Гірка річниця розділення Пакистану і Бангладеш — мусульмани повинні їх возз’єднати

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Прес-реліз

В ці дні в 1971 році Пакистан був розділений на дві частини, перша із яких зберегла назву Пакистан, а друга стала Бангладеш після того, як вони були єдиним цілим на протязі багатьох сторіч. Розділення було реалізацією підлого плану Британії, яка, вивівши свої війська в 1947 році, хотіла роздробити Індійський субконтинент на декілька держав, щоб на відстані через своїх ставлеників легко і з найменшими затратами контролювати його.

Британія штучно створила конфлікти між народами і релігіями, які сторіччями мирно співіснували один з одним. Таким чином вона почала здійснення свого плану по розділенню народів і зштовхуванню релігій. Правителі, які були представлені жителям субконтиненту як героїчні лідери, поквапились реалізувати схему розділу на регіональному рівні. Насправді вони — лише дітища колоніальної Британії. Більшість із них вчилась і виросла в британських школах і університетах. У якості міжнародних опікунів розділення виступили Великобританія, Америка і Китай. Це тріо завжди вичікувало зручної нагоди проти Ісламської Умми та її єдності.

Дорогі мусульмани на Індійському субконтиненті — Індії, Пакистані і Бангладеш! Всевишній Аллах говорить:

إِنَّ هَٰذِهِۦٓ أُمَّتُكُمۡ أُمَّةٗ وَٰحِدَةٗ وَأَنَا۠ رَبُّكُمۡ فَٱعۡبُدُونِ

«Воістину,ця ваша релігія — релігія єдина. Я ж — ваш Господь. Поклоняйтесь же Мені!» (21:92).

Також Аллах говорить:

إِنَّمَا ٱلۡمُؤۡمِنُونَ إِخۡوَةٞ فَأَصۡلِحُواْ بَيۡنَ أَخَوَيۡكُمۡۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَ لَعَلَّكُمۡ تُرۡحَمُونَ

«Воістину, віруючі — брати. Тому примиряйте братів і бійтесь Аллаха, — можливо, ви будете помилувані» (49:10).

Ви — Умма благородства і добра, як говорить Всемогутній Аллах:

كُنتُمۡ خَيۡرَ أُمَّةٍ أُخۡرِجَتۡ لِلنَّاسِ

«Ви є кращою із общин, яка з’явилась на благо людства» (3:110).

Великий Іслам об’єднав вас і розчинив між вами етнічні і національні бар’єри. Немає переваги у одного над іншим, окрім як в богобоязливості, як сказав Посланець Аллаха ﷺ:

يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَلَا إِنَّ رَبَّكُمْ وَاحِدٌ وَإِنَّ أَبَاكُمْ وَاحِدٌ أَلَا لَا فَضْلَ لِعَرَبِيٍّ عَلَى أَعْجَمِيٍّ وَلَا لِعَجَمِيٍّ عَلَى عَرَبِيٍّ وَلَا لِأَحْمَرَ عَلَى أَسْوَدَ وَلَا أَسْوَدَ عَلَى أَحْمَرَ إِلَّا بِالتَّقْوَى

«О, люди, воістину, у вас Один Господь і один прародитель, а тому немає переваги араба над неарабом, неараба — над арабом, червоношкірого — над темношкірим, темношкірого — над червоношкірим, окрім як в богобоязливості» (Ахмад).

О, мусульмани Індійського субконтиненту! Аллах дарував вам Іслам. Ви знайшли в ньому свою ідентичність і об’єднались під його владою на багато сторіч. Не будьте обманутими Заходом і його агентами, які продовжують розпалювати між вам розбрат і піднімають гасла джахілії. Абу Дауд наводить, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَيْسَ مِنَّا مَنْ دَعَا إِلَى عَصَبِيَّةٍ، وَلَيْسَ مِنَّا مَنْ قَاتَلَ عَلَى عَصَبِيَّةٍ، وَلَيْسَ مِنَّا مَنْ مَاتَ عَلَى عَصَبِيَّةٍ

«Не із нас той, хто закликає до сліпої прихильності (асабія), не із нас той, хто б’ється за сліпу прихильність, і не із нас той, хто помер в сліпій прихильності».

Застерігаючи від сліпого слідування, Пророк ﷺ сказав:

دَعُوهَا فَإِنَّهَا مُنْتِنَةٌ

«Залиште це, адже вона зловонна!» (Бухарі, Муслім).

Також Пророк ﷺ сказав:

مَنْ تَعَزَّى بِعَزَاءِ الْجَاهِلِيَّةِ فَأَعِضُّوهُ بِهَنِ أَبِيهِ وَلَا تَكْنُوا

«Хто пишається своїм походженням, як це було в джахілії, то скажіть йому, щоб схопив за член свого батька. І не говоріть це в переносному змісті!» (Ахмад, Насаі).

О, мусульмани Пакистану і Бангладеш! Всевишній Аллах говорить:

وَتَعَاوَنُواْ عَلَى ٱلۡبِرِّ وَٱلتَّقۡوَىٰۖ وَلَا تَعَاوَنُواْ عَلَى ٱلۡإِثۡمِ وَٱلۡعُدۡوَٰنِۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَۖ إِنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلۡعِقَابِ

«Допомагайте один одному в благочесті і богобоязливості, але не допомагайте один одному в гріху і зазіханні. Бійтесь Аллаха, адже Аллах суворий у покаранні» (5:2).

Яка богобоязливість може бути краще єднання мусульманина зі своїм братом у затишку влади Шаріату?! І раніше це вже зробив той, хто краще нас усіх, об’єднавши мухаджирів і ансарів. Це стало можливим завдяки об’єднанню племен Аус і Хазрадж після тривалої ворожнечі, що спалює усе живе і неживе на своєму шляху. Богобоязливість вимагає того, щоб мусульмани допомагали один одному, об’єднавшись воєдино. Ми в Хізб ут-Тахрір закликаємо вас до єднання у затишку стягу Ісламу «Немає божества, окрім Аллаха, і Мухаммад — Посланець Аллаха». Ми закликаємо до єднання у затишку Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, який повинен з’явитись згідно пророцтву Посланця Аллаха ﷺ. Ми простягаємо вам руку і говоримо те, що говорили ансари, почувши від Пророка ﷺ: «Нехай ніхто не випередить вас!». Так покваптесь же стати тими, хто встановить Халіфат в своїй країні, щоб ніхто не випередив вас. Покваптесь приєднатись до нашої діяльності, щоб заслужити пошану в цьому світі і Подальшому житті.

О, армії Пакистану і Бангладеш! Ви представляєте собою силу і захист Умми. Жителі Ясріба були названі ансарами (помічниками), тому що вони надали допомогу Аллаху і Його Посланцю ﷺ у встановленні Держави Ісламу. Так само і ваш обов’язок полягає в тому, щоб допомогти Аллаху і тим, хто працює на шляху встановлення Держави Ісламу. Жителі Індійського субконтиненту, будь то Пакистану, Бангладеш чи Індії, мріють побачити день повернення правління Ісламу. Також вони мріють про єдність у затишку влади Шаріату. Під керівництвом Хізб ут-Тахрір ви можете створити потужну точку опори Праведного Халіфату,який об’єднає усіх мусульман Індійського субконтиненту, як це було на протязі багатьох сторіч під правлінням Ісламу. І ця держава стане відправною точкою для об’єднання усіх мусульманських країн, окупованих ворогами і узурпованих тиранами, починаючи від Індонезії на сході і закінчуючи Марокко і Андалусією на заході.

О, нащадки Ібн аль-Касіма! В ваших силах допомогти Хізб ут-Тахрір у встановленні Халіфату. В ваших силах протистояти усім видам окупації. Ви — Умма джихаду і битви. Ви — Умма героїв і мужніх полководців. У вас досить ресурсів і багатств, які дозволять вам у лічені роки стати першою державою у світі. Не упустіть шанс отримати довольство Аллаха і заслужити Рай разом з першими ансарами. Аллах говорить:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ

«О, ті, які увірували ! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людині добитись того, що вона бажає),і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

 

Салахуддін Адада
Голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Понеділок, 10 Джумада аль-вуля 1444 р.х.
12.12.2022 р.
№ 024/1444 х.

Головне меню