Єгипетський режим використав свою авіацію, щоб приєднатися до міжнародної коаліції проти «тероризму», йдучи шляхом йорданського режиму

Єгипет
Друкарня

Не минуло і кількох годин після промови президента Єгипту Абдель Фаттаха аль-Сісі недільним вечором 15 лютого 2015 р., де він пригрозив помститися «ІД» за страту 21 єгиптянина-копта, як на світанку у понеділок 16 лютого ВВС Єгипту нанесли серію авіаударів по позиціях бойовиків «Ісламської держави» у Лівії.

Ці активні та жорсткі заходи Сісі прокоментував рішенням «Національної ради оборони Єгипту із гарантування безпеки єгипетських громадян, а також із відплати та реагування на злочинні акти терористичних елементів та організацій всередині і за межами країни». Ці авіаудари відбулися через кілька годин після заяви генерал-майора у відставці Халіфа Хафтара по одному з єгипетських каналів про те, що він не заперечує проти помсти «терористам» з боку єгипетської армії і заважати їй не буде.

Цим самим Америка здійснила те, що було заплановано на протязі кількох місяців. А саме – втягнення єгипетської армії у Лівію, тому що Лівія не хотіла підкорюватися Америці та її агенту Хафтару. Іще учора єгипетський режим здійснював подібне таємно і не міг проголосити про будь-які удари у Лівії на підтримку американського агента Халіфа Хафтара. Однак сьогодні це стало можливим здійснювати відкрито, оскільки «ІД» дала підстави, необхідні єгипетському режимові для того, щоб втрутитися офіційно. Створюється уявлення, наче Америка вирішила повторити сценарій, яким вона втягнула Йорданію у коаліцію «хрестового походу» проти мусульман Сирії. Тоді представники «ІД» живцем спалили йорданського пілота, давши привід режимові Йорданії активніше втрутитися у конфлікт США з «ІД».

Страта коптських рибалок, скоєна ІД, є бридким та забороненим за Шаріатом вчинком, не кажучи вже про прислуговування ворогам Умми, старання їм у благо і сприяння у виконанні їх стратегій у війні з Ісламом та мусульманами під гаслами боротьби з тероризмом. Також неприйнятно мовчати перед режимами, союзними з Америкою у хибній війні проти терору. Навпаки, офіцерам і солдатам єгипетської армії варто було б перейти на бік Благородної Умми, яка обрала для себе закони Аллаха під затінком справжнього Халіфату за методом пророкування, який позбавив би мусульман від Заходу і захистив би життя своїх громадян, не дивлячись на їх релігійні відмінності.

Безсумнівно, встановлення Праведного Халіфату за методом пророкування – єдиний спосіб розставити усе по своїх місцях, захистити своїх співгромадян, як мусульман так і не мусульман, а також зберегти багатства і святині мусульман. Саме Халіфат боротиметься з іншими державами в ім’я інтересів Ісламу і мусульман, а також заплатить по заслугах західним країнам за всі ісламські групи і, зокрема, за кожного мусульманина. Він зруйнує усі підступи та політику ворогів, через які Умма зазнала немало трагедій і страждань. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам – це щит, за яким бються і яким захищаються» (Муслім).

 وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئًا إِنَّ اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ 

«Але якщо ви будете терплячі та богобоязливі, то їх підступи не завдадуть вам жодної шкоди. Воістину, Аллах охоплює все, що вони чинять» (3:120).


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
Понеділок, 27 Рабі ус-Сани 1436 р.х.
16.02.2015 р.
№ 15/05

Головне меню