Захід рятує єгипетський режим від утоплення і займає людей пошуками хлібу насущного, караючи їх за бажання допомогти своїм братам в Газі

Єгипет
Друкарня

Прес-реліз

«За десять днів Єгипет пройшов шлях від банкрутства до приваблення 40 млрд. дол. Чому?». Під такою назвою була опублікована стаття на сайті «Ан-Нахар аль-Араби» в четвер 07.03.2024. Як зазначається в статті: «Усього за 10 днів Єгипет пройшов шлях від грані економічної катастрофи до отримання понад 40 мільярдів доларів інвестицій і кредитів від Об’єднаних Арабських Еміратів і Міжнародного валютного фонду з ймовірністю іще більшого надходження від Саудівської Аравії та інших країн.

У середу, в межах цього, він здійснив найбільше в історії підвищення відсоткових ставок і дозволив своїй валюті ослабнути більше аніж на 38% в результаті довгоочікуваного розташування». У звіті «Bloomberg» говориться: «Ці кроки стали кульмінацією глобальних зусиль, очолюваних державами Перської затоки і Міжнародним валютним фондом за підтримкою Сполучених Штатів по досягненню стабільності в країні, сталість якої вважається вирішальною для Близького Сходу і на яку вплинула висока інфляція і фінансова криза через війну на її кордонах».

Погляд Заходу на Єгипет відрізняється від його погляду на будь-яку іншу зону впливу, якою б великою і багатою вона не була. Єгипет залишається наріжним каменем в конфлікті між невірним Заходом і Ісламською Уммою. Як говориться: «Той, хто володіє Єгиптом, володіє світом». Єгипет — зі своїм місцерозташуванням, ресурсами, можливостями і величезною людською енергію — здатен добитись значних змін. Захід добре усвідомлює це і працює над тим, щоб Єгипет не став відправною точкою звільнення Умми від цієї залежності. Більше того, він прагне до того, щоб єгипетський режим залишався вістрям списа у боротьбі з Уммою. Саме це і відбувається зараз. Ось чому Заходу було необхідно врятувати цей режим, щоб він міг продовжувати грати роль в служінні Америці та її проектам, особливо тому самому важному проекту, який уводить Умму далеко від її доленосної цілі — створення Халіфату за методом пророцтва. Це ускладнює Уммі задачу в майбутньому, якщо вона намагається вирватись із підкорення Заходу. Америка квапиться ліквідувати палестинське питання і нав’язати рішення по створенню двох держав, яке захистить і збереже єврейське утворення, зробить його присутність і регіоні нормальною, дасть йому право на відкриту нормалізацію відносин з усіма режимами і на укладання торгових угод, які будуть сприяти його інтеграції в регіон. Можливо, в майбутньому це утворення буде короноване як генеральний секретар Ліги арабських держав і Всесвітньої ісламської ліги, і тоді керівництво усім регіоном опиниться в руках євреїв. Це полегшило б справи для Америки, оскільки вона візьме у руки поводи і нитки управління арабськими режимами через єврейське утворення — передову військову базу Америки в самому серці мусульманських країн.

Через цю причину з боку Заходу було б неправильним залишати єгипетський режим коливатись і стикатись з народними повстаннями, які можуть його скинути і серйозно вплинути на єврейське утворення, особливо з урахуванням того, що відбувається в Газі. До того ж усі мусульманські народи, включаючи Єгипет, усвідомлюють, що режим ас-Сісі підтримує єврейське утворення і є співучасником в його злочинах, оскільки саме він осаджує жителів Гази, позбавляє їх можливості вдовольнити навіть основні потреби і пускає гуманітарні вантажі тільки з дозволу євреїв . Як нібито порятунок єгипетського режиму був стратегічною цілю Заходу, який думає тільки про свої інтереси. Заходу досить веліти арабам платити і давати в борг єгипетському режиму із грошей Умми, які награбовані і зберігаються в колоніальних міжнародних інститутах, тим самим підтримуючи його доларову ліквідність, що дасть йому деякий час і зобов’яже виконувати задачі, покладені на нього хазяями. За цей подарунок Заходу також вимагатиме від режиму проведення такої економічної політики, яка широко відкриє двері країни для грабування з боку капіталістичних компаній. Ось чому нещодавні рішення в Єгипті дозволяють тому, хто хоче, володіти в країні усім, чим він хоче, від компаній до нерухомості і інвестицій, за умовою, що він платить доларами. Уся країна виставлена на продаж! Це ставить кожного, хто володіє п’яддю землі, на якій проживає народ Єгипту, під загрозу переміщення і вигнання з неї, якщо цього побажає один із покупців. Але більш небезпечною для народу є нещодавня лібералізація обмінного курсу, що було обов’язковою умовою відновлення виплат по попередньому кредиту. Можливо, служіння режиму своїм хазяям спонукало їх підняти стелю по цьому кредиту за умовою, що режим знизить вартість фунту, що він і зробив. Фунт офіційно втратив приблизно дві третини своє вартості, що означає фактичну конфіскацію збережень і багатства людей, оскільки їх гроші втрачають реальну купівельну спроможність. Усі товари і послуги в Єгипті оцінюються в доларах, оскільки Єгипет фактично імпортує понад 90% того, що споживає.

Єдиний шлях путь для жителів Єгипту — це довольство Аллаха. Так покваптесь до нього. Пам’ятайте, що життєвий прожиток і життєвий строк — в руках Аллаха, а тирани не можуть відняти у вас нічого із цього. Якщо б могли, то звичайно забрали б. Якщо б життєвий прожиток не був предписаний, тоді усі люди померли б від голоду під владою тиранічної політики. Уповайте на Аллаха і будьте такими, якими хоче вас бачити Аллах. Покваптесь до виконанню обов’язкових положень Ісламу, бажаючи отримати довольство Аллаха і заслужити Рай, але не прагніть набути цю дунью, адже вона прийде до вас такою, якою предписав Аллах.

Щирі офіцери єгипетської армії бачать, які змови плетуться проти мусульман. Їх утискають і принижують, грабують їх багатства і можливості. Те, що плететься проти мусульманського населення, обов’язково спіткає і вас. Усьому причиною є тільки одне — відсутність Ісламу і шаріатських положень, як і застосування замість цього західних рукотворних законів. І ви — ті, хто охороняє цей режим з його законами, є інструментами і виконавцями. Звичайно ж, це накликає гнів Всемогутнього Аллаха на них і на вас. Як ви зустрінетесь з Аллахом?! З яким обличчям будете дивитись в очі Посланцю Аллаха ﷺ?!

Режим ховається за вами від гніву народу. Але це ваші люди, які витрачають на вас засоби, позбавляючи цієї можливості своїх дітей і ставлячи вас вище своєї голови. Це ті, кого Аллах доручив вам захищати, реалізовувати їх амбіції і забезпечувати їх права. І найголовніше їх право — це правити по Ісламу в державі Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва. Хіба ви забезпечили це право?! Ваші пращури були щитом цієї Умми, захисниками мусульманських життів, земель і святинь. Що ж зробили ви по відношенню до благословенної землі та її заслаблим жителям?! Чому ви досі не стерли з обличчя землі єврейське утворення, яке окупувало землі Ісламу, попирає права її жителів і оскверняє її святині?! Хто допоможе Ісламу, якщо не ви?! Хто застосує Іслам, якщо не ви?! Ви дасте відповідь перед Аллахом за свою бездіяльність. І тоді не принесуть вам користі режим і те, що він дає вам із грошей, звань, медалей і привілей, щоб тримати вас в узді. Це справжній хабар, так що не корміть цими грошима своїх дітей. Виймайте це із ротів ваших дітей, як виймаєте кісточки. Відмовтесь від режиму і його грошей. Обірвіть з ним усі зв’язки і встановіть зв’язки з тими, хто бажає вам лише блага. Тримайте зв'язок з тими, хто працює над поверненням віднятої влади Умми і встановленням держави Ісламу. Коли повернеться Халіфат, він застосує Іслам повністю всередині держави і понесе Послання усьому світу. Просимо Аллаха зробити нас жителями і солдатами цієї держави.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ

«О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Єгипті
Неділя, 29 Шабана 1445 р.х.

Головне меню