Мухаммад Ятім! Побійся Аллаха,твоя стаття скасовує великий фард Ісламу!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

29 березня 2020 року на сайті «Аль-Джазіри» була опублікована твоя стаття під заголовком «Обговорення ідеї Ісламської Держави:чи приніс Іслам конкретну модель для держави?». У цій статті ти говориш про Халіфат, умаляючи значущість найвеличнішої держави в історії.

Хотілось би нагадати, що цю держава Умма успадкувала від кращого створіння Аллаха — Пророка Мухаммада ﷺ. У цій державі зберігається певний образ життя і загальновідома система. Голова цієї держави носить звання «наступник Посланця Аллаха ﷺ» чи «правитель правовірних». На шляху побудови цієї держави віддавали життя великі сподвижники Посланця Аллаха ﷺ. Потім вони продовжили жертвувати своїми життями заради збереження єдності цієї держави і розширення його кордонів. На протязі сторіч велич Ісламської Держави підтримувалась за рахунок життів шахідів.

Але якщо б ти підходив до питання з щирим переживанням за Іслам, то вчиняв би по прикладу Пророка ﷺ у відношенні встановлення держави. Я не буду приводити тут і так відому усім думку Умми, і тим більше — вчених. Я приведу лише один випадок, який підкреслює небезпеку втрати Халіфату і велич гріха на тих, хто бере участь у цьому. Цей випадок є відомим серед усіх мусульман і пов’язаний він з принесенням присяги Усману (р.а.).

Коли великий сподвижник Умар ібн аль-Хаттаб (р.а.), який одного раз погодився з докором жінки на ринку на його адресу, відчув наближення смерті, він визначив шість сподвижників, обрадуваних при житті Раєм, щоб вони вибрали одного із них наступним халіфом. Правитель правовірних Умар, який перебував при смерті, виділив їм три дні, наказавши стражам по спливанню цього строку вбити того із них, хто заважає обранню халіфа.

Умар наказав вбити кращих представників Умми на той час, якщо вони не зможуть вибрати наступного халіфа. Як Умар ібн аль-Хаттаб міг дозволити собі пролити кров кращих сподвижників, і як сподвижники могли промовчати?! Це ті самі сподвижники, які докорили Умару, навіть коли побачили у нього зайвий шматок тканини, порахувавши, що він взяв щось у надлишку! Вони промовчали, тому що знали значущість і необхідність Халіфату для мусульман.

Тепер уяви, Мухаммад Ятім, якщо б Умар ібн аль-Хаттаб прочитав твою статтю, що він зробив би з тобою?!

Ніколи раніше ані у жодному поколінні Умми не з’являвся такий чоловік, який показував би своє переживання за Іслам, а потім закликав би позбавити Ісламську Державу важливих основ, перетворивши її у таку державу, яка нічим не відрізняється від державі невірних. Такі припущення лунають лише із вуст мусульман, які живуть в епоху відсутності Халіфату. Ці люди були очаровані тим, що має ворог, і пропитались культурою колонізатора, ставши жертвами, які відмовились чинити опір. Потім вони погодились співіснувати з пригноблювачами і навіть стали співучасниками у їх злочинах. Потім вони стали вигадувати для свого положення різні виправдання, які ніколи не будуть мати успіх в Ісламській Уммі.

Халіфат був скасований у 1924 році у ту мить, коли почуття військової поразки змішались з подивом від різкого промислового росту Заходу. У той час в Ісламській Уммі не з’явився той, хто показав би правильне рішення, провівши різницю між прогресом і культурою, і показав би ясний шлях підйому на основі Ісламу. Незважаючи на це, сьогодні ідея Халіфату знов зайняла важливе місце у розумах мусульман, і для встановлення Ісламської Держави не вистачає лише одного кроку — нусри від володарів сили.

Побійся Аллаха і облиш писати те, що неугодне серцю віруючого. Припини закликати до світської форми правління. Всемогутній Аллах вже послав головам нинішньої світової системи одну із своїх армій — віруси, які невидимі для очей. Ця армія порушила рівновагу глобальних сил і майже зруйнувала їх єдність. Подивись на своїх північних сусідів — європейців, яких охопила паніка і страх, примусивши їх розділитися і забутим про те, що вони знаходяться у «Союзі». Подивись, як вони спускають прапори свого союзу, звинучаючи один одного у залишенні без допомоги. Аллах говорить:

تَحْسَبُهُمْ جَمِيعًا وَقُلُوبُهُمْ شَتَّى

«Ти думаєш, що вони єдині, але серця їх роз’єднані» (59:14).

Ми закликаємо тебе до розсудливості. Зніми одяг секуляризму і відвернись від Заходу і його системи. Перейди на бік Умми і допоможи у встановленні Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Аллах говорить:

إِنَّ اللَّهَ يُدْخِلُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ

«А тих, які увірували і робили праведні діяння, Аллах введе в Райські сади» (22:23).

 

Салахуддін Адада
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
№ 018 / 1441 х.
Неділя, 12 Шабана 1441 р.х.
05.04.2020 р.

Головне меню