Мусульмани відповідальні перед Аллахом за нескінченний гніт щодо їх братів у Бірмі

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Останні події у Бірмі стали свідком цілої серії атак буддистських злочинних угруповань і влади Бірми на мусульман-Рохінья. У той час як виборці віддавали свої голоси на останніх виборах у М'янмі, мусульмани-Рохінья були позбавлені права голосувати. Прем'єр-міністр Бірми Тейн Сейн позбавив мусульман-Рохінья права на участь у виборах. Цьому сприяли масові протести буддистів проти надання мусульманам-Рохінья права голосу.

Сотні буддистів вийшли на марш протесту, щоб висловити свою незгоду з законом, що дозволяє жителям з білою карткою (тим, хто має дозвіл на проживання) брати участь у виборах. Рішення про позбавлення права голосу було прийнято всього за кілька годин після маршу протесту, який почався в Янгоні, де протестуючі виступали проти закону, що дозволяє іммігрантам інтегруватися в країну. Раніше, у 2012 році, Військова Рада, яка правила країною у той період часу, дав представникам народу Рохінья та іншим меншинам так звані «білі картки», які дозволяли їм брати участь у загальних виборах. Тоді це було зроблено як коригування тієї політики, яку військовий уряд практикував з 1982 року щодо громадян-Рохінья, позбавляючи їх права на отримання громадянства на тій підставі, що вони - чужинці з Бангладеш.

Несподіване скасування права голосу стало поступкою буддистам. Шин Сумано, один з ченців, які брали участь в акціях протесту, сказав: «Володарі «білих карт» не є громадянами, а негромадяни не мають права голосувати на виборах у будь-якій країні. Це просто виверт політиків, щоб отримати голоси».

До скасування права голосу партія «Національна Ліга за демократію» на чолі з Аун Сан Су Чжі, лауреатом Нобелівської премії партії миру за 1991 рік, прибрала імена мусульман зі списку кандидатів під приводом тиску з боку групи буддійських ченців.

На додаток до позбавлення мусульман-Рохінья політичних прав, радикальний буддистський рух у М'янмі і його прихильники в області Аракан закликали скасувати автономію Рохінья у регіоні, щоб мусульмани не могли заволодіти владою в ній. Нан Та Ба Са, лідер націоналістичного руху «Ма Ба Са», засудив уряд за те, що він не зміг зберегти себе, а дозволив мусульманам прибрати у свої руки владу у регіоні. Він заявив: «Народ Рохінья вимагає особливого управління, а не участі в управлінні з боку центрального уряду».

О мусульмани! Нещастя, на які наражаються ваші брати у Бірмі, не припиняться, окрім як у двох положеннях. І ви несете відповідальність за обидва положення!

Перше: або ці буддистські злочинці за підтримки з боку своєї місцевої влади і так званих «прихильників миру», як Аун Сан Су Чжі, яка викрила себе, вступивши у змову проти мусульман, реалізують свій злісний задум - геноцид і повну етнічну чистку. Це означає, що подія відносно наших братів мусульман-Рохінья є аналогом того жахливого геноциду, якому піддалися мусульмани Андалузії, Балкан і островів Середземного моря - того жахливого геноциду, який призвів до знищення і вигнання більшої частини мусульман, а також до знищення всіх пам'ятників присутності ісламу і мусульман у цих країнах.

Для цієї мети буддистські злочинні угруповання і влада Бірми зробили всі мислимі і немислимі заходи, такі як вбивство, спалення, вигнання, позбавлення прав на медичне обслуговування, освіту, роботу, народження дітей, права голосувати та інших політичних прав. І все це відбувається на очах у всього світу, зокрема - ООН, західних демократичних держав і правителів ісламських країн, а також західних ЗМІ, опозиційних сил Бірми і ряду правозахисних організацій, які вважають за краще ігнорувати всі ці факти несправедливості і гніту. Що стосується рекомендації ООН щодо надання мусульманам-Рохінья права голосувати, то це - не що інше, як пил в очі. І заява Пан Гі Муна після прийняття владою Бірми закону про позбавлення мусульман-Рохінья права голосу - тому свідчення. Він сказав: «Я вкрай розчарований тим, що меншини були позбавлені права голосу». І на цьому його ганебна роль закінчилася.

Друге: або мусульмани допомагають їм, як одна єдина Умма. Спочатку це повинні зробити мусульманські армії, які знаходяться поруч зі своїми братами мусульманами У Бірмі. Мова йде про мусульман У Бангладеш, Малайзії та Індонезії, потім - про тих, хто ближче і ближче до них. Відповіддю цим буддистським злочинцям повинна стати відправка ісламської армії, а не тільки підтвердження очевидного права мусульман-Рохінья. Весь світ знає, що вони живуть на цих землях більше ніж п'ятсот років. І вони - не чужі тут. Сама влада Бірми про це заявляла у нещодавньому минулому, а тепер відкидає їх. Також ООН визнала це факт спочатку, а потім віроломно кинула мусульман напризволяще подібно до того, як раніше вона вчинила з нашими братами у Боснії і Центральній Африці. Також питання не полягає тільки в порятунку наших братів-біженців або у наданні їм допомоги, яку правителі мусульман і так проігнорували. Навпаки, необхідно звільнити наших братів від гніту і переслідувань. А це можливо тільки шляхом мобілізації та відправки збройних сил мусульман.

О мусульманські армії держав, що межують з М'янмою, таких як Бангладеш, Індонезія і Малайзія! Не чекайте на те, що ці правителі-зрадники приведуть вас у рух і відправлять на порятунок ваших братів. Самі вставайте на захист своєї релігії, акиди і відповідальності стосовно своїх братів. Адже Пророк Мухаммад ﷺ говорить: «Мусульманин - брат мусульманину, він не пригнічує його і не чинить з ним віроломно».

Хізб ут-Тахрір закликає всіх мусульман до серйозної діяльності з надання допомоги всім братам-мусульманам у М'янмі і в інших мусульманських країнах. Хізб ут-Тахрір закликає вас до кардинального вирішення всіх цих проблем несправедливості і масових вбивств. Знайте, що це можна буде вирішити тільки шляхом встановлення Халіфату за методом пророцтва. Це буде Халіфат, яким управлятиме халіф мусульман через втілення законів Аллаха, упорядковуючи життя людей і прагнучи до вдоволення Аллаха. І тільки Халіфат зможе зломити ворога мусульман і захистити кров та честь мусульман, а також поширити справедливість у всьому світі.

О мусульмани М'янми! Терпіть, як терпіли рішучі пророки Аллаха! Воістину, перемога - не за горами, з дозволу Аллаха. Не розчаровуйтеся, адже ви - наші брати по вірі. Ми вважаємо вас світлом праведного Халіфату за методом пророцтва, який дуже скоро поверне вашу славу, з дозволу Аллаха. І ми говоримо вам те, що сказав пророк Муса (мир йому) своєму народу:

قال موسى لقومه ٱستعينوا بٱلله وٱصبروا إن ٱلأرض لله يورثها من يشآء من عباده وٱلعقبة للمتقين 128

«Муса сказав своєму народу:« Прохайте допомоги в Аллаха і терпіть. Воістину, земля належить Аллаху. Він дарує її у спадщину тому зі Своїх рабів, кому забажає, і благий кінець приготований богобоязливим»» (07: 128).


Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
29 Мухаррама 1437 х.
11 листопада 2015

Головне меню