Об’явлення результатів спостереження за Місяцем Шавваля 1442 року хіджри і привітання з Ід аль-Фітром

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Аллаху акбар, Аллаху акбар, Аллаху акбар, ля іляхаілляЛлах, Аллаху акбар, Аллаху акбар, валіЛлях іль-хамд!

З іменем Аллаха, Милостивого і Милосердного. Уся хвала належить Аллаху — Господу світів, Господу Сонця і Місяця, Господу півмісяців і часів, Господу великого трону. Мир і благословення тому, хто встановив першу державу мусульман і заснував Ісламську Умму — господину Мухаммаду, а також його родині і сподвижникам.

Навів Бухарі у книзі «Сахіх» від Мухаммада ібн Зіяда, далі — від Абу Хурайри (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

صُومُوا لِرُؤْيَتِهِ وَأَفْطِرُوا لِرُؤْيَتِهِ فَإِنْ غُبِيَ عَلَيْكُمْ فَعُدُّوا ثَلَاثِينَ

«Починайте поститись, побачивши його і припиняйте поститись, побачивши його, а якщо він буде прихований від вас, то відрахуйте тридцять днів».

В благословенну ніч 29 Рамадану ми спостерігали за появою нового півмісяця Шавваля, але не отримали по шаріатському шляху звістки про його народження, появу, і відповідно, об’являємо, що середа (12 травня) є завершальним тридцятим днем благословенного місяця Рамадан, а святом аль-Фітр і першим днем Шавваля буде четвер (13 травня).

У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір щиро вітає Ісламську Умму і просить Аллаха дати мусульманам можливість у наступному році зустріти Рамадан уже в Ісламській Державі, коли релігія буде захищена, а її стяг — піднесений. Так само ж я передаю особливі привітання від свого імені, від імені голови Центрального інформаційного офісу і від усіх братів і сестер, працюючих на шляху заклику, аміру Хізб ут-Тахрір, шановному вченому Аті ібн Халілю Абу ар-Рашті, прохаючи Всемогутнього Аллаха допомогти йому у доведенні цього заклику до цілі, коли втілиться блага звістка Посланця Аллаха ﷺ про встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.

Рамадан у цьому році не обійшовся без випробувань, які спіткали Ісламську Умму, будь то пряма агресія, як це трапилось в благословенній мечеті аль-Акса, Ємені, Сирії, Бангладеш, Пакистані, Афганістані, Судані, Нігері, Киргизстані, Росії, Сомалі та в інших країнах, або через недбалість і зрадництва правителів, як це трапилось в Іраку, Єгипті, Індії та інших країнах. В цей благословенний місяць майже 200 мільйонів людей в мусульманських країнах страждають від недоїдання. Половина жителів Ємену і Сирії страждає від голоду. Що стосується бідності, то вона спостерігається в усіх мусульманських країнах. Навіть намаз підпав під заборону через погане управління і невігластво правителів, які приймають неправильні заходи у боротьбі з пандемією, позбавляючи мусульман мечетей і спотворюючи образ колективного намазу.

Шановні брати і сестри ! Як може опинитись в такому положенні Умма, на території якої проходить судноплавний коридор між Тихим і Індійським океанами, кораблі якої були хазяями Середземного, Червоного і Чорного морів?! Як може опинитись у такому положенні Умма, сухопутні, морські і повітряні коридори якої складають світові торгові шляхи і складають основу військового судноплавства?! Як можуть опинитись у такому положенні країни, де знаходиться найбільшу у світі багатство і чий людський ресурс не перестане рости?! Як може опинитись в такому положенні Умма, яка може осадити Індію, Китай і Росію, позбавити Америку міжнародної гегемонії і покласти край європейському впливу на африканському континенті?!

Відповідь буде наступною: коли Умма втратила Халіфат, її спіткало приниження. Умар ібн аль-Хаттаб сказав: «Ми — народ, який Аллах возвеличив Ісламом. І якщо ми будемо шукати величі в чомусь іншому, Аллах нас принизить». Велич Ісламу і мусульман не повернеться без відновлення величі Халіфату серед народів і націй.

Шановні представники громадської думки і засобів масової інформації! Умма підтримує Халіфат, але треба, щоб хтось пояснив їй деталі цього проекту. Захід розуміє це, і тому квапиться повідомити вам ті подробиці, які не зв’язані з Ісламом, щоб змішати їх з ідеєю Халіфату, не допустити влади Шаріату і єдності Умми. Пора вам — як мислителям — позбутися від сумнівів, як нібито Шаріат не відповідає нашому часу. Подібні сумніви відкривають шлях до невір’я. Шаріат ниспосланий для усього людства як зараз, так і до Судного дня.

Що стосується того, як цього добитися, то Хізб ут-Тахрір вилучив із Корану, Сунни, одностайності сподвижників і достовірної ісламської спадщини те, що дозволить вам усвідомити здатність Ісламу взяти владу і очолити сучасний світ. У розділах про управління, економіку, соціальну політику, культуру, судову систему, мислення, політику і багато іншого детально розповідається про те, що необхідно Уммі для побудови своєї держави. В цій просвіті проповідується головування Шаріату, тому що вона побудована тільки на Ісламі, і ніякі ідеї або системи невірних не змішані з ним.

Шановні володарі сили і впливу! Хіба кров не закипає у ваших жилах, коли ви бачите підлість своїх правителів, як вони ходять зі своїми хазяями на західних конференціях і їздять на шиях людей в ісламських землях?! Хіба вас не дратує знущання Франції над Пророком ﷺ і Америки над вашою релігією і не пробуджує понукає в вас хоробрість Абу Бакра ас-Сіддіка?! Хіба ваші серця не стискаються, коли ви бачите насильство над жителями Шаму, і ви не підніметесь, як піднявся аль-Мутасім?! Аллах випробовує вас усладами цьому світу. Покваптесь надати допомогу Хізб ут-Тахрір,щоб повернути Праведний Халіфат, перш ніж закінчиться ваше життя і Аллах замінить вас іншими. Аллах говорить:

وَإِن تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ ثُمَّ لا يَكُونُوا أَمْثَالَكُمْ

«І якщо ви відвернетесь, Він замінить вас іншими людьми, і вони не будуть подібні вам» (47:38).

Аллаху акбар, Аллаху акбар, Аллаху акбар, ля іляхаілляЛлах, Аллаху акбар, Аллаху акбар, валі Ллях іль-хамд!

Середа буде тринадцятим днем місяця Рамадан 1442 року хіджри, що відповідає 12 травня 2021 року по григоріанському календарю.

 

д-р Салахуддін Адада
Голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
№ 034 / 1442 х.
Вівторок, 29 Рамадан 1442 р.х.
11.05.2021 р.

Головне меню