Жінки з Хізб-ут-Тахрір провели історичну всесвітню конференцію під назвою: «Халіфат: Яскравий приклад прав жінок та їх ролі у політичному житті»

Жіночий відділ
Друкарня

О суботі 10 березня 2012 року Хізб-ут-Тахрір провів міжнародну жіночу конференцію під назвою: «Халіфат: Яскравий приклад прав жінок та їх ролі у політичному житті».

Конференція, яка розпочала свою роботу рівно о 9:00 та завершила о 18:30, містила у собі 16 доповідей на додаток до низки коментарів присутніх на конференції гостей та відео-звернень сестер, яким не вдалося взяти участь у конференції через неотримання ними візи для в’їзду до Тунісу. Також були представлені до уваги учасників декілька документальних фільмів. Конференція була відкрита голосовим зверненням аміра Хізб-ут-Тахрір вченого Ата Ібн Халіл Абу ар-Рашта, нехай береже його Аллах, у якій він показав жінку в образі інституту виховання в ісламській державі з точки зору виховання та опіки.

Також він сказав, що «…халіф на своїй спині несе провіант для неї…» ( із історії з Умаром ібн аль-Хаттабом), що «…халіф відсилає ціле військо, щоб врятувати її, коли вона просить про допомогу…» (із історії з халіфом Муаттасімом). Також він сказав, що «такий статус жінки в Ісламі – носій заклику, помічниця пророцької місії, стійкий борець за істину, перша мучениця(шахідка) та перший лікар в Ісламі, вчена-факіх, першокласний політик, турботлива вихователька дітей, і поряд із цим, вона може обирати правителя та вимагати від нього звіту. Вона – суддя та значима особистість. Вона – честь, яка повинна бути захищена. На завершення він сказав: «Я прошу Всевишнього Аллаха надати вашій всесвітній жіночій конференції «Халіфат: Яскравий приклад прав жінок та їх ролі в політичному житті» допомогу та успіх. Нехай дасть Аллах, щоб ваша наступна зустріч пройшла під прихистком прапору Пророка « Немає бога, окрім Аллаха, Мухаммад – Посланець Аллаха», щоб ви двічі удостоїлися нагороди і перемоги: по-перше, за ваше сумління у встановленні Халіфату у цей важкий час, а по-друге, щоб ви побачили державу Халіфату, який освітлює своїм сяйвом усю земну кулю. Воістину, це неважко для Аллаха».

 

Потім виступила голова конференції професор Назрін Бузафрі. У своїй промові вона зазначила: «…Аллах надав шану жінці, зробивши її матір’ю, під ногами якої розпростерті сади Раю, або сестрою, заради якої варто жертвувати життям, або жінкою, з якою варто налагоджувати відносини на основі любові та милосердя в атмосфері чистоти до самих останніх днів на цьому світі для вічного життя разом у нескінченних блаженствах Раю, радіючи один одному». Вона додала: «Сьогодні з провини нерозважної вигаданої людьми несправедливої прозахідної політики мусульманська жінка пасе задніх по відношенню до решти жінок світу. Її звинувачують у   невігластві та  відсталості. Хоча за часів Халіфату вона випереджала усіх жінок світу на сотні світових років, коли європейці сперечалися один з одним про те, чи є жінка творінням, яке має душу чи ні? Саме тоді мусульманка виконувала обов’язки судді, була лікарем та політиком».

Потім із заключною промовою виступила член центрального інформаційного відділу Хізб-ут-Тахрір доктор Назрін Наваз. У своїй промові вона зазначила: «Нещастя, приниження, пригноблення, зубожіння, гоніння та гніт – ці нескінченні картини кажуть про положення цієї умми та її дочок на протязі більш ніж восьми десятків минулих років…». Вона пояснила, що Хізб-ут-Тахрір має у собі ті якості та вимоги, необхідні для виконання справжніх змін від ідеї до відчутної реальності. Вона нагадала, що Хізб-ут-Тахрір:

1 – Будується на основі Ісламу

2 – Успішна партія з точки зору того, що має чітке бачення відносно змін

3 – Щире угруповання, яке не виявляє толерантність та халатність

4 – Добре знає світ політики та має справжнє політичне розуміння

5 – Має чітку та правильну стратегію того, як здійснити справжні зміни

По завершенню вона звернулася до мусульманських жінок зі словами: « Ви – онучки великих мусульманських жінок в історії людства, які були у перших рядах бійців за істину та справедливість, які стали перед обличчям гніту, щоб захистити Іслам. Такі жінки, як Хадіджа (р.а.), Сумейя – перша мучениця (шахід) в Ісламі (р.а.), Умм Імара, яка захищала Посланця Аллаха своїм тілом у битві при Ухуді. Ми закликаємо вас, будучи вашими сестрами по Ісламу, піти за прикладом цих великих жінок, і працювати з нами у Хізб-ут-Тахрір для встановлення великої системи, яка здатна спалити брехню, невір’я та несправедливість, а також затвердити всюди новий світанок справедливості та благочестя для цієї умми та її дочок»… 

Перед початком щорічної конференції Хізб-ут-Тахрір провів брифінг, де взяли участь голова конференції, професор Назрін Бузафрі і член центрального інформаційного відділу Хізб-ут-Тахрір, доктор Назрін Наваз, а також офіційний представник Хізб-ут-Тахрір професор Іффат Рахмат. В ході брифінгу працівники ЗМІ мали можливість задати організаторам конференції цікавлячі їх питання, на які вони отримали вичерпуючі відповіді.

У конференції взяла участь велика кількість жінок. Серед них були відомі політичні персони, академіки, публіцисти, педагоги, суспільні лідери та представники жіночих організацій, філософи та впливові особистості з усіх куточків світу. Вони приїхали, щоб надати досконале бачення того, що значить встановлення держави Халіфат для статусу, життя та прав жінки.
Учасниці конференції були з Тунісу, Ємену, Туреччини, Лівії, Йорданії, Оману, Судану, Сомалі, Лівану, Єгипту, Індонезії, Європи та інших країн.

Туніські посольства не дозволили делегаціям із Судану, Ємену Палестини та Йорданії в’їхати до країни та безпричинно позбавили їх можливості придбати візи, намагаючись аргументувати це якимось безглуздими аргументами.

Конференція пройшла у межах всесвітньої кампанії, про яку було проголошено за місяць до початку конференції. Мета кампанії зосереджувалася на тому, щоб показати практичне рішення багатьох політичних, економічних та соціальних проблем, від яких страждають жінки в ісламському світі і в інших регіонах планети, а також спростувати невірні ствердження та вигадки про пригноблення жінки в Ісламі.

Під час конференції був показаний відеофільм, у якому було продемонстровано положення жінки в доісламські часи, під час правління Ісламу, у період Халіфату та її положення, в якому вона опинилася після зникнення системи Халіфату. 

Жінки з Хізб-ут-Тахрір запевнили у тому, що система ісламського правління – це єдина модель, яка на справі, а не просто на словах, оберігає честь жінки та гарантує їй її права. По завершенню конференції її учасниці звернулися з закликом «до усіх жінок, які впевнені у необхідності реальних змін з тим, щоб вони приймали участь у діяльності заради реалізації цієї яскравої моделі, яка принесе повагу, безпеку та справедливість матерям та дочкам в ісламському світі, і стане потужним центром захисту та гарантії прав жінки в усьому світі».

Звертаємо вашу увагу на те, що ви можете продивитися деякі фрагменти конференції на сторінці офіційного сайту Хізб-ут-Тахрір.

Доктор Назрін Наваз
член центрального інформаційного відділу
Хізб ут-Тахрір
Центральний
Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
№ 8/1433h
24 Рабіъ аль-Ахір 1433 р.х.
17/03/2012

Головне меню