Меморандум (нагадування) шановному аль-Азхару, у зв’язку з оприлюдненням «Хартії аль-Азхара»

Єгипет
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Пророк ﷺ сказав: «Релігія це рада». Ми спитали Пророка: «Рада кому»? Він сказав:«Рада Аллаху, Його книзі, Його Пророку, імамам мусульман, та мусульманам в загалом».

Шановний брате, шейх-уль-Азхар доктор Ахмад Таєп!

Дорогі брати, шановні вчені аль-Азхару!

Мир вам та милість Аллаха.

У низці єгипетських газет була оприлюднена, так звана, хартія аль-Азхара. Про свою підтримку їй одразу ж заявили ліберальні та демократичні партії, випередивши при цьому усіх інших, у тому числі і різні інститути держави. Оприлюдненню хартії, також висувалися різноманітні заяви, немовби вона сприяє створенню громадянської спільноти. Тому, ми заявляємо:

У зв’язку з тим, що Хізб-ут-Тахрір - це частина Умми, діяльність якої відбувається всередині цієї Умми, і того, що це партія займається політичною працею у силу шаріатських положень, ми ознайомившись із хартією, заявляємо про її суперечність Ісламу. Ваша підтримка сучасної демократичної конституційної національної держави, прийняття усіх зобов’язань міжнародним резолюціям та постановам не призведе ні до чого, окрім гніву Аллаха. Подібних дій люди не бачили від аль-Азхара навіть у часи деспотичного режиму. Тому ми, щоб зняти із себе відповідальність перед Всевишнім, надсилаємо вам меморандум – нагадування, закликаючи Аллаха відчинити ваші серця, і дати вам перемогу у цьому світі та успіх у наступному. Через надзвичайність справи та небезпечні наслідки, ми просимо вас замислитися.

1 – Шаріатська держава для мусульман - це Халіфат, у всіх його проявах. Мусульмани з часів Пророка ﷺ не знали іншого устрою, доки він не було зруйнований невірним загарбником у Стамбулі у 1924 році від рук Мустафи Кемаля Ататюрка. Тільки Халіфат повинен знову повернутися для відновлення ісламського образу життя, який охопить своїм затінком мусульман і не мусульман своєю справедливістю та піклуванням, який вирішить проблеми не тільки Єгипту, але й усього світу. Книги, що викладають у середній школі давнішньою мусульманською організацією аль-Азхар, кажуть про необхідність встановлення Халіфату та справедливого імаму. Пророк ﷺ сказав: «Потім буде Халіфат за методом Пророка», … а потім він замовкнув».

2 – Демократія – західне поняття. Світоглядом якого є розділення релігії від держави. Його система правління – капіталістична ідеологія, що означає влада народу народом, за допомогою законів, що створили самі люди. Його джерело це люди, без якого-небудь відношення до релігії та послання. Демократія, яку привів невірний Захід у країни мусульман, це система невір’я, у якої нема жодного зв’язку з Ісламом. Демократія повністю суперечить положенням Ісламу, у основах та відгалуженнях, у джерелі та акиді. Суперечить думкам та поняттям, з якими прийшов Іслам. Тому забороняється будь-яке прийняття, керування або заклик до демократії. Ми також надаємо вам книгу, у якій це питання розкривається ширше.

3 – Конституція, яка заснована на демократії, це основа світського громадянського суспільства, що відокремлює релігію від життя. Це особливо чітко простежується у положеннях та статтях конституції, якою керувалися під час минулого деспотичного режиму, і якою керується зараз Вища Військова Рада Єгипту (ВВС). Так, наприклад, закон про політичні партії №12 за 2011, який підпав під поправки з боку ВВС, що стосується діяльності політичних партій, поповнився новими статтями. Наприклад у пункті третьому говориться: « Заборонено формування партії, прийняття програм, керівництва, членів на релігійному підґрунті». При детальному вивченні прийнятих поправок, стає очевидним що данину демократичним принципам, які відокремлюють релігію від політики,при їх прийнятті було  віддано більше, ніж чим це спостерігалося при минулому уряді. Також, прийнятий указ до статті 11 за 2011 рік змінив низку положень УК конституції Єгипту, так закон № 58 за 1937 рік, стаття 267: « Статевий акт з жінкою без її згоди карається стратою або довічним ув’язненням»! Ніби злочин коїться тільки тоді, коли це робиться не по її бажанню!! Чи задоволені ви цим? Чи не це є та демократія, яка пропагується на Заходом? Це означає повне виключення Ісламу від влади.  Які ж ці основи і це громадянське демократичне суспільство може підтримувати аль-Азхар, розповсюджуючи подібні хартії. Всевишній каже: « І суди між ними тим, що ниспослав Аллах, і не слідуй за їх бажаннями». Воістину ми надаємо вашій увазі найповнішу ісламську конституцію, кожна глава якої підтверджується доказами, для негайного втілення.

4 – Що ж стосується визнання та підтримки усіх міжнародних домовленостей та постанов, то це явне визнання аль-Азхаром, а саме його ви надаєте, незаконного утворення «Ізраїль», і законність встановлення з ним будь-яких відносин, а також постачання його природним газом. У той час як він продовжує окупацію мечеті аль-Акса, та благословенних ісламських земель, які необхідно визволити. Зобов’язання по подібним домовленостям, також означають прийняття усіх резолюцій та постанов ООН та їм подібних злощасних організацій по відношенню до мусульман у різних країнах світу, а особливо ті постанови, які були прийняті в угоду Америці та інших провідних держав.

5 – Єдине джерело законності та легітимності, до якого ми повинні зберігати усі зобов’язання, це шаріат Аллаха. Заборонено будь-яке керування міжнародним правом, його законами та положеннями, яке продовжує свою боротьбу з Ісламом вдень та вночі. « Невже вони бажають суду часів джахілії».

6 – Єгипетська молодь у цій революції понесла багато жертв. За допомогою революції вони бажали усунення деспотичного режиму, який розповсюдив корупцію скрізь і навколо. Цією революцією молоді люди хотіли докорінної зміни режиму, з усіма його людьми, назвами, конституцією, законами, щоб знову справедливість, велич та гідне життя з’явилося на землі Єгипту, як це було при першому Праведному Халіфаті. Ця революція не була створена для заміни режиму його подобою, яка також буде ґрунтуватися на секуляристській капіталістичній системі, що відокремлює релігію від держави. Яка, лише змінивши вигляд та засоби, зберегла свій зміст, удень та вночі надаючи хвалу Америці та її вихованцю Ізраїлю, які дали нам пізнати лише приниження та зубожіння.

Отож, необхідно скасувати и цю хартію,яка оприлюднюється від імені аль-Азхара, що займає особливе місце у серцях мусульман. Вчені – спадкоємці пророків, від вас не сховані шаріатські докази та положення на вищесказане. Але на цьому ви не повинні зупинятися, більше того, ви повинні звернутися до Вищої Військової Ради  проголосити Другий Праведний Халіфат. І тоді вам буде сприяти успіх у цьому та іншому житті. Керівництво країн приходить та уходить, але Рай та Пекло вічні. Обіцянка Аллаха про перемогу гарантована. Аллах обов’язково зміцнить цю релігію, і тоді зрадіють віруючі перемозі Аллаха.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنكُمْ ۖ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۚ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلً

 « О ви, які повірили! Підкоряйтесь Аллаху та підкоряйтесь посланцю та володарям влади серед вас. Якщо ви суперечите про щось, то поверніть це Аллаху та Посланцю, якщо ви вірите в Аллаха та в Останній День. Це краще та ліпше по завершенню» (4:59). 

О Аллах, ми донесли це до них, так будь же свідком цьому!

Хізб ут-Тахрір                                    
Єгипет.    
2 Ша’бан 1432 р.х.
03/07/2011

Головне меню