Арабський саміт, спрямований на виконання планів ворогів Умми

Єгипет
Друкарня

У суботу 28.03.2015 у місті Шарм ель-Шейх розпочався 26-й саміт на вищому рівні під очоленням Єгипту, на якому також були присутні представники 19-ти арабських країн в особі 14-ти королів, президентів, прем’єр-міністрів та міністрів закордонних справ.

У кінці саміту у четвер міністри закордонних справ підсумували зустріч, закріпивши резолюцію зі створення єдиної арабської військової сили, у формуванні якої ці країни братимуть добровільну участь. Генеральний секретар ЛАД Набіль аль-Арабі заявив, що військова операція «Буря рішучості», яка проводиться у Ємені, ґрунтується на уставі ЛАД, вказуючи на те, що військове вторгнення проти хоусітів ведеться для підтримання національної безпеки арабських країн.

Режим Саудівської Аравії прийняв рішення про напад на хоусітів, не чекаючи на підсумки саміту арабських країн, не узгоджуючись з єгипетським режимом. Це рішення було оголошене послом Саудівської Аравії у США Аделем аль-Джубейром, що спонукало Єгипет (як голову саміту) проголосити про надання усілякої допомоги операції «Буря рішучості» проти хоусітів та про початок наземної операції у Ємені.

Немає жодних сумнівів, що офіційно заявлені приводи, на які посилається єгипетський режим для участі у цьому нападі і якими режим Саудівської Аравії прикриває інші арабські країни-учасники, є всього лише ширмою. Істинні цілі цього нападу – це виконання колонізаторських планів або заміна одного колонізаторського плану на інший. Що ж стосується Умми, крові мусульман, їх честі, їх земель та святинь, усе це не має для них жодного значення. Цей спільний напад не є «забезпеченням національної безпеки арабських країн Перської затоки та Червоного моря» і не є «відповіддю на заклик народу Ємену про повернення стабільності в країну та про збереження арабської самобутності», як про це говорилося у заяві. Де були «спільна оборонна домовленість арабських країн та устав ЛАД», коли «Ізраїль» бомбив своїми літаками наших людей та синів Умми в Газі?! Де сиділи ці величезні армії, коли були спаплюжені святині Умми й місце піднесення Посланця Аллаха ﷺ?!

Ця військова операція ведеться за вказівкою ворогів Умми, і саме Умма платитиме за неї ціну, саме Умма буде паливом для цієї брудної війни, яка аж ніяк не закликана вирішити ті проблеми, заради вирішення яких була офіційно проголошена. Проблему Ємену буде повернуто відповідно до плану, підготованого для нього після того, як ворогами Умми була спотворена його революція. Хоусіти стали мріяти про захоплення всього Ємену, оскільки Америка буде а цьому разом з ними, і разом з тим вони не зрозуміли, що зміна балансу в Ємені і повне їх панування над ним не прийнятне навіть для прибічників Америки, таких як Єгипет та Саудівська Аравія. І тому вторгнення стало необхідним для повернення втраченого балансу, щоб створити стресову атмосферу в країні, яка вимусить до пошуку політичного урегулювання з наступним розділенням єменського торту. З цього розуміється те, чому Іран до цього дня обмежується погрозами та залякуваннями, оскільки він усвідомлює, що цю військову операцію почала насправді Америка і що тільки вони визначає її масштаби та силу.

Нехай ніхто навіть і не думає, що це – протистояння між Іраном та Саудівською Аравією, або між сунітами та шиїтами, або що це питання національної безпеки арабських країн, як про це кажуть в офіційних заявах. Немає сумнівів, що цю операцію накреслили для правителів-агентів, яких не хвилює нічого, окрім вдоволення їх господарів, адже вони вважають, що саме їх вдоволення надає твердості їх тронам і що саме їх господарі оберігають їх .

Ми дуже сильно шануємо синів нашої Умми, щоб припускати, що вони можуть бути обдуреними цими маріонетковими правителями, яких встановив невірний Захід на наших шиях, які опорочили все, що могли опорочити, і зробили наші країни полігоном для країн невір’я, щоб вони могли приходити сюди і робити все, що їм заманеться. Ці зрадники просто грабують наші багатства та забирають наші блага. Ми кажемо їм: «Не занадто розраховуйте на резолюції арабського саміту, адже за ним немає нічого, окрім приниження та образи»! Цей саміт був скликаний лише для прийняття спеціальної резолюції зі створення єдиної військової сили арабських країн, яка буде застосовуватися по розпорядженню великих держав. У майбутньому ця сила буде використовуватися ворогами Умми для виконання їх планів під гаслом боротьби з тероризмом. Саме для цього і був скликаний цей саміт. Хоча завжди є надія на чоловіків в Уммі, які дають обітницю надати допомогу релігії Господа світів і працюють над її втіленням у державі Халіфат за методом пророкування, щоб повернути Уммі її відібрану владу та встановити закон їх Господа.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللَّهِ يَنصُرُ مَن يَشَاء وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

«Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він – Могутній, Милосердний» (30:4,5).


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
Субота, 08 Джумада ас-сані 1436 р.х.
28/03/2015
№ 09/15

Головне меню