Відповідь на вигадки єгипетського муфтіяту

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ ۚوَمَنْأَحْسَنُمِنَاللَّهِحُكْمًا لِّقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?» (5:50)

Іслам відрізняється наявністю іджтіхаду у релігії; це коли муджтахід докладає усіх свої зусиль для того, щоб вивести закон фікху з метою його практичного застосування при умові, що іджтіхад володіє детальними шаріатськими доказами, що відносяться до розбираємої теми. Але для початку треба сказати, що іджтіхад не робиться у категоричних текстах Шаріату, а здійснюється лише у припускаємих (занній), через що, якщо муджтахід зробить вірний іджтіхад, то отримує дві нагороди, а якщо помилиться, то одну. Іджтіхад не може бути монополією якої-небудь організації, сторони чи особистості, а є правом будь-якого, хто здатен його.

Опираючись на те, перебуваєш під враженням, читаючи заяву т.з. «Світового контролера фетв» від 12.12.2018, який курирує група стратегічних досліджень при єгипетському муфтіяті. На сайті єгипетського муфтіяту (موقع دار الافتاء) була видана «Фетва про економічні операції терористичних організацій». Якщо б муфтіят мав інший суперечливий іджтіхад, який базується на більш правильному або більш доречному розумінні обговорюваного питання, або ж мав при цьому більш істотні докази, то у такому випадку він би здійснив гідний прецедент для диспутів. Але як зрозуміти дії єгипетського муфтіяту, який спочатку збирає фахівців та експертів, і після 90 годин досліджень видає фетву про заборону біткоінів, а потім бере точно таку ж саму за своїм змістом фетву аміра Хізб ут-Тахрір Ати Абу Рашти — нехай помилує його Аллах — і забороняє Хізб ут-Тахрір з причини його ставлення до біткоіну, заявляючи «до числу іншого, що Хізб ут-Тахрір вважає харамом, відноситься і біткоін», згідно словам аміра у його фетві, де говориться, «біткоін не є фінансовою операцією, як і не є грошима з точки зору Шаріату, а оскільки ми знаємо, що неприпустимо торгувати невідомим чи оманливим, то отож біткоіни неможна ані купувати, ані продавати»?! Проти чого у такому випадку виступає єгипетський муфтіят?!

У спробі зрозуміти, що собою представляє така структура,як «Світовий контролер фетв», знайти тих, хто за нею стоїть, ми бачимо, що вона — усього лише один із інструментів у руках єгипетського муфтіяту, який поклявся відштовхувати людей від шляху Аллаха і захищати злочинний режим Єгипту, за яким, у свою чергу, стоїть Америка. Тобто, усе зводиться до захисту сучасного єгипетського фараона, який добре всівся на шиї народу і країни, за допомогою якого Америка захищає свій ідол під назвою «демократія», тому що демократія, у свою чергу, б’ється проти Аллаха і Його Посланця ﷺ, виступаючи альтернативою Шаріату в очах народу, тобто дозволяючи і забороняючи замість Аллаха. Америка закликає єгипетський народ поклонятися цьому ідолу і вихваляє тих, хто погоджується з демократичними виборами. Разом з тим, коли народ на самих що ні на є демократичних виборах обрав собі президентом д-ра Мухаммада Мурсі, Америка не допомогла йому утриматись при владі, а навпаки, спонукала свого раба Абдуль-Фаттаха Сісі змістити Мурсі і почати правити людьми за допомогою батога і палиці, як і належить істинним фараонам. Сам Сісі — не більше ширма, за якою стоїть істинний хазяїн Єгипту — Америка, яка розпоряджається долею цією країни з її населенням.

Сісі особисто і неодноразово заявляв про те, що вчені із аль-Азхара повинні здійснити релігійну революцію, але не для звільнення Єгипту від впливу Америки і не для того, щоб потім скерувати єгипетські війська на Єрусалим, звільнивши від євреїв першу киблу мусульман і землю піднесення їх Пророка ﷺ, а для того, щоб боротися з «ісламським екстремізмом».

وَإِنَّ مِنْهُمْ لَفَرِيقًا يَلْوُونَ أَلْسِنَتَهُم بِالْكِتَابِ لِتَحْسَبُوهُ مِنَ الْكِتَابِ وَمَا هُوَ مِنَ الْكِتَابِ وَيَقُولُونَ هُوَ مِنْ عِندِ اللَّهِ وَمَا هُوَ مِنْ عِندِ اللَّـهِ وَيَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ وَهُمْ يَعْلَمُونَ

«Серед них є такі,які викривляють Писання своїми язиками, щоб ви прийняли за Писання те, що не відноситься до нього. Вони говорять: «Це — від Аллаха». Але ж це зовсім не від Аллаха! Вони свідомо роблять наклеп на Аллаха» (3:78).

У доповіді «Світового контролера фетв» також говориться: «Згідно спостереженням «Світового контролера фетв», Хізб ут-Тахрір вирішив зробити ставку на абсолютну критику існуючих урядів та економічних систем, що видно в аналітиці, яка приводиться аміром Хізба. Одним із найяскравіших прикладів такої критики був його знаменитий коментар відносно інвестиційної ситуації у Судані, у якому він заявив: «Колонізаторські, капіталістичні корпорації не переслідують на меті вирішити проблему безробіття або проблему зайнятості місцевих робочих. Корінним рішенням економічних проблем стане встановлення держави на підґрунті Ісламу». Виходить, що релігія, яку сповідує новий проамериканський фараон, вчить його, що критика маріонеткових урядів і вимога становити державу на підґрунті Ісламу є великою ганьбою,а ось пихато обожествляти самого себе і закликати залишити Коран без застосування для таких «контролерів» означає свободу вираження думки, гарантовану їх релігією! Нехай погубить їх Аллах! До чого ж вони відвернуті від істини!

Такий підхід виразно ясно пояснює сутність цих людей, які оперують цифрами, наданими їм у розпорядження американськими спецслужбами про кількість жертв т.з. «терористичних атак» в Афганістані та Сирії. Але коли мова заходить про жертви серед мусульман, які загинули сотнями тисяч у результаті злочинів Америки, усе одно, будь то напряму руками її солдатів в Афганістані або непрямо руками її агентів, типа кровопивці Башара Асада у Сирії, або Нурі Малікі в Іраку, або Абдуль-Фаттаха Сісі в Єгипті, то чомусь «Світовий контролер фетв» про них нічого не чув або чув, проте посоромився у відкриту благословити вбивство мусульман!

Недивно, що під крилом фараона існує «Контролер фетв»,який негативно розцінює заклик Хізб ут-Тахрір до встановлення Халіфату за методом пророцтва, запровадженню Шаріату Аллаха, а не законів Америки і невірного Заходу; недивно, що цей «контролер» розцінив такий крок Хізба відхиленням від американського образу життя, який Америка нав’язала Ісламській Уммі. Мусульмани — це Умма, яку вшанував Аллах ﷻ, назвавши їх кращою Уммою, виведеною для людей, яка наказує схвалюване і забороняє засуджуване. Перше, що може бути схвалюваним — це заклик людей до поклоніння Аллаху Єдиному, до таухіду і дотриманню наказів і заборон Всевишнього. А перше, що можна засуджувати, це прихильність до правління тагуту, які б імена і назви він не мав.

أَفَغَيْرَ دِينِ اللَّهِ يَبْغُونَ وَلَهُ أَسْلَمَ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ طَوْعًا وَكَرْهًا وَإِلَيْهِ يُرْجَعُونَ

«Невже вони шукають іншої релігії, окрім релігії Аллаха, у  той час, як Йому підкорились усі, хто на небесах і на землі, по своїй волі або по примушенню, і до Нього вони будуть повернені» (3:83)

І на завершення ми хочемо сказати на адресу американської брехні, що Аллах ﷻ виконує Свої обіцянки!

يُرِيدُونَ أَن يُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَن يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ ﴿٣٢﴾هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

«Вони хочуть загасити світло Аллаха своїми вустами. Проте Аллах не допустить цього і завершить поширення Свого світла, навіть якщо це ненависно невіруючим. Він — Той, Хто відправив Свого Посланця з вірним керівництвом та істинною релігією, що піднести її над рештою усіх інших релігій,навіть якщо це ненависно многобожникам» (9:32,33).

 

Д-р Усман Баххаш
Голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
№ 009/1440 р.х.
Середа, 19 Рабі ус-сані 1440 р.х.
26.12.2018 р.

Головне меню