умми не повернеться, окрім як з Халіфатом. Вони також усвідомлюють, що Аллах обіцяв тим, які увірували, залишити їх намісниками на землі:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الأرْضِ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і творили праведні діяння, що Він обов'язково зробить їх намісниками на землі»(24:55).

І що Посланець Аллаха ﷺ обрадував звісткою про повернення Халіфату праведним, як і почався праведним: «… потім буде Праведний Халіфат за методом пророкування…» (передав Ахмад), і вони усі бачать, що його дні вже наблизилися, і що вони з волі Аллаха його кавалерія.

О, мусульмани!

Якщо Аллах і не побажав зв'язати цей рік зі встановленням Праведного Халіфату, і проголошення Халіфом початку благословенного місяцю, то ми молимо Його, щоб це був останній Рамадан, що проходить для мусульман без Халіфату і Халіфа, без відкриттів і допомоги, без сили у мусульман і величі. Тоді Рамадан стане у затінку Халіфату, і повернеться до нього його світло, і повернеться місяць поклонінь і джихаду. Так приєднуйтеся ж до щирих працюючих на шляху його встановлення, і тоді Аллах поправить вам ваші справи і пробачить вам ваші гріхи.


Хізб ут-Тахрір Кувейт

28 шабану 1434    07/07/2013                                   
                                       

Головне меню