Незаконна і мерзенна спроба пов'язати Хізб ут-Тахрір з організацією «ІДІЛ»!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Дивлячись на насильство, яке діється в світі останнім часом, на зайнятість західних країн цими подіями за допомогою ЗМІ, що прагнуть спотворити образ Ісламу, а також дивлячись на військові удари, якими порушується святість ісламських земель, особливо - гордого Шама, ми, Хізб ут-Тахрір, прекрасно усвідомлюємо, що метою цього всього стоїть щось більше, ніж удар по заклику до встановлення Ісламу за допомогою політичної фракції. За мету також стоїть спотворити образ Халіфату за методом пророцтва і підштовхнути до рішення, що не враховує його встановлення. За мету також стоїть спотворити образ щирих мусульман, що працюють над його встановленням, і гаслом для цього використовується боротьба з тероризмом.

Ми вже заявляли ясно і відкрито у своєму прес-релізі «Хізб ут-Тахрір - це політична партія, що існує відокремленим чином, вона нікого не представляє і ніким не представлена», який ми видали 22.03.2013. У цій заяві ми сказали, що Хізб ут-Тахрір не прив'язаний ані до якої групи, якою б вона не була, у нас немає організаційних зв'язків ані з ким з них, у партії немає відгалуджень, крил або інших відмітних організацій. Партія працює відкрито, тільки від свого імені, і не в її методі - ховатися під чужими іменами та особами. Раніше ми вже пояснювали, що цей псевдохаліфат, оголошений «ІДІЛ», не легітимний за Шаріатом, він не має опори в Шаріаті з цілого ряду причин. Найяскравіші з них - наступні:

1. Реальність організації «ІДІЛ» така, що це - озброєне угрупування, подібне до десятків і сотень інших збройних угруповань, що прагнуть контролювати широкі території. Ця озброєна організація після оголошення нею халіфату залишилася такою ж, якою була до оголошення.

2. Халіфат - це держава, в якій Умма дає шаріатську присягу халіфу, де присяга дається з послухом від людей, а не під примусом і силою. У держави Халіфат повинна бути в обов'язковому порядку здатність повністю втілювати Іслам, піклуватися про справи людей, забезпечувати безпеку всередині себе і відображати будь-яку зовнішню агресію.

Ми, Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, нагадуємо наступне:

1. Хізб ут-Тахрір - політична партія, ідеологія якої - це Іслам. Його робота - це політика. Партія була заснована у 1953 р. у Єрусалимі шейхом Такіюддіном Набхані, хай помилує його Аллах, після чого поширилася у більшості ісламських країн, а також на Заході за допомогою членів партії для роз'яснення акиди Ісламу, вказуючи на те, що в Ісламі полягає вирішення всіх людських проблем. Партія працює всередині Умми і разом з нею, щоб зробити Іслам основою затвердження Умми, щоб очолити Умму і повернути її до Халіфату за методом пророцтва і до правління з того, що звів Аллах ﷻ. Хізб ут-Тахрір є політичним згуртуванням, а не священницьким, як і не є науковим згуртуванням, або освітнім, або благодійним. Він не є озброєним угрупуванням, що використовує фізичну боротьбу.

2. Мета Хізб ут-Тахрір - це відновлення ісламського життя і несення ісламського заклику в світ. Ця мета на увазі під собою має повернення мусульман до ісламського життя в Дар уль-Іслям (територія Халіфату), в ісламське суспільство, в якому всі справи будуть вестися згідно із законами Шаріату, а погляд на речі буде вестися під призмою понять «харам» і «халял» . Для реалізації цієї мети Іслам зобов'язує встановити Ісламську Державу, якою є держава Халіфат згідно до методу Пророка Мухаммада ﷺ. Хізб ут-Тахрір прагне привести Умму до правильного розвитку за допомогою постійної ідеї через політичну та ідейну боротьбу.

3. Метод Хізб ут-Тахрір - у перетвореннях. Хізб ут-Тахрір розмежував свій метод на три періоди:

1) Період просвіти для виховання особистостей віруючих в ідеї партії і в її метод, щоб сформувався партійний осередок

2) Період взаємодії з Уммою, щоб вона понесла Іслам, а Іслам став її основним твердженням, щоб потім Умма втілювала Іслам у реальному житті на рівні особистостей, держави і суспільства. Після чого починається пошук допомоги від володарів сили, здатних надати захист, щоб вони передали цій партії правління.

3) Період встановлення правління в країнах мусульман, повне, комплексне втілення Ісламу і несення його послання в світ.
Хізб ут-Тахрір не застосовує насильство як свій метод у жодній країні для втілення своїх цілей. Історія Хізб ут-Тахрір, що ведеться з дня його заснування у 1953 р., свідчить про це.

Хізб ут-Тахрір зобов'язався бути відвертим, відкритим, певним у своїх ідеях і поглядах, все одно, будь то у боротьбі проти невірних колонізаторських країн або в його боротьбі з правителями. Він - загроза всім, хто загрожує Ісламу і його законам, і він стверджує, що тільки лише один Іслам здатний надати істинне і природне рішення для всього людства.

Для більш детальної інформації про цілі та заяви  Хізб ут-Тахрір у всіх частинах світу ми надаємо адресу нашої офіційної сторінки за наступним посиланням: www.hizb-ut-tahrir.info

Для отримання більш детальної інформації не вагаючись звертайтеся до офіційних представників інформаційного офісу і офіційних представників Хізб ут-Тахрір у різних куточках світу.


Усман Баххаш
Голова Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Субота, 16 Сафара 1437 р.х.
28.11.2015 р.
№ 007/1437h

Головне меню