Промова керівника Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Усмана Баххаша на Всесвітній конференції «Халіфат - мрія або близьке майбутнє?»

Виступи
Друкарня

(Анкара, Туреччина, 6 березня 2016 року, проведена з нагоди річниці розпаду держави Халіфат)

З ім'ям Аллаха - Милостивого і Милосердного. Мир і благословення Посланнику Аллаха, його сім'ї, сподвижникам і тим, хто слідує його шляху аж до Судного Дня.

Через два місяці, а саме - в травні цього року, виповниться сто років зловісній угоді Сайкс-Піко. Угоді, яка визначила розділ здобичі між колоніальними державами Францією, Великобританією, Італією і Росією, яка вийшла з цього союзу після більшовицької революції. Таким чином, колоніалісти об'єдналися з деякими зрадниками з числа мусульман для розвалу Халіфату руками Мустафи Кемаля і руками керівників арабської революції.

У ці дні ми чуємо про виступи Лаврова і Керрі, які хочуть відновити колоніальну систему, що служить інтересам їхніх країн (Росії і Америки). Вони говорять про федералізацію Сирії, щоб зберегти там систему секуляризму. А також говорять про те, що дія угоди Сайкс-Піко закінчена, і так, як раніше, вже не буде. Все це вказує на небезпеку і для самої Туреччини. Ми бачили долю Південного Судану, коли відбувалося його відділення від самого Судану. Таким же чином Америка намагається відокремити від Судану і Дарфур в змові з керівниками Судану. За такою ж змовою з урядом Ірану кинуті всі сили на придушення революції в Шамі, метою якої є підрив колоніального панування Заходу і втілення законів Аллаха. Потім же Америка об'єдналася з Росією, щоб увійти в Сирію для здійснення того, чого не вдалося Ірану і його послідовникам. Після чого Росія перейшла до ракетного обстрілу з акваторії Каспійського і Середземного морів по мусульманам Сирії.

Ердоган навіть не соромиться закривати кордони перед сирійцями, що біжать від тиранії Асада і Путіна. Більш того, турецькі прикордонники відкривають вогонь по біженцям.

Так чому ж Умма, якій наказано бути кращою громадою для людства, знаходиться в такому жалюгідному становищі?

В хадисе сказано:
 
الإمام جنة يقاتل من ورائه ويتقى به

«Імам - це щит, за яким б'ються і яким захищаються».

Все, що випало на долю мусульман після розпаду Халіфату, відбулося через відсутність Імама. Наші багатства розграбовані, колонізатори злетілися і розділили нашу землю на дрібні держави, розставивши своїх агентів як наглядачів над нами на випадок, якщо люди знову побажають правління Ісламу, нав'язавши закони і системи, вигадані людиною і які суперечать вченню мусульман, заборонивши те, що дозволено Аллахом, і дозволивши те, що Аллах заборонив. Ці вороги відкрили двері перед усілякими видами свавілля і розпусти, в той же час заважаючи дотриманню наказів Всевишнього.

Безсумнівно, доленосним питанням життя і смерті, що стоїть перед нами сьогодні, є необхідність негайного звільнення від всіх форм колоніального панування в усіх сферах життя. А це можливо лише зі встановленням держави Халіфат, перед якою будуть стояти два завдання: перше - втілення законів Шаріату всередині себе, друге - поширення послання Ісламу в світі шляхом заклику і джихаду. Ось тоді, як і належить, повернеться найкраща громада, виведена для людей, яка увірувала в Аллаха, наказує схвалюване і утримує від засуджуваного.

Тут я хочу послатися на хадіс Посланника Аллаха ﷺ:

لحد يقام في الأرض خير لأهلها من أن يمطروا أربعين صباحا

«Виконання закону (Аллаха) на землі краще для її мешканців, ніж сорок дощових днів».

Виконанням законів Аллаха на землі є повне втілення всіх норм Шаріату. Цей Шаріат посланий Творцем, на відміну від систем, вигаданих і встановлюваних людиною для поневолення людства. Закони вигаданих систем недосконалі і постійно змінюються відповідно до амбіцій, інтересів і обмеженості людського розуму. З цієї причини те, що було забороненим вчора, стає дозволеним сьогодні, і навпаки. Ті ж, хто має вагу в цих системах, виводять закони, вигідні для їх збагачення. Закони ж Аллаха далекі від подібної сваволі та несправедливостей.

Аллах зобов'язав мусульман бути свідками над людьми. Це означає давати людям інформацію про Іслам шляхом заклику і джихаду. Після цього хтось прийме Іслам, хтось залишиться в невірі, звіт ж буде в Судний День.

وَكَذَلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَكُونُواْ شُهَدَاءَ عَلَى النَّاسِ وَيَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهِيدًا

«Ми зробили вас громадою, яка дотримується середини, щоб ви свідчили про все людство, а Посланник свідчив про вас самих» (2: 143).

Хочу процитувати слова Рабі ібн Аміра, сподвижника Посланника Аллаха ﷺ. У відповідь на питання воєначальника персів Рустама: «Чому ви прийшли на нашу землю?», - Він сказав: «Аллах послав нас, щоб позбавити вас від поклоніння творінню і перейти до поклоніння Творцю і позбавити вас від тісноти цього світу до неосяжності вічного життя, від гнітючої релігії - до справедливості Ісламу».

bakhash-ankara-2

Любі брати!

Ця конференція відбувається під назвою «Халіфат - мрія або близьке майбутнє?». І я заявляю, що Халіфат - це близьке майбутнє, оскільки це - обіцянка Аллаха і блага звістка Його Посланника ﷺ.

Нам не залишається нічого, крім як прокинутися від сну і заради вдоволення Аллаха допомогти Його релігії, щоб перемогла обіцянка Пророка ﷺ про завоювання Риму, а ми заслужили шану від нашого Творця, як це було у султана Мухаммада Фатіха і його воїнів, які взяли Константинополь.

Так поспішайте ж до вдоволення Аллаха і дайте відповідь на Його заклик! Дійте разом з тими, хто працює над встановленням Праведного Халіфату за методом пророцтва!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та її серцем (може перешкодити людині досягти того, що їй бажано) і що ви будете зібрані до Нього»(8:24).

Хай винагородить вас Аллах і збере під покровом Халіфату, що відбудеться, з волі Всевишнього, у найближчий час.

Головне меню