Хіба попередніх злочинів недосить, щоб скасувати зрадницький договір, чи його скасування вимагає іще більшої різанини?!

Єгипет
Друкарня

Прес-реліз

Нещодавня «обмежена» військова операція, проведена армією єврейського утворення в Рафаху, знов породила обговорення про можливі сценарії відповідної реакції Єгипту на плани єврейського утворення почати повномасштабне вторгнення до Рафаху. В контексті неодноразових попереджень Єгипту про наслідки повномасштабного вторгнення до палестинського міста і стверджень єврейського утворення про продовження операції колишній голова розвідувального управління єгипетської армії генерал Наср Салім зазначив, що «у випадку вторгнення до Рафаху реакція Єгипту буде обмежена дипломатичними рамками». В своїх заявах для видання «Аш-Шарк аль-Аусат» він підкреслив, що «можливості Єгипту обмежені з причини прагнення Каїру постачати гуманітарну допомогу в сектор Газа і бажання виступати посередником в переговорах між сторонами для досягнення перемир’я в секторі Газа».

Доктор Саід Аккаша, єгипетський експерт по «Ізраїлю» із Центру політичних і стратегічних досліджень «Аль-Ахрам», заявив, що рішуча єгипетська відмова від депортації і виселення палестинців з їх земель «є те, чим Єгипет ніколи не поступиться». Він також підкреслив, що «у випадку загрози національній безпеці Єгипту з боку «Ізраїля» Єгипет може звернутись до Сполучених Штатів як до гаранту мирної угоди або ж вдасться до припиненню дії мирної угоди у випадку повномасштабного вторгнення до Рафаху». Аккаша підкреслив, що «Ізраїль» зацікавлений в продовженні дії мирної угоди з Єгиптом, і, незважаючи на обстановку на кордоні, для Тель-Авіва мир з Каїром як і раніше в пріоритеті, що, у випадку продовження вторгнення до Рафаху, спонукає Тель-Авів до проведенню обмежених операцій в кожному кварталі міста окремо, що продовжить війну на більш тривалий строк» («Аш-Шарк аль-Аусат», 10.05.2024).

В дійсності єгипетський режим ніяк не хвилює кров палестинців, і він не діє щиро заради надання їм допомоги, а лише займається реалізацією планів своїх хазяїв із Білого дому. Якщо б єгипетський режим дійсно дбав про народ Гази, його дії були б іншими. У нього є реальна можливість вирішити проблему, але він ніколи не вдасться до неї. Він як і раніше дотримується зрадницької Кемп-Девідської угоди, укладеної десятиріччя назад, яка забезпечує безпеку і захист єврейському утворенню.

Те, що повинен зробити Єгипет, — це не просто погрожувати призупиненням злощасної угоди і попереджати про її анулювання, а негайно відмінити її, скасувати кордони з нашою благословенною землею і направити єгипетську армію на надання допомоги своєму братському народу, звільнити їх землі і викоренити єврейське утворення, очистивши землю Ісламу і його святині.

Після стількох вбивств і злочинів, які скоїли євреї проти Умми, що іще треба, щоб армії мусульман в гніві заради Аллаха встали на захист Його святинь?! З тієї миті, як нога євреїв ступила на нашу Благословенну землю, мобілізація армій стала обов’язком, а зараз, на тлі тих страждань, які відчувають жителі Гази, ця відповідальність іще більше зросла. У першу чергу це стосується Єгипту і його армії, оскільки вони ближче усіх і володіють достатньою силою. Адже вони пишаються тим благочестям, яким описав їх наш Пророк ﷺ. Це благочестя пов’язано з виконанням ними обов’язку по захисту Умми, її релігії та її святинь, який Аллах поклав на них. Так чи візьмуть на себе солдати Єгипту цю роль, або ж вони зрадять мусульман на Благословенній землі, підкорившись правителям, які зрадили Аллаха і Його Посланця ﷺ?

О, солдати Єгипту! У той час, як ваші брати помирають в Палестині, вам, перебуваючи у безпосередній близькості до них, неприпустимо стояти осторонь. Ваш обов’язок — повністю звільнити Палестину, надати допомогу її пригнобленим жителям, усунувши усі перешкоди на цьому шляху, включаючи скасування зрадницьких правителів. Так як же ви вчините?! Воістину, правителі не візьмуть на себе вашу ношу — ношу зрадництва своїх братів, які вдень і вночі кличуть вас на допомогу. Хіба до вас не дійшли слова Пророка Мухаммада ﷺ:

مَا مِنْ امْرِئٍ يَخْذُلُ امْرَأً مُسْلِماً فِي مَوْضِعٍ تُنْتَهَكُ فِيهِ حُرْمَتُهُ وَيُنْتَقَصُ فِيهِ مِنْ عِرْضِهِ إِلَّا خَذَلَهُ اللهُ فِي مَوْطِنٍ يُحِبُّ فِيهِ نُصْرَتَهُ، وَمَا مِنْ امْرِئٍ يَنْصُرُ مُسْلِماً فِي مَوْضِعٍ يُنْتَقَصُ فِيهِ مِنْ عِرْضِهِ وَيُنْتَهَكُ فِيهِ مِنْ حُرْمَتِهِ إِلَّا نَصَرَهُ اللهُ فِي مَوْطِنٍ يُحِبُّ نُصْرَتَهُ

«І не залишить мусульманин іншого мусульманина там, де буде ображатись його честь і принижуватись його гідність. А інакше залишить його без допомоги Аллах там, де він буде потребувати Його допомоги. Мусульманину, який надав допомогу іншому мусульманину, коли ображалась його честь і принижувалась його гідність, Аллах допоможе тоді, коли він буде потребувати Його допомоги»? Хіба ви не дасте відповідь цим пригнобленим, які просять вас про допомогу? Хіба ви не чули слова Пророка ﷺ, який, об’явивши похід для завоювання Мекки, сказав:

لَا نَصَرَنِي اللهُ إِنْ لَمْ أَنْصُرْ بَنِي كَعْبٍ

«Аллах не допоможе мені, якщо я не допоможу синам Кааби»? Хіба для вас не є прикладом аль-Мутасім, який встав на захист однієї жінки, що призвело до завоювання Аморія? Хіба до ваших вух не доходять крики тисяч жінок і старих, які просять вас про допомогу і шукають вашої підтримки?

О, солдати Єгипту, кращі із солдатів! Благочестя — це не нагорода, а обов’язок, покладений на тих, хто бажає нести стяг Пророка Аллаха ﷺ, тих, хто повинен бути захисником Умми та її щитом, оберігаючим життя людей та їх святині, не відмовляючись від цього обов’язку, прикриваючись зрадницькими угодами, укладеними нечестивими правителями. Благочестя вимагає того, щоб кращі солдати на землі усунули цих правителів з їх порочними угодами і стали ансарами Умми, встановивши державу Праведний Халіфат, заснований на методі пророцтва. Держава, яка буде вшановувати Іслам і оберігати життя людей та їх святині. Ми просимо Аллаха, щоб це благо було з вами і в вас, о, воїни Кінани.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О, ви, які увірували! Відповідайте Аллаху і Його Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Єгипет
3 Зуль-када 1445 р.х.
11.05.2024 р.

Головне меню