Черговий шахід, який пав від рук андижанського м’ясника

Колонія виконання покарань УЯ 64/46 (Навої)

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

وَالشُّهَدَاءُ عِندَ رَبِّهِمْ لَهُمْ أَجْرُهُمْ وَنُورُهُمْ

«А впалі мученики знаходяться коло свого Господа, і їм приготовані їх нагорода і їх світло» (57:19).

Центральний Інформаційний офіс Хізб ут Тахрір сумує за членом Хізб ут-Тахрір з Узбекистану шахідом Хасановим Махмуджоном Нумановічем 1974 року народження, уродженцем міста Андижан.

Злочинний режим тирана Карімова зненавидів хлопців з Хізб ут-Тахрір відразу після того, як народ Узбекистану почав приймати думки Хізбу. Він оголосив жорстоку боротьбу проти Ісламу та мусульман. Після проведення заздалегідь спланованих вибухів у Ташкенті в лютому 1999 року тиран Карімов звинуватив в організації терактров Хізб ут-Тахрір і почав масово заарештовувати хлопців.

Одним із заарештованих хлопців був брат Махмуджон, хай змилується над ним Аллах. Тоді суд виніс рішення про позбавлення волі терміном на 9 років за участь в Хізб ут-Тахрір. Довгі роки, проведені в тюрмах тирана, не зломили волю Махмуджона. Брат продовжив свою роботу у в'язниці. Стійкість Махмуджона і активна робота по відродженню ісламського способу життя вже в тюрмах тирана, не давала спокою режиму Карімова, внаслідок чого йому продовжували тюремний термін і не випускали на свободу.

Тортури, знущання, моральний і фізичний тиск продовжилися довгі роки і в тюрмі УЯ 64/46 міста Навої. Ця в'язниця відома тим, що людей там катують та напівсмерті, часто зі смертельними наслідками. Адміністрація в'язниці використовує злочинців для своїх брудних цілей. Одна з таких цілей, це тортури і вбивства ув'язнених мусульман. Так було замордовано і вбито шахіда Махмуджон.

3 лютого родичі Хасанова Махмуджона отримали понівечене від нелюдських тортур тіло. Благородне тіло Махмуджона привезли вночі і зажадали відразу поховати, не оповіщаючи родичів і близьких. У супроводі 10 поліцейських родичі поховали нашого брата Хасанова Махмуджона.

Центральний Інформаційний офіс Хізб ут Тахрір приносить глибокі співчуття родині брата Махмуджона. Ми просимо Аллаха наділити його сім'ю терпінням і заспокоєнням. Просимо у Аллаха якнайшвидшої допомоги, щоб Він відкрив серця володарям сили, щоб вони надали підтримку Хізб ут-Тахрір для встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва, який помститься за кров шахідів, звільнить всіх в'язнів і полонених та покарає всіх тиранів і їх помічників.

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

«А ті, які чинять несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).


Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
10.02.2016

Головне меню