О, воїни Єгипту! З яким обличчям ви предстанете перед Аллахом і якою ганьбою ви затаврували себе?!

Єгипет
Друкарня

Прес-реліз

Єгипет найрішучішим чином засудив військові операції окупаційних сил в палестинському місті Рафах, а також захоплення окупантами палестинської сторони КПП «Рафах». В заяві міністерства іноземних справ, опублікованої учора, говориться, що ця небезпечна ескалація погрожує життю більше мільйона палестинців, які в значній мірі залежать від цього переходу. КПП «Рафах» життєво важливий для цього регіону, оскільки є єдиним безпечним шляхом для доставки гуманітарної допомоги, а також вивезення поранених і хворих палестинців, які потребують лікування.

Єгипет закликав єврейське утворення до максимальної стриманості і відмові від політики «ходженню по краю прірви» з її далекоідучими наслідками, яка може поставити під загрозу долю напружених зусиль, вживаємих для досягнення сталого перемир’я в секторі Газа. Єгипет також закликав усі впливові країни світу втрутитись і спричинити тиск, необхідний для вирішення поточної кризи, щоб дипломатичні зусилля могли принести бажаний результат. Цей заклик пролунав через декілька годин після того, як окупаційна армія об’явила про взяття під свій контроль палестинської частини прикордонного переходу Рафах на кордоні з Єгиптом. Це відбулось, незважаючи на те, що напередодні ввечері рух «ХАМАС» прийняв пропозицію Єгипту і Катара по припинення вогню в секторі Газа («Аль-Ахрам», 8 травня 2024 р.).

У той час, як наші палестинські брати піддаються вбивствам в двох кроках від єгипетських військових, які чують їх крики про допомогу і плач дітей, в оточенні як з боку «брата» (Єгипту), так і ворога (єврейського утворення), єгипетський режим випустив заяву, яка засуджує операції сіоністів в Рафаху та їх контроль над прикордонним переходом. Ця заява створює видимість того, нібито єгипетський режим не бере участь в осаді Гази та її народу спільно з окупаційним утворенням! Після цього єгипетський режим продовжує діяти згідно з планами своїх покровителів із Білого дому, закликаючи впливові країни світу втрутитись і спричинити тиск, необхідний для вирішення поточної кризи, щоб дипломатичні зусилля могли принести бажаний результат! Режим Єгипту закликає тільки до дипломатичних зусиль, у той час як сіоністи безжально вбивають, спалюють наших людей в Палестині і руйнують їх дома зверху, зовсім ігноруючи ці самі дипломатичні зусилля, про які говорить режим. При цьому єгипетський режим не згадував про які-небудь дипломатичні зусилля в Лівії, а замість цього підтримав американського ставленика там усіма можливими способами, діючи в інтересах Америки і для зміцнення її впливу. Проте у відношенні Палестини у США інші плани. Сіоністи уперто відкидають ці плани і не підкоряються їм, вимушуючи Америку іти на поступки заради досягнення своїх цілей. У той же час Америка використовує підконтрольні їй режими у якості щита, який захищає сіоністів від гніву народів і армій. Вона вимушує ці режими стримувати свої армії, не дозволяючи їм виступити проти окупаційних сил, хоча в цих військах можуть знайтись ті, хто розгнівається і завдасть шкоди окупанту. Єгипетський режим відкрито виступає в ролі одного із головних захисників окупаційного утворення. Він служить найважливішим щитом, який оберігає його від Ісламської Умми. Єгипет так само є ключовим елементом справжнього «залізного купола» із репресивних режимів, які правлять в наших країнах за допомогою вогню і заліза. Ці режими перешкоджають підтримці палестинців на окупованих територіях і повному звільненню ісламських земель там.

Суть палестинської проблеми — не в Рафаху і не в його переході, захопленому євреями. Це питання, яке стосується усієї Ісламської Умми, чиї землі окуповані, а люди принижені на очах у розквартированих в казармах армій, але ж деякі із них знаходяться буквально в декількох кроках. Якою ганьбою покриті ці люди! І з якими обличчям вони предстануть перед Всемогутнім Аллахом, Який поклав на них відповідальність за повне звільнення окупованих територій і всебічну підтримку пригнобленого палестинського народу?!

О, воїни Єгипту! Вашим обов’язком є повне звільнення Палестини, підтримка її пригнобленого народу, позбавлення їх від гніту і усунення усіх перешкод на цьому шляху, будь то репресивні режими чи порочні правителі. Що ж ви зробите?! Клянусь Аллахом, ці правителі не принесуть вам ніякої користі і не врятують вас від полум’я Пекла в Судний день. Так не слухайтесь їх, коли вони велять вам ослухатись Аллаха. І хіба є більший непослух Аллаху, аніж зрадництво ваших братів-палестинців на благословенній землі?! Хіба не дійшли до вас слова Посланця Аллаха ﷺ:

مَا مِنْ امْرِئٍ يَخْذُلُ امْرَأً مُسْلِماً فِي مَوْضِعٍ تُنْتَهَكُ فِيهِ حُرْمَتُهُ وَيُنْتَقَصُ فِيهِ مِنْ عِرْضِهِ إِلَّا خَذَلَهُ اللهُ فِي مَوْطِنٍ يُحِبُّ فِيهِ نُصْرَتَهُ، وَمَا مِنْ امْرِئٍ يَنْصُرُ مُسْلِماً فِي مَوْضِعٍ يُنْتَقَصُ فِيهِ مِنْ عِرْضِهِ وَيُنْتَهَكُ فِيهِ مِنْ حُرْمَتِهِ إِلَّا نَصَرَهُ اللهُ فِي مَوْطِنٍ يُحِبُّ نُصْرَتَهُ

«Якщо мусульманин кине напризволяще іншого мусульманина, коли попираються його честь і гідність, то і Аллах залишить його без підтримки, коли йому самому буде потрібна допомога. І якщо мусульманин підтримає іншого мусульманина в ситуації, коли принижується його честь і гідність, то і Аллах надасть йому підтримку, коли він сам буде її потребувати»?!

Де ж ваша відповідь на крики вдів, сиріт і старих? Де ж ваше слідування Посланцю Аллаха ﷺ, який об’явив всезагальну мобілізацію і вирушив завойовувати Мекку, підтримавши плем’я Хузаа, сказавши:

نُصِرْتَ يَا عَمْرَو بْنَ سَالِمٍ

«Ти отримав допомогу, о, Амр ібн Салім», — а також:

لَا نَصَرَنِي اللهُ إِنْ لَمْ أَنْصُرْ بَنِي كَعْبٍ

«Нехай не допоможе мені Аллах, якщо я не допоможу синам Кааба»?!

Чому ви не подібні халіфу Мутасіму, який поквапився на захист однієї-єдиної жінки, яка волала до нього, і завоював Амурію, щоб їй допомогти? Так де ж ви по відношенню до тисяч палестинських жінок, волаючих до вас про допомогу, старих, просячих у вас захисту, і дітей, які кличуть час через огорожі і стіни: «Заради Аллаха, єгиптянин!»? Їх крики пробудили благородство у справедливих людей по усьому світу, але пройшли повз вас, ніби ви їх не чули, хоча вони — ваші брати і ваш народ! Де ж ваше благородство? Де ваша акида і Іслам? Де ж ваша перевага, якою ви хизуєтесь?! Клянусь Аллахом, сьогодні у вас немає виправдання, і навіть кров не змиє вашої ганьби!

О, воїни Єгипту, о, кращі із воїнів! Істинна перевага — це не просто почесний титул чи нагорода, це відповідальність, за яку доведеться відповідати перед Аллахом. На неї заслуговують лише ті, хто істинно слідує по шляху Пророка Мухаммада ﷺ і несе його стяг. Ті, хто б’ється на шляху Аллаха, захищає слабких і пригноблених, беззаперечно підкоряється Аллаху, Його Посланцю ﷺ і Його релігії. Вони не визнають авторитету правителів, які слідують наказам Заходу, насаджують його системи, реалізують його колоніальні задуми і перешкоджають звільненню святинь Ісламської Умми і допомоги пригнобленим мусульманам. Тільки такі люди гідні називатись істинно кращими. Чи відноситесь ви до їх числа?

Дайте відповідь собі на це питання, перш ніж Всемогутній Аллах спитає вас. Повстаньте на підтримку Аллаха, Його Посланця ﷺ і Його релігії. Викореніть сіоністське утворення повністю, усуньте усіх злодіїв і зрадників із числа правителів, які встають у вас на шляху. Це священний обов’язок, покладений на вас самим Посланцем Аллаха ﷺ, так бережіть же його і будьте гідними його носіями. Станьте щитом для Ісламської Умми, її захисниками і помічниками для пригноблених, хранителями її віри та її мирського життя. Адже якщо ви не зробите цього, і недоторканість Умми буде порушена, а її святині осквернені, як це відбувається зараз, то не буде в вас ані блага, ані честі. Покажіть же Аллаху, що ви гідні Його милості і переваги, несучи стяг Пророка ﷺ з гордістю і допомагаючи пригнобленим, як допомагав він сам, звільняючи землі Ісламу, які узурпують євреї, і захищаючи жителів благословенної землі, чиї права попираються. Знайте, що ваш обов’язок — усунути усі перешкоди на шляху виконання волі Аллаха, адже «те, без чого не виконується обов’язок, само по собі є обов’язком». Так скиньте цей ганебний режим, який захищає ворога Аллаха і вашого ворога. Встановіть заради Аллаха державу, яка мобілізує армії заради істини і допомоги її прибічникам — Праведний Халіфат за методом пророцтва. Досить вам, о, воїни Єгипту, гнівайтесь, і нехай буде ваш гнів знаменням, яке утвердить істину словами Аллаха і знищить злочинців.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

 

Середа, 29 Шавваля 1445 р.х.
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Єгипет
№ 23/1445
08.05.2024 р.