Хізб ут-Тахрір у Тунісі приймає у себе гостях Міжнародну жіночу конференцію «Родина: виклики та рішення Ісламу»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

27 жовтня 2018 Хізб ут-Тахрір у Тунісі приймає у себе у гостях Міжнародну жіночу конференцію «Родина: виклики та рішення Ісламу», організовану жіночим відділом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір.

Ця конференція присвячена вирішенню кризи родини, яка згубно впливає на дружбу та гармонію у шлюбі і родинному житті. Ця важлива подія збере впливових жінок із Тунісу та із інших країн , які мають досвід у цій справі. Виступаючими на конференції будуть жінки-члени та представниці Хізб ут-Тахрір з Близького Сходу, країн Перської затоки, Африки, Азії, Південно-Східної Азії та Європи. Сама конференція буде доступна для світової громадськості у режимі онлайн на різноманітних мовах. Також буде проведена книжкова виставка.

Конференція є завершенням тритижневої міжнародної кампанії, яка була направлена на вирішення глобальної родинної кризи. У ході кампанії були виявлені причини, що ведуть до підсилення цієї проблеми, і надані ефективні ісламські рішення. Кампанія включала до себе взаємодію зі спільнотами, організаціями , з впливовими жінками та ЗМІ. Також вона отримала широке розповсюдження  на просторах Інтернету, де зустріла всесвітню підтримку.

Побудова сильної та згуртованої родини — це фундамент для сильного, стабільного та успішного суспільства, тому що родина — це основа для фізичної, емоційної та матеріальної підтримки , для здійснення щастя серед членів цієї родини, для належної турботи та виховання дітей. Проте сьогодні ми стикнулись з кризою, яка впливає на гармонію та цілісність родинного життя по усьому світу, в тому числі — і у мусульманських країнах.

Шлюб був зруйнований, родинне життя перетворилось на безкінечні суперечки та скандали, і це стало буденним. Роль материнства була зведена до мінімум, епідемія родинного колапсу отримала широке розповсюдження. І це відбувається, незважаючи на те, що у свій час сила та гармонія родинного життя були відмітною якістю Ісламської Умми. Нещасне, зламане, зруйноване родинне життя викликає величезний хаос в усіх, хто має до нього відношення , тобто має руйнівний ефект на дітей, індивідів ту суспільство . Тому дуже важливо звернути увагу на цю проблему, на цю кризу у родинних відносинах, щоб зберегти родину від руйнування.

Таким чином, на конференції будуть озвучені такі теми, як:

— ризики, пов’язані зі зміненням структури родини у сучасному світі,

— вплив розпаду родини на дітей, її членів та суспільство,

— роль феміністок, ЗМІ та урядів у розпаленні цієї кризи ,

— національні та міжнародні програми, скеровані на збільшення секуляризації мусульманської родини та соціальних законів Ісламу, включаючи доповідь Комітету по індивідуальним свободам та рівності у Тунісі,

— новий погляд відносно насильства у родині,

— роль систем капіталізму у зниженні статусу материнства.

На конференції буде озвучено те, як цінності та закони Ісламу можуть:

— на ділі захистити шлюб,

— привнести спокій у родинне життя,

— піднести статус материнства,

— створити та підтримати сильні та згуртовані родини.

Більше того, буде детально розглянута роль влади Ісламу під затишком Халіфату у зміцненні інститут родини. Також буде здійснено спонукання мусульман вжити термінових заходів по порятунку мусульманської родини від руйнування.

Початок конференції — 27.10.2018 у 10 — офіс Хізб ут-Тахрір у Ла-Сукра (LaSoukra), провінція Аріану. Проте перед цим, 25.10.2018 у 10 годині ранку, відбудеться прес-конференція в офісі Хізба в Аріані, де журналістам-чоловікам буде дозволено бути присутніми при умові дотримання правил Шаріату. Що стосується самої конференції, то вона призначена лише для жінок.

Для отримання додаткової інформації про конференцію і для акредитації преси, будь ласка, звертайтесь:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Сторінка самої кампанії:

http://www.hizb-ut-tahrir.info/en/index.php/dawah/cmo/16024.html

Сторінка кампанії у «Facebook»: www.facebook.com/WomenandShariah

Посилання на пряму трансляцію Міжнародної жіночої конференції:

http://www.alwaqiyah.tv/index.php/video/1761/liveevent27102018

 


Керівник жіночого відділу  Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Нісрін Наваз
№ 005 / 1440 х.
Середа, 15 Сафара 1440 р.х.
24.10.2018 р.

Головне меню