«ІГІЛ» вбив Абу Бакра Мустафу Хайяля

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا

«Серед віруючих є мужі, які вірні завіту, який вони уклали з Аллахом. Серед них є такі, які вже виконали свої зобов’язання (або померли), і такі, які ще очікують, але ніяк не змінюють своєму завіту» (33:23).

Друзі чистого і богобоязливого брата Абу Бакра Мустафи Хайяля зажадали від організації «ІГІЛ» у місті Ель-Баб сьогодні, у вівторок останньої декади забороненого місяцю Мухаррам, віддати їм їх брата… Представник «ІГІЛ» заявив їм, що того було страчено, і зажадав від них прийняти це. «ІГІЛ» стратило чисту людину ні за що, окрім як за слова правди. Вони стратили його без усілякого сорому перед Аллахом, Його Посланцем ﷺ і віруючими. Разом з цим вони посоромилися людей забрати собі особисті речі цього брата, які були при ньому, віддавши їх його родині. Вони, проливаючи невинну кров, не бояться Аллаха, хоча Його Посланець ﷺ сказав:

لَزَوَالُ الدُّنْيَا أَهْوَنُ عِنْدَ اللَّهِ مِنْ قَتْلِ رَجُلٍ مُسْلِمٍ

«Знищення усього цього світу для Аллаха значить менше, ніж смерть мусульманина».

Разом з цим вони бояться Аллаха в тому, щоб забрати собі його особисті речі і тому повертають їх його родині! Правду сказав Посланець Аллаха ﷺ:

إِذَا لَمْ تَسْتَحْيِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ

«Якщо не соромишся, то роби що хочеш» (вивів Бухарі).

Один із загонів «ІГІЛ» вбив Мустафу за те, що той голосно казав правду у них на очах і прямо в обличчя їм заявляв, що їх шлях – неправильний. Він звертався до них із насихатом (із доброю порадою), щоб вони покаялися у своїх гріхах і припинили злочини проти мусульман. Для них стало в тягар слухати слова правди, і тоді один з них, маючи при собі меча, вбив його. Цим самим вони звели на себе гнів Аллаха, Його Посланця ﷺ та віруючих…Вони вбили його так само, як вбили чимало інших до нього, і досі продовжують вбивати невинних подібно до того, як це роблять тиранічні режими. Більше того, злочини цієї організації – «ІГІЛ» - іще гірше, оскільки несправедливі тирани вбивають носіїв ісламського заклику від імені світськості, а представники «ІГІЛ» вбивають носіїв ісламського заклику від імені Халіфату, спотворюючи тим самим його образ. Захід на чолі з Америкою радий тому, що знайшов тих, хто буде замість них спотворювати образ Халіфату і вбивати тих, хто закликає до його встановлення, й усе це відбувається від імені Ісламу…

قَاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ

«Хай згубить їх Аллах! До чого ж вони відвернені від істини» (9:30).

Раніше ми розповідали про те, як ці загони вбивають невинних людей і порушують заборонене до такого степеню, що страждають від їх злочинів не лише люди, але й дерева з камінням. Ми зверталися до них із попередженням про те, що їх злочини потягнуть за собою ганьбу, як у цьому світі, так і в наступному.

سَيُصِيبُ الَّذِينَ أَجْرَمُوا صَغَارٌ عِنْدَ اللَّهِ وَعَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا كَانُوا يَمْكُرُونَ

«Грішників же спіткає приниження перед Аллахом і тяжкі муки за те, що вони будували підступи» (6:124).

Хізб ут-Тахрір тужить за тобою, о шахід слова істини! Ми вітаємо тебе з тим, що ти, іншаАллах, будеш разом з паном шахідів на почесному місці у Господа Всемогутнього…Ми вітаємо тебе разом з тими, хто випередив тебе з числа шахідів слова істини, які померли у в’язницях гнобителів. Блаженний ти й ті, кого вшанував Аллах великою нагородою за роки, проведені у в’язницях тиранів Шаму, які відомі своїми великими злочинами. Блаженний ти від того, що отримав великий успіх і став шахідом від рук гнобителя, злочини якого так само високі. Блаженний ти, а твоя чиста кров буде виявляти цей загін допоки він не припинить своє існування, подібно до того, як чиста кров Саїда ібн Джубайра виявила несправедливу людину і покінчила з нею. Можливо, слова Саїда ібн Джубайра цьому гнобителю, сказані після того, як той наказав його стратити – ці слова відповідають положенню шахіда Мустафи: «О Аллах, не дозволь цьому злочинцю вбити після мене нікого!». Аллах відповів на його дуа, і після цього не минуло багато часу, як той помер вслід за Саїдом ібн Джубайром.

Хізб ут-Тахрір тужить за тобою, о шахід Мустафа, і звертається з дуа до Аллаха за тебе. І ми не кажемо нічого, чим невдоволений Аллах. Ми засмучені розлукою з тобою, о Мустафа. Воістину, ми – від Аллаха і до Нього – наше повернення.

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

«А ті, які чинять несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).

Вілаят Сирія: у пам'ять про шахіда іншаАллах, Мустафи Хайяля – https://www.youtube.com/watch?v=4hasdo2enZs

 

Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
1436/003
25 Мухаррам 1436
11.18.2014

 

Головне меню