Мусульманські жінки та діти Рохінья стикаються з новим етапом репресій у Таїланді, у той час як міжнародна спільнота та мусульманські режими мовчки спостерігають за цим.

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

22 липня South China Morning Post  повідомила, що 18 жінок та дітей Рохінья покинули табір для біженців Phang Nga у Пукете (Таїланд), пересунувшись до Малайзії. Жахливі умови переповнених тайських таборів для біженців вважаються гірше аніж умови у тайських в’язницях. Одна із біженок згідно до повідомлень є вагітною. За день до цього Phuketwan повідомила, що їх втеча біла б неможливою без допомоги торгівців людьми, що збільшує небезпеку того, що жінки можуть стати їх жертвою.

Малайське прислів’я «Врятуватись від пащі крокодила, щоб потрапити до пащі тигра» точно описує труднощі, від яких страждають жінки Рохінья, адже їх безвихідний стан буде тепер продовжуватись у нових країнах, у яких вони шукали притулку, включаючи Таїланд, де вони стають об’єктом торгівлі людьми та неправильного обходження з боку тайського уряду. Маються повідомлення, що тайська поліція була співучасником з торгівцями людьми у викраденні жінок Рохінья із таборів.

Незважаючи на усе це, міжнародна спільнота та мусульманські режими продовжують мовчки спостерігати та зберігати дружні сосунки та економічні зв’язки з репресивним бірманським режимом. Або ж пропонують зверхні та марні рішення, такі як поміщення представників народності Рохінья у табори, у яких вони продовжують жити без будь-якого статусу, будучи позбавленими основних прав та гідного життя. Це вказує на те, що світовий порядок наших днів, у якому домінує капіталістична, світська демократична система національних країн, абсолютно не піклується про добробут Рохінья та проблеми торгівлі людьми, віддаючи перевагу замість цього захищати економічні та політичні інтереси.
 
На відміну від паралізованої та німої реакції західних держав, ООН та правителів мусульман на дане волаюче положення мусульман Рохінья, Хізб ут-Тахрір у червні 2013р. запустив міжнародну кампанію та організував важливий жіночий семінар 7 липня у Куала Лампур (Малайзія), щоб збільшити інформованість про жалюгідний стан жінок та дітей  Рохінья, а також вимагати від мусульманських країн надати їм безпечний притулок.

У межах цих заходів була підкреслена думка про те, що тільки система Халіфат, яка втілює виключно Іслам, може забезпечити жінок та дітей Рохінья гідним та захищеним життям у статусі рівноправних громадян держави. На семінарі була складена резолюція, яка була підписана жінками-учасниками, у якій підтверджується їх підтримка проблем Рохінья, а також їх підтримка об’єднання мусульман, де вони не будуть розділені кордонами та відстанями.

Також декларація підтверджує їх бажання ретельно та продуктивно працювати разом з Хізб ут-Тахрір для встановлення Халіфату, який об’єднає наші мусульманські землі та відкине націоналізм, що позбавляє мусульман людяності. Це є остаточне рішення, за допомогою якого можна буде захистити мусульман в усьому ісламському світі від репресії та нападок агресорів. Хізб ут-Тахрір продовжить свою кампанію по збільшенню інформованості про жалюгідний стан мусульман Бірми та буде вживати усіх зусиль для негайного встановлення Халіфату, який захистить кров та гідність Умми, а також надасть притулок для усіх переслідуємих мусульманських меншостей в усьому світі. Пророк ﷺ сказав:


«Мусульманин брат мусульманина. Він не пригноблює його і не залишає..».  


     
Жіноче відділення Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір.

Головне меню