Індійські ЗМІ опублікували вигадки і брехню проти Хізб ут-Тахрір

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Ряд індійських ЗМІ (такі як «India Today», «The Times Of India», «International Business Times», «The Indian Express») 20.01.2016 опублікували статті та доповіді, в яких стверджувалося, що Хізб ут-Тахрір планує провести теракти на території Індії. У цих новинах стверджується про нібито попередження про Хізб ут-Тахрір з боку розвідслужб Індії, у зв'язку з чим вони прийшли в стан повної бойової готовності по всій країні. Ці новини та статті містять ряд неточностей і брехливих фраз, у зв'язку з чим ми б хотіли внести ясність:

Хізб ут-Тахрір є політичною ісламською глобальною партією, метою якої є створення Праведного Халіфату за методом пророцтва в ісламському світі за допомогою ідейної боротьби і політичного протистояння. Хізб ут-Тахрір був заснований в 1953 році в Єрусалимі, а сьогодні він працює більш ніж в сорока країнах на Заході, на Близькому Сході, в Африці і в Азії. Незважаючи на провокації, цензуру, арешти і ув’язнення, яким піддаються члени Хізбу, іноді й зі смертельним результатом для них, ЗМІ так і не зафіксували жодного випадку, щоб Хізб ут-Тахрір відійшов від свого політичного, ненасильницького методу.

Що ж стосується вигаданого зв'язку між Хізб ут-Тахрір і джихадистськими рухами в Індії, з воєнізованими угрупованнями «Тайба» і «Джейш Мухаммад», то ми рішучим чином відкидаємо будь-який зв'язок між Хізбом і цими угрупованнями, все одно, будь то всередині Індії або в якій-небудь іншій країні. Те ж саме стосується змісту доповіді від «The Times Of India», в якій говориться, що «попередження вказують на зростаючу силу збройного крила Хізб ут-Тахрір під назвою «Рух муджахідів в Британії», що займається підготовкою кадрів з метою проведення хімічних, бактеріологічних і біологічних атак». Подібні заяви не мають ніякого підтвердження в реальності, навпаки, це - нахабна і смішна брехня, тому як у нас просто не було і не буде такого поняття, як «збройне крило», як і немає у нас ніякого зв'язку з «Рухом муджахідів в Британії».

Всі ці заяви від зазначених ЗМІ є лише результатом галюцинацій хворого або злочинного розуму.

Ми нагадуємо знову і говоримо, що ми протягом 60 років з початку утворення Хізб ут-Тахрір дотримуємося в обов'язковому порядку політичного, ненасильницького методу. Наше рішення в цьому виходить не з якогось інтересу, а з прихильності суворому проходженню шляху Пророка Мухаммада ﷺ.

Ми закликаємо ЗМІ, що поважають достовірність та надійність їх журналістської роботи, негайно внести коректування в свої публікації, принести публічне вибачення і поширити цей прес-реліз. Також ми залишаємо за собою повне законне право вжити усіх законних заходів щодо будь-яких ЗМІ, які наполягають на спотворенні репутації Хізбу, що поширюють брехню та дезінформацію про нас. У той же самий час ми висловлюємо свою готовність відповісти на їхні запитання.


Осман Баххаш
Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
П’ятниця, 12 Рабі ус-сані 1437 р.х.
22.01.2016 h.
№ 022/1437h

Головне меню