Запозичення у МВФ – це залежність країни від невірного колонізатора

Єгипет
Друкарня

 وَلَن يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا

 «Аллах не влаштував невіруючим шляху проти віруючих»

Хішам Канділь (прем’єр-міністр) вказав на прес-конференції, яка була влаштована Христиною Лагард, головою Міжнародного Валютного Фонду о середі 22.08.2012р на підтвердження кредитування з боку МВФ. Він також зазначив, що співпраця з МВФ є реформою та реалізацією економічних та соціальних програм між двома сторонами. Після чого було визначено остаточне підписання офіційного затвердження кредиту у кінці листопаду і що загальна сума кредиту складе 4,8 мільярдів доларів, які будуть повертатися на протязі 5 років. А також, що пільговий період буде тривати 39 місяців, а відсотки складуть 1,1% річних. Прем’єр-міністр підкреслив, що умови Фонду були м’якими, а відсотки простими, особливо за наявності повної підтримки з боку МВФ у відношенні програми уряду. Зі свого боку Лагард, голова МВФ на прес-конференції підтвердила невизначеність вартості кредиту для Єгипту до теперішнього часу і що переговори триватимуть з МВФ на протязі найближчих тижнів з приводу консультацій, які стосуються плану економічного та соціального розвитку уряду та методу отримання користі від кредиту у програмі розвитку.

 

Вона також додала, що інститут президентства та Рада Єгипту солідарні з МВФ з приводу угоди про спільні принципи кредиту. Показово, що інститут президентства просив збільшення кредиту від 3,2 мільярдів доларів до 4,8 мільярдів, у той час як голова МВФ сказала, що сума кредиту іще не визначена. Також була виражена надія, що цей кредит у подальшому вплине на отримання інших додаткових позик у МВФ.

Уряд – згідно з своїм твердженням – вважає, що подібні кредити сприяють оздоровленню положення та відродженню економіки. Ми кажемо, що економіка не відроджується кредитами від цієї або іншої міжнародної організації, а за допомогою втілення ідеологічного проекту, який виходить з доктрини Умми, книги її Творця та Посланця ﷺ. Не від теорій капіталістичної системи та образу життя невірних. Більше того, усім стало відомо, що МВФ а також Всесвітній Банк є колонізаторськими організаціями великих держав для втручання у справи інших країн світу, топлячи їх у постійних боргах та нав’язуючи їм економічну залежність. Там, де вони є, зросла бідність та збільшилися проблеми. А наша країна кращий приклад цьому після багаторічних ділових відносин з цими організаціями. Ця реальність змусила деяких справедливих міжнародних спостерігачів вимагати про їх відміну або накладення обмеження їх втручанням у зовнішні та внутрішні справи країн. Америка та європейські країни використовують їх як сильне знаряддя для здійснення своїх політичних цілей.  

О мусульмани! О жителі Єгипту!

Кредити від цих організацій, які працюють за лихварською системою капіталізму, ведуть до іще більшої бідності та залежності. Аллах говорит: Прикладів цьому у світі більше ніж достатньо на додаток до отримання гніву Аллаха, тому що це лихварство, яке заборонене шаріатом.

يَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبَا وَيُرْبِي الصَّدَقَاتِ ۗ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ كُلَّ كَفَّارٍ أَثِيمٍ

 «Аллах знищує лихву та збільшує жертвування. Аллах не любить усіляких невдячних (або невіруючих) грішників» (2:276) 

І каже:

وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا

 «Але Аллах дозволив торгівлю та заборонив лихварство» (2:275) 

В Сахіх у Мусліма приводиться від Джабіра, який сказав: «Посланець Аллаха ﷺ прокляв того, хто харчується тим, що дає гроші у ріст, того, хто годує родину, віддаючи гроші у ріст, писаря, який записує цю угоду, та свідків, які присутні при цьому. Він сказав: «Усі вони рівні». Що це з новим урядом, який іде тим же шляхом що і попередній, і по цій згиблій системі у своїй економічній політиці?! Чи не настав час прийняти до уваги старі помилки та не повторювати їх?!

Економіка Єгипту воістину не відродиться за рахунок хараму та суперечності шаріату Аллаха та правильного шляху. Сказав Аллах ( в перекладі змісту ):

وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً

 «А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того очікує важке життя» (20:124) 

Хто чинить подібним чином, немовби ковтає недуг для вилікування і робить країну жертвою для більших розграбувань великими державами та їх організаціями. Для того, щоб країна прийшла у правильний розвиток, необхідно повністю виконати економічну систему Ісламу поряд з іншими його системами, не відриваючи від нього жодної частини. Закони Ісламу взаємопов’язані між собою та вирішують проблеми людини, які витікають із його потреб та інстинктів, які також взаємопов’язані між собою. І не можна ні в якому разі відділяти їх один від одного. Тому не буде розвитку, доки не виконати їх повністю у межах ісламської держави – держави Халіфат. Це те, що поклав на нас Господь світів та це те, до чого закликає вас Хізб-ут-Тахрір.

Хізб ут-Тахрір                                
Єгипет    
5 Шавваль 1433 р.х.                                            
23/08/2012

Головне меню