Перш ніж брехливо звинувачувати, дізнайтеся, чим є Хізб ут-Тахрір!

Єгипет
Друкарня

Єгипетська газета «Al-Dustour» з посиланням на індійську щоденну газету «The Economic Times» оприлюднила брехливу доповідь про діяльність Хізб ут-Тахрір.

Виходячи з даної доповіді, оприлюдненої 15 лютого, цілком очевидно, що індійська газета не має жодної інформації про Хізб ут-Тахрір, а виходячи з безпідставних обвинувачень, приведених у доповіді, ясно, що ця брехня припала до душі керівництву єгипетської газети «Al-Dustour» так, що воно, не дослідивши, передрукувало дану доповідь, що спотворило діяльність партії і ще більше поглибило помилкове уявлення про Хізб ут-Тахрір.

Ані для кого не є таємницею, що Хізб ут-Тахрір – це політична партія, ідеологією якої є Іслам, яка прагне відновити ісламський образ життя шляхом встановлення Ісламського Халіфату методом Посланця Аллаха ﷺ, тобто методом ідейної боротьби і політичного опору. Хізб ут-Тахрір не ґрунтується на фінансовій діяльності і не має воєнізованого крила, як це розповідається у заповненій брехнею та наклепом статті індійської газети.

Найбільш дивовижним у цій брехні, неспроможність якої очевидна для кожного, хто має хоч якісь уявлення про діяльність Хізб ут-Тахрір, є твердження про те, що «Хізб ут-Тахрір готує свої кадри для хімічної, бактеріологічної та біологічної війни». Яка ж це кричуща брехня, яку дощенту розбиває більше ніж піввікова діяльність Хізб ут-Тахрір серед Ісламської Умми! Адже жодного разу не зафіксовано і не підтверджено факт застосування сили з боку Хізб ут-Тахрір, не дивлячись на те, що її члени піддаються гонінням, арештам та жорстоким розправам (аж до вбивств) у багатьох країнах, де вони здійснюють заклик.

Хізб ут-Тахрір не застосовує силу, оскільки дотримується виключно методу Посланця Аллаха ﷺ, до якого одного разу підійшли його сподвижники (хай буде вдоволений ними усіма Аллах), поранені від побоїв багатобожників, і сказали:

ائذن لنا بقتالهم فيقول لهم: لم نؤمر بعد

«Дозволь нам битися з ними!», а він ﷺ відповів: «Нам іще не велено це» (Бухарі).

Від Хаббаба ібн аль-Аратта, хай буде вдоволений ним Аллах, передається:

شَكَوْنَا إِلَى رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم وَهُوَ مُتَوَسِّدٌ بُرْدَةً لَهُ فِي ظِلِّ الْكَعْبَةِ، قُلْنَا لَهُ: "أَلَا تَسْتَنْصِرُ لَنَا؟، أَلَا تَدْعُو اللَّهَ لَنَا؟"، قَالَ: «كَانَ الرَّجُلُ فِيمَنْ قَبْلَكُمْ يُحْفَرُ لَهُ فِي الْأَرْضِ، فَيُجْعَلُ فِيهِ، فَيُجَاءُ بِالْمِنْشَارِ فَيُوضَعُ عَلَى رَأْسِهِ فَيُشَقُّ بِاثْنَتَيْنِ وَمَا يَصُدُّهُ ذَلِكَ عَنْ دِينِهِ، وَيُمْشَطُ بِأَمْشَاطِ الْحَدِيدِ مَا دُونَ لَحْمِهِ مِنْ عَظْمٍ أَوْ عَصَبٍ وَمَا يَصُدُّهُ ذَلِكَ عَنْ دِينِه،ِ وَاللَّهِ لَيُتِمَّنَّ هَذَا الْأَمْرَ حَتَّى يَسِيرَ الرَّاكِبُ مِنْ صَنْعَاءَ إِلَى حَضْرَمَوْتَ لَا يَخَافُ إِلَّا اللَّهَ أَوْ الذِّئْبَ عَلَى غَنَمِهِ، وَلَكِنَّكُمْ تَسْتَعْجِلُونَ

(Одного разу) коли посланець Аллаха ﷺ знаходився у затінку Кааби, поклавши собі під голову свого плаща, ми стали скаржитися йому, кажучи: «Чи не попрохаєш ти допомоги для нас? Чи не звернешся до Аллаха з мольбою за нас?». (У відповідь на це) він ﷺ сказав: «Серед тих, хто жив до вас, бувало так, що людину хапали, викопували для неї в землі яму, саджали туди, а потім приносили пилу, клали її їй на голову та розпилювали її надвоє, а її плоть роздирали залізними гребнями, які проникали глибше кісток, (однак) і це не (могло змусити) його відректися від своєї релігії! Клянусь Аллахом, Аллах обов’язково приведе цю справу до завершення, і (буде так, що) вершник, який прямує з Сани у Хадрамаут, не стане боятися нікого, окрім Аллаха і вовка для своїх овець, але ви (занадто) квапитеся!»» (Бухари).

وفي بيعة العقبة الثانية قال العباس بن عبادة أخو بني سالم: يا رسول الله، والذي بعثك بالحق لئن شئت لنميلن على أهل منى غدا بأسيافنا. فقال: إنا لم نؤمر

Під час другої присяги в аль-Акабі Аль-Аббас ібн Убада сказав: «О Посланець Аллаха ﷺ, клянусь Аллахом, який послав тебе з істиною, якщо хочеш, ми завтра ж проголосимо про це людям, які зібралися у Міні, тримаючи в руках мечі наші!», Посланець Аллаха ﷺ відповів: «Ми такого наказу не отримували».

Таким чином, Пророк ﷺ на протязі 13 років у м.Мекка закликав до Аллаха. Ані він ﷺ, ані його сподвижники не брали меча і не билися ані з ким, допоки не здійснили хіджру у м.Медина і поки Посланець ﷺ не заснував там Ісламську державу. І ми, у свою чергу, непохитно слідуємо цьому методу Посланця ﷺ, допоки Аллах не дарує нам володарів сили та міці, які нададуть допомогу та підтримку Ісламу за допомогою Ісламської держави за методом пророкування. Хізб ут-Тахрір працює над формуванням громадської думки на користь Ісламу, прохає допомоги у володарів сили для виконання Ісламу в життя і не бере до рук зброю для досягнення своїх цілей. Доказ повинен привести той, хто звинувачує. Тут ми запитуємо в індійської газети та газети «Al-Dustour», яка перейняла без детального дослідження статтю: де ж докази ваших тверджень?!

Як після цього можна казати, що Хізб ут-Тахрір має воєнізоване крило?! Якщо ті, хто стверджує – невігласи в питаннях, пов’язаних з діяльністю Хізбу, так наше послання їм – перш ніж брехливо звинувачувати, дізнайтеся, чим є Хізб ут-Тахрір! А якщо це – люди, мета яких – ввести в оману, то тут не допоможуть ані наші слова, ані пояснення. Їх мета – бридка, підступна та приречена на загибель з дозволу Аллаха!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَأٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ

«О ті, які увірували! Якщо нечестивець принесе вам звістку, то дізнайтеся, щоб не вразити за незнанням невинних людей, а не то ви будете шкодувати про скоєне» (49:6).

Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
Вівторок, 28 Рабі ус-сані 1436 р.х.
17.02.2015
№ 15/06

Головне меню