Вбивство 49-ти мусульман під час п’ятничних молитов

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Ми виражаємо наші найглибші співчуття родинам тих, хто наразився на жорстокий теракту під час п’ятничної молитви 16 березня у Крайстчерчі, Нова Зеландія.

У результаті озброєного нападу було вбито 49 мусульман, а терорист транслював свій злочин у прямому ефірі. Це — не поодинокий випадок, як стверджують деякі, у тому числі президент США Трамп. Насправді, це частина глобальної кампанії правих, зупинити яку буде нелегко.

Високопосадові західні політики та ЗМІ постачають паливо і кисень для розпалення ненависті до мігрантів і мусульман. Публічні вирази страху підсилились перед брехливими переконаннями про те, що біла людина стає громадянином другого ґатунку у своїй країні через мігрантів, особливо із ісламських земель.

• Мігранти стали об’єктом страху і ненависті по обидві сторони Атлантики після американської президентської кампанії у 2016 році і виходу Британії із Європейського Союзу. Обидві акцентували увагу на екзистенційній боротьбі за збереження ідентичності з урахуванням того факту, що англосаксонській культурі загрожують сторонні. Їх цілі включають у себе мусульман, мексиканців, поляків та інших . Як стверджується, усі вони загрожують бідному «білому» англійському або американському робочому втратою роботи, знищенням його культури і мови.

• Лора Інгрем, ведуча «TheO’ReillyFactor» на «FoxNewsChannel», сказала, що «Америки, яку ми знаємо і любимо, більше не існує», тому що «відбулись масштабні демографічні змінення, які були нав’язані американському народу, який не голосував за такий розвиток подій і не підтримував його».

• Конгресмен Стів Кінг написав у «Твіттері»: «Ми не можемо відновити нашу цивілізацію чужими дітьми».

• Трамп використав цей страх найбільш ефективно. Терорист Таррант перед злочином опублікував в Інтернеті 74-сторінковий маніфест, у якому назвав Трампа «символом оновлення білої ідентичності і загальної мети».

• Це загальна тема, і норвежець Андерс Брейвік також опублікував маніфест про вбивства 77-ми людей у 2011 році. Його метою не стали безпосередньо мігранти або мусульмани, але він прагнув покарати лівих європейців за підтримку мультикультуралізму, що, на його думку, «певно» призвело до ісламського поглинання Європи і «повністю» знищить європейський християнський світ у найближчі сто років».

• Більша частина атак правих ЗМІ на мігрантів стосуються мусульман. Балотуючись на пост президента, Трамп закликав до «повного відгородження від мусульман», потім, ставши президентом, видав наказ про заборону на в’їзд мусульманам у США. Окрім того, хоча багато європейських політиків досить досвідчені в антимусульманській риториці, але Трамп попередив їх, що «імміграція змінила структуру Європи, і, якщо вона не вживе дуже оперативних дій, то ситуація ніколи не буде такою, як раніше».

• Найголовнішою мішенню демонізації стали жінки. У серпні минулого року Боріс Джонсон порівняв укритих мусульманок з «поштовими скриньками» і «грабіжниками банків», а колишній прем’єр-міністр Британії Девід Кемєрон скаржився на «традиційну покору» мусульманських жінок. У справжній час, після поразки пародії на Іслам — організації «ІДІЛ», ЗМІ заповнились інформацією про так званих наречених «ІДІЛ». Мусульманка, особливо з її прихильністю ісламським цінностям і скромності в одязі, найбільш серйозно страждає від принижень. Серед жахливих сцен нападу у Крайстчерчі, яка транслювалась у прямому ефірі, була одна мусульманська жінка, розстріляна на відстані. Коли вона лежала обличчям вниз на дорозі біля мечеті, волаючи по допомогу, вбивця підійшов і знов вистрелив у неї з близької відстані . Вбивця не допоміг їй також, як і ці злі політики, які називають себе «ліберальними», але демонізують і безжально ображають мусульманську жінку.

• Було б помилкою розглядати розпалення ненависті лише як продукт озлоблених політиків. Існує величезна проблема з расою і національністю, тому що сучасна західна концепція державності заснована на етнічному походженні людини. Саме таке значення має «національний суверенітет». За останні два сторіччя європейські держави сформувались на національній базі і передивились історію героїв і поетів, враховуючи їх культуру і мову. Це — відносно нова політична концепція в Європі, і підйом нацистської Німеччини — не єдине лихо, викликане «національною» свідомістю перед обличчям економічного і соціального занепаду. Включення націоналізму у суть західної концепції державності означає, що західні політики ніколи не зможуть викоренити ненависть і нетерпимість або провести чітку грань між «законним» вираженням національної ідентичності і підбурюванням до ненависті.

Лише Праведний Халіфат може встановити гармонію між расами. У світі зараз відсутня конкретна модель того, як люди різних рас і культур можуть жити разом без сильного відчуття уразливості у часи всезагальної депресії. Пророк Мухаммад ﷺ 1400 років назад заснував ісламську систему, яка служила маяком світла в епоху середньовіччя в Європі. Зникнення Халіфату на початку минулого сторіччя стало катастрофою не лише для мусульман, але й для усього людства. При його відсутності ми стали свідками численних війн і масових вбивств. Мусульмани знають свою історію, а решта світу — ні. У наш час мусульмани повинні зволити на себе тягар скинення своїх правителів, які заплямували образ мусульман своїми репресіями і кровожерливою поведінкою.

Коли мусульманська кров слала настільки дешевою в Ємені, Іраку, Єгипті, Сирії та інших місцях, навіть у їх посольствах, ми повинні пам’ятати, що інші спостерігають і роблять висновки. Праведний Халіфат буде спричиняти великий тиск на тих, хто прагне спотворити образ Ісламу і мусульман, і відкриє врата своєї країни для мігрантів, не поширюючи всезагальний страх, як це відбувається на Заході.


Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Вівторок, 12 Раджаба 1440 р.х.
19.03.2019 р.
№ 025 / 1440 х.

Головне меню