Басір Салангі використовує свої злочини у якості перепони для діяльності Хізб ут-Тахрір

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Перший канал опублікував репортаж про зростаючу нестабільність у провінції Парван. У репортажі, показаному о вівторка 13 серпня 2013р., Басір Салангі, губернатор провінції Парван, заявив, що Хізб ут-Тахрір проводить сумнівну діяльність у провінції протягом більше 3-років та назвав Хізб ут-Тахрір другою найнебезпечнішою організацією після аль-Каїди. «Її діяльність не іде нам на користь. Вони не можуть вести тут свою діяльність. Коли вони намагались обдурити людей іще першого разу, ми застерегли народ через регіональні засоби масової інформації. Ми сказали людям про те, що вони повинні зрозуміти:  Хізб ут-Тахрір це партія, яка бажає відкинути народ назад у положення війни та нестабільності, яке мало місце протягом 3-х десятиліть. Окрім того, Хізб ут-Тахрір має зв’язок з Аль-Каїдою». Далі, у доповіді стверджувалось, що Хізб ут-Тахрір бореться за встановлення Халіфату (ісламської держави) у мусульманському світі та виступає проти виборів.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір вілаят Пакистану категорично засуджує подібні безпідставні звинувачення, висунуті  губернатором провінції Парван проти Хізба, у яких відчутно проявляється ворожість. Ми хочемо нагадати мусульманам-моджахедам Афганістану про те, щоб вони не обманювалися подібними брехливими та гріховними словами. Регіональні ЗМІ є одним із потужніших засобів введення в оману, в яких відчутно проявляється голос колоніалізму та ворожості до Ісламу та істинних носіїв заклику із Хізб ут-Тахрір. Вони намагаються очорнити Хізб ут-Тахрір та нанести шкоду його репутації в оточенні мусульман Афганістану, для того, щоб зупинити або хоча б уповільнити зростаючий вплив Хізба у мусульманській спільноті. Губернатор звинувачує Хізб ут-Тахрір, називаючи його однієї із найнебезпечніших партій, яка причетна до вбивства невинних мусульман, руйнуванню їх осель та іншим гріховним злочинам протягом останніх 3-х десятиріч афганської війни.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір вілаят Афганістан питає у подібних опортуністів на очах Умми: «Хіба не ви та ваші лідери є тими, хто отримували підтримку Аль-Каїди протягом останніх 3-х десятиріч війни?» У той час як Хізб ут-Тахрір несе заклик до праведного Халіфату під керівництвом великого муджтахіда шейха Ата ібн Халіл Абу Ар-Рашти у більше ніж 40 країнах світу. Хізб ут-Тахрір є ісламською партією, яка була заснована на ісламській акиді та прийняла ісламські думки, закони та рішення, а також слідує методу Пророка (с.в.с.). Це означає, що Хізб ут-Тахрір ніколи не стане використовувати насильство та зброю у встановленні Халіфату, навпаки Хізб продовжить свою політичну та ідеологічну боротьбу серед Умми, щоб Умма прийняла систему Ісламу та стала вимагати змін у вигляді єдиного та праведного Халіфату.    

Тому ми розглядаємо його попередження та звинувачення у контексті того, що робили курайшити Мекки, будучи нездатними зупинити або уповільнити заклик. Їх зусилля не тільки не змогли послабити заклик до Ісламу, навпаки, це призвело до поширення благородних ісламських поглядів та цінностей серед людей. Хізб ут-Тахрір активний у багатьох провінціях країни, де він веде успішний заклик. Його заклик та справа набуває підтримки у різних прошарках мусульман-моджахедів Афганістану. Сьогодні Хізб влаштовує протести та демонстрації в університетах проти планів хрестоносців. Також Хізб дає мусульманам Афганістану ясний погляд на ісламську політику протистояння будь-якому злобному плану, який намагаються втілити західні хрестоносці та їх раби.

     
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістан

 09 Шавваль 1434 р.х.
16/08/2013

Головне меню